Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΕΣΒΗ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Τον Πρέσβη της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, κ. Rodrigo Oswaldo Chaves Samudio και τη συνοδεία του, υποδέχτηκε σήμερα το πρωί στο γραφείο του, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής.
Σκοπός της συνάντησης αυτής που πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Chaves, στα πλαίσια των επαφών γνωριμίας του με τα νησιά και τους φορείς του Βορείου Αιγαίου είναι η ανταλλαγή πολιτιστικών στοιχείων της χώρας του «με τα νησιά που έχουν την ιδιαιτερότητα να αποτελούν και το σύνορο της Ευρώπης με την Ασία» -όπως τα χαρακτήρισε ο ίδιος- αλλά και η προώθηση ενδεχομένως μίας μελλοντικής οικονομικής συνεργασίας των νησιών με τη χώρα του.
Ο κ. Γιακαλής συνομίλησε για αρκετή ώρα με τον Πρέσβη της Βενεζουέλας, παρατηρώντας με ευχαρίστηση πως είναι εξαιρετικός γνώστης τόσο της ελληνικής ιστορίας, όσο και της κουλτούρας και της παράδοσης της Λέσβου. Αντάλλαξε δώρα μαζί του και τον προσκάλεσε να παρευρεθεί του χρόνου στις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την Απελευθέρωση της Λέσβου. Αντίστοιχα ο κ. Chaves συμπεριέλαβε τον Περιφερειάρχη στην τιμητική λίστα των 300 καλεσμένων της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας από όλον τον κόσμο, για την παρακολούθηση των επερχόμενων Εθνικών της εκλογών.