Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΗΣ Π.Β.Α." ΣΤΗ ΧΙΟ

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Περιφερειακή Ενότητα Χίου) προσκαλεί τους τοπικούς παραγωγικούς φορείς, παραγωγούς και επιχειρήσεις, στην παρουσίαση που θα γίνει την Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου, ώρα 18:00, στην αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου «Μιχαήλ Βουρνούς» για το «Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου».
Πρόκειται για την εξειδίκευση της εθνικής στρατηγικής για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας στα νησιά της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Ήδη από το καλοκαίρι, έχει συσταθεί στην Π.Β.Α. ομάδα εργασίας, από στελέχη διαφόρων υπηρεσιών της Περιφέρειας, η οποία κατόπιν διαβούλευσης με τους τοπικούς φορείς, αλλά και σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, έχει ετοιμάσει ένα κείμενο εργασίας, το οποίο μετά τις παρατηρήσεις που θα γίνουν από τους τοπικούς φορείς, παραγωγούς και επιχειρηματίες των νησιών της Περιφέρειας θα αποτελέσει τη βάση του επιχειρησιακού σχεδίου που θα κληθεί να εγκρίνει το Περιφερειακό Συμβούλιο.
Τα προϊόντα που αποτελούν το «Καλάθι της Περιφέρειάς μας» παράγονται, μεταποιούνται ή και συσκευάζονται στα γεωγραφικά όρια των νησιών μας και είναι σημαντικά για την οικονομία, την κοινωνία και το περιβάλλον μας.
Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για :
 Προϊόντα εθνικής σημασίας με εξαγωγικό προσανατολισμό, ή δυνατότητα
 Παραδοσιακά προϊόντα
 Τοπικά προϊόντα που απευθύνονται στις τοπικές αγορές, βελτιώνοντας το βαθμό αυτάρκειας των νησιών μας.
Η συμμετοχή των τοπικών παραγωγικών φορέων, των μεμονωμένων παραγωγών και των επιχειρήσεων στην παρουσίαση αυτού του επιχειρησιακού σχεδίου, που θα καθορίσει και τη στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας των νησιών μας κρίνεται απαραίτητη για να υπάρξει μια ουσιαστική διαβούλευση σε ό,τι αφορά στην προβολή και προώθηση των προϊόντων της Χίου.