Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ : ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ 2013



ΜΟΝΟΕΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ  ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

2013


ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013


















ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ
Πλαίσιο κειμένου: 	
1.   ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ   	ΣΕΛ.3
2.	 ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δη.Πε.Θε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 	
ΣΕΛ.4
3.  ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Ø	ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Ø	ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
Ø	ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Ø	ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β’θμιας ΚΑΙ Α’θμιας ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Ø	ΙΔΡΥΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΙΚΟΥΣ Β.ΑΙΓΑΙΟΥ
Ø	ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΘΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

	
ΣΕΛ.5

4.	   ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013	ΣΕΛ.10
5.	   ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ
       ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ  	ΣΕΛ.11
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 2013 – 2014	ΣΕΛ.12
ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β’θμιας ΚΑΙ Α’θμιας ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 	ΣΕΛ.13
ΙΔΡΥΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ	ΣΕΛ.14
ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ
Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ – ΡΩΜΟΥ ΦΙΛΥΡΑ
Η ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ – ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΗ
ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ – ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ & ΤΡΙΦΩΝΟ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ – ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ (Καλοκαιρινή Παραγωγή για Επίδαυρο)
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ – ΣΑΜΟ
ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΧΙΟΥ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ	ΣΕΛ.28
     	
	
5.   ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑ ΔΡΑΣΗ 	ΣΕΛ.30
6.  ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ  	
ΣΕΛ.32
	
7.	  ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ 	ΣΕΛ.32
	
8.  ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΟΕΣ	ΣΕΛ.35
	
9.  ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ   ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ  	ΣΕΛ.36
	
11.  ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ ΜΟΝΟΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ	ΣΕΛ.37
1.      ΓΕΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Το Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης (ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου) της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Χίου, εκπονείται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 10 παρ. 14ν.4071/2012, σε συνδυασμό με την παρ. 6 του άρθρου 44 «Θεσμικά Θέματα ΟΤΑ» του Ν. 3979/2011 (ΦΕΚ 138Α΄/16-6-2011) «Ηλεκτρονική διακυβέρνηση και άλλες διατάξεις».
Στο Ετήσιο Πρόγραμμα Δράσης περιγράφονται και αναλύονται οι δραστηριότητες που θα υλοποιήσει η Επιχείρηση, καθώς επίσης οι υπηρεσίες που θα παρέχει στο Δήμο Χίου κατά την ετήσια περίοδο 01 Ιανουαρίου 2013 – 31 Δεκεμβρίου 2013, όπως αυτές προσδιορίζονται από τους καταστατικούς σκοπούς της και οι οποίοι συσχετίζονται και συνδέονται με τις αρμοδιότητες του άρθρου 75 του Ν. 3463/2006, όπως ισχύει, το οποίο καθορίζει ότι οι δημοτικές κοινοτικές αρχές διευθύνουν και ρυθμίζουν όλες τις τοπικές υποθέσεις, σύμφωνα με τις αρχές της επικουρικότητας και της εγγύτητας, με στόχο την προστασία, την ανάπτυξη και τη συνεχή βελτίωση των συμφερόντων και της ποιότητας ζωής της τοπικής κοινωνίας.
Το πρόγραμμα δράσης δημοτικής κοινωφελούς επιχείρησης περιλαμβάνει τα εξής:

  1. Περιγραφή και ανάλυση των δραστηριοτήτων που θα υλοποιήσει και των υπηρεσιών που θα παρέχει η επιχείρηση κατά την διετή περίοδο, κατανομή αυτών μέσα στην διετή περίοδο και αιτιολόγηση της σύνδεσης τους με τις αρμοδιότητες του ΟΤΑ που τη συνέστησε.
  2. Κοστολόγηση των δραστηριοτήτων και υπηρεσιών σε ετήσια βάση (προϋπολογισμοί επενδύσεων και λειτουργικών εξόδων).
  3. Υπολογισμός των εσόδων της επιχείρησης που προκύπτουν από τις συγκεκριμένες δραστηριότητες σε ετήσια βάση (αποζημιώσεις για παροχή υπηρεσιών, επιχορηγήσεις κλπ).
  4. Με βάση την κοστολόγηση της παρ.2 του παρόντος και τον υπολογισμό των εσόδων της παρ.3, καθορίζεται το ύψος της χρηματοδότησης της επιχείρησης από τον δήμο ή την κοινότητα για την διετή περίοδο.
  5. Περιγραφή του ετήσιου ταμιακού προγράμματος (χρηματικές εισροές - εκροές και η χρηματοδότηση από τον ΟΤΑ) και ανάλυση της εκτέλεσης του προγράμματος χρηματοδότησης σε ετήσια βάση, ανάλογα με την υλοποίηση των δραστηριοτήτων και των παρεχομένων υπηρεσιών της επιχείρησης. 
  6. Πρόβλεψη της διαδικασίας εκτέλεσης του προγράμματος χρηματοδότησης των οργάνων παρακολούθησης αυτού και της εκτέλεσης της σύμβασης που συνάπτεται με τον δήμο ή την κοινότητα.

Για την εφαρμογή του ετήσιου Προγράμματος Δράσης απαιτείται απόφαση πρώτα του Δ.Σ του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βορείου Αιγαίου, μετά του δημοτικού συμβουλίου Χίου, η οποία λαμβάνεται με πλειοψηφία του συνόλου των μελών του












  1. ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ – ΣΤΟΧΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ   ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.  ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Η φιλοσοφία και οι στόχοι Διοίκησης και Διεύθυνσης του Δη.Πε.Θε Βορείου Αιγαίου, όπως εκφράζονται από το νέο «Ετήσιο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δράσεων 2013» το οποίο συντάχθηκε το Δεκέμβρη του 2012, αφορούν στην:

Α) Ενίσχυση ή όσο το δυνατόν πιο ουσιαστική και ολοκληρωμένη θεατρική ανάπτυξη της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, μέσω των εντασσόμενων σ' αυτό συγκεκριμένων πόλεων και των περιοχών τους και τη δημιουργία και ενίσχυση της απαραίτητης υποδομής προς τούτο.

Β) Ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού στη Χίο, στην Περιφέρεια και η παροχή δυνατότητας σε νέους δημιουργούς (Ηθοποιούς, Σκηνοθέτες, Συγγραφείς), προκειμένου να στελεχώσουν και να συμμετάσχουν στις παραγωγικές διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής.

Γ) Συστη­ματοποίηση συνεργασίας των τοπικών ερασιτεχνικών και μη καλλιτεχνικών δυνάμεων με τις καλλιτεχνικές δυνάμεις της υπόλοιπης περιφέρειας, του κέντρου και του εξωτερικού, για εμπλουτισμό της όλης καλλιτεχνικής και ιδιαίτερα θεατρικής δραστηριότητας.

Δ) Προσπάθεια πολιτιστικής αποκέντρωσης, μέσω ουσιαστικής ανάληψης από τους ίδιους τους καλλιτέχνες της Περιφέρειας και άλλους ειδικούς του χώρου, στο έργο της θεατρικής δραστηριότητας, τόσο από πλευράς προγραμματισμού όσο και υλοποίησης.

Ε) Προώθηση, ανάπτυξη και διάδοση στην πράξη της θεατρικής τέχνης, με την παραγωγή, οργά­νωση και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων, καθώς και άλλων πολύπλευρων εκδηλώσεων.

Ζ) Συνέχεια ύπαρξης ετήσιων Θεατρικών Εργαστηρίων η οποία απευθύνεται σε όλες τις κοινωνικές και ηλικιακές ομάδες, όπως και σε καθηγητές, για την θεατρική, Σκηνοθετική, και Συγγραφική κατάρτιση στο Θέατρο. Τα θεατρικά εργαστήρια στελεχώνουν επαγγελματίες διδάσκαλοι του τόπου και η παρουσία του έργου των διδασκόντων θα είναι ετήσια, μέσα από παραστάσεις εφαρμογής.
















2.      ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Το «Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου» συστήθηκε με την 1189/161 απόφαση της Γ.Γ. της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου  ύστερα από την 453/2009 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου. Η επιχείρηση έχει τον χαρακτήρα της Κοινωφελούς (άρθρο 254 παρ 1. του ΔΚΚ).
Η Επιχείρηση έχει έδρα την πόλη της Χίου και αντικείμενό της είναι αυτό που περιγράφεται αναλυτικά στο σχετικό άρθρο της απόφασης σύστασής της.
Η Επιχείρηση είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου άρθρου 252 παρ. 1α του Δ.Κ.Κ. (Ν. 3463/2006) και διέπεται από τους Κανόνες του Ιδιωτικού Δικαίου και του Δ.Κ.Κ. κατά το μέτρο που την αφορούν.
Οι σκοποί της επιχείρησης, σύμφωνα με το καταστατικό της, είναι οι παρακάτω:

α. Η ανάπτυξη και η προβολή της Ελληνικής Θεατρικής Παραγωγής στη Χίο και στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή του Αιγαίου πελάγους. Η παροχή δυνατότητας στους νέους δημιουργούς  (συγγραφείς, σκηνοθέτες, σκηνογράφους, μουσικούς κ.λ.π.) να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους γύρω από τη θεατρική τέχνη. Η παροχή ευκαιρίας στους νέους της περιοχής να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες, η τόνωση της πολιτιστικής ζωής και η δυνατότητα για γενικότερη πολιτιστική άνθηση στα ακριτικά νησιά.

β. Η οργάνωση, προβολή και διάδοση της θεατρικής παιδείας, η παροχή δυνατότητας στους νέους δημιουργούς και καλλιτέχνες να αναπτύξουν τις δραστηριότητες τους γύρω από θεατρική τέχνη και να εκφράσουν τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, ως μέσων για την πολιτιστική ανάπτυξη, τη διασφάλιση της γνήσιας πολιτιστικής μας ταυτότητας και των χαρακτηριστικών ιδιωμάτων της ευρύτερης περιοχής.

γ. Η παραγωγή και οργάνωση θεατρικών παραστάσεων.

δ. Η συστηματική και ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση στο χώρο της θεατρικής, κινηματογραφικής, μουσικής τέχνης και η ενίσχυση της τοπικής καλλιτεχνικής ζωής, με την ανάπτυξη της συνεργασίας με μαζικούς πολιτιστικούς φορείς, ερασιτεχνικά συγκροτήματα και την εκπαιδευτική κοινότητα, τη μεταφορά τεχνογνωσίας, την πραγματοποίηση παραστάσεων, παράπλευρων εκδηλώσεων ή και συμπαραγωγών σε όλο το νομό. Αντίστοιχα, τη συνεργασία με άλλες καλλιτεχνικές δυνάμεις της Περιφέρειας, του κέντρου ή και του εξωτερικού, με στόχο την εισροή και ανταλλαγή εμπειριών, απόψεων και κοινής δράσης.

ε. Η συνεισφορά στον τομέα της απασχόλησης των ηθοποιών, τεχνικών και άλλων   καλλιτεχνών και η συμμετοχή τους σε καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και η βελτίωση της παρεχόμενης θεατρικής και γενικότερα καλλιτεχνικής παιδείας σε  όλα τα επίπεδα.
στ. Η ενεργοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού της περιοχής, ώστε να συμμετέχουν στις διαδικασίες για τη θεατρική και γενικότερα πολιτιστική ανάπτυξη και την τόνωση της καλλιτεχνικής ζωής, με τη δημιουργία διαρκούς σεμιναρίου  για την επαγγελματική κατάρτιση στο θέατρο (μαθήματα θεωρητικά και τεχνικά, με στόχο την προώθηση της έρευνας και του προβληματισμού).
ζ. Στα πλαίσια της διευκόλυνσης του κύριου έργου, της δημιουργίας κατάλληλων  συνθηκών προσέλκυσης του κοινού ή διευκόλυνσης των συντελεστών των παραγωγών του θεάτρου, μπορεί να δημιουργεί κα να εκμεταλλεύεται κυλικεία στους χώρους, στους οποίους  θα δίνει παραστάσεις το ίδιο ή άλλου θίασοι ή άλλα περιφερειακά θέατρα, τα οποία θα μετακαλεί, να προωθεί μπροσούρες, προγράμματα, διαφημιστικό ή αναμνηστικό υλικό.

Όπως γίνεται αντιληπτό από την πρώτη ανάγνωση, οι καταστατικοί σκοποί του Δη.Πε.Θε   Βορείου Αιγαίου οριοθετήθηκαν σε άμεση συσχέτιση με τις αρμοδιότητες των ΟΤΑ, όπως αυτές περιγράφονται στο Κώδικα Δήμων Κοινοτήτων (Ν.3463/2006/άρθρο 75), καθώς και του Ν.3852/2010 και βάσει της Προγραμματικής Σύμβασης η οποία έχει τρεις συμβαλλόμενους:Δήμο Χίου - ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου και Υπουργείο Πολιτισμού.

Έτσι το προτεινόμενο πρόγραμμα δράσης θα περιλαμβάνει τις εξής δραστηριότητες:


1.      ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

Η Παραγωγή και η οργάνωση θεατρικών παραστάσεων συμβάλουν στην προαγωγή της θεατρικής τέχνης και την ανάδειξη τόσο του ελληνικού όσο και του ξενόγλωσσου θεατρικού λόγου. Μέσα από την παραγωγή θεατρικών παραστάσεων επιτυγχάνεται η τόνωση της πολιτιστικής ζωής και η επίτευξη γενικότερης πολιτιστικής κινητικότητας, ενώ σίγουρα ζητούμενο αποτελεί και η ουσιαστική πολιτιστική αποκέντρωση στο ευαίσθητο χώρο της θεατρικής τέχνης και γενικότερα του πολιτισμού, με απώτερο στόχο την πνευματική ανάπτυξη των πολιτών της Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. Η αξιοποίηση και ανάδειξη του ντόπιου στελεχιακού καλλιτεχνικού δυναμικού αποτελούν σίγουρα την αναγκαιότητα της εποχής μας.
Η συμπληρωματική δράση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα συμβάλλει στην ολόπλευρη υλοποίηση του έργου καθώς θα απαιτεί την  υποβοήθηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεργασία με όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου.
Σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες πρέπει να υπάρχει διοικητική υποστήριξη. Συνεπώς οριζόντια σε όλο το φάσμα των παραπάνω δράσεων του Δη.Πε.Θε.  Βορείου Αιγαίου  πρέπει να υπάρχει η ανάλογη διοικητική - γραμματειακή υποστήριξη ώστε να επιτευχθεί το αρτιότερο αποτέλεσμα.



2.      ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ 2013

Πρόκειται για τη συνέχεια του ήδη επιτυχημένου ξεκινήματος που πραγματοποιήθηκε το 2012, με τη συμμετοχή 90 νέων θεατρικών συγγραφέων. Στο διαγωνισμό συγγραφής νέου θεατρικού έργου 2013, θα συμμετάσχουν νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος, του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
Η συμπληρωματική δράση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα συμβάλλει στην ολόπλευρη υλοποίηση του έργου καθώς θα απαιτεί την υποβοήθηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεργασία με όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου.
Σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες είναι απαραίτητη η διοικητική υποστήριξη. Συνεπώς οριζόντια σε όλο το φάσμα των παραπάνω δράσεων του Δη.Πε.Θε.  Βορείου Αιγαίου  πρέπει να υπάρχει η ανάλογη διοικητική - γραμματειακή υποστήριξη ώστε να επιτευχθεί το αρτιότερο αποτέλεσμα.

3.      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 2013

Αφορά στην οργάνωση θεατρικών εργαστηρίων που ξεκίνησαν τη λειτουργία τους το Νοέμβρη 2012 και θα ολοκληρωθούν τον Απρίλη του 2013, με εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτες, χορογράφο, μουσικό, ενδυματολόγο & σκηνογράφο. Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης, όπως η Ιστορία Θεάτρου, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Λόγου κ.α.,  διδάσκονται παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση πάνω σε θεατρικό έργο, όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων, θα μπορούν οι συμμετέχοντες ενδιαφερόμενοι, με την υλικοτεχνική στήριξη του Δη.Πε.Θε, να παραστήσουν ό,τι διδάχτηκαν, ανεβάζοντας το συγκεκριμένο έργο στη σκηνή του Δη.Πε.Θε. Η διδασκαλία φέτος θα ξεπεράσει το τέλος της χειμερινής περιόδου, (Κυριακή των Βαΐων), ενώ η παράσταση εφαρμογής θα δοθεί πάνω στο έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, το οποίο βραβεύθηκε στον «1ο Διαγωνισμό Θεατρικού Έργου 2012». Τα Θεατρικά εργαστήρια απευθύνονται σε ηλικίες 18 έως 60 χρόνων, ενώ τα μαθήματα είναι ανοιχτά και για απλούς επισκέπτες - παρατηρητές, Οι συμμετέχοντες ξεκινούν τη διδασκαλία τους μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θεατρικό παιγνίδι και ήρεμης μορφής κίνηση, με την "Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο". Ακολούθως, από τα μαθήματα "Πλάθοντας ένα ρόλο", "Ο ηθοποιός δημιουργείται" και από την  "Εκφορά και Αγωγή Λόγου", αποκτούν εκείνα τα πρωταρχικά εφόδια για να βοηθηθούν στην ανάγνωση και τις πρόβες του έργου. Ακόμη όμως και σε αυτό το στάδιο, η διδασκαλία συνεχίζεται με τις κατάλληλες παρεμβάσεις κατά την πρακτική εξάσκηση πάνω στο κείμενο, όπως κινησιολογία, σκηνοθεσία κ.α. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι, η όλη διδασκαλία δε βασίζεται αμιγώς στην ερμηνεία υποκριτική), αλλά ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό, οι διδασκόμενοι γνωρίζουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" και "φωτιστές", ως "βοηθοί σκηνοθέτη", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κλπ.
Η συμπληρωματική δράση μεταξύ του Δήμου και της Κοινωφελούς Επιχείρησης θα συμβάλλει στην ολόπλευρη υλοποίηση του έργου καθώς θα απαιτεί την υποβοήθηση της Κοινωφελούς Επιχείρησης σε συνεργασία με όλο το φάσμα των υπηρεσιών του Δήμου Χίου.

Σε όλες τις παραπάνω δραστηριότητες πρέπει να υπάρχει διοικητική υποστήριξη. Συνεπώς οριζόντια σε όλο το φάσμα των παραπάνω δράσεων του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου  πρέπει να υπάρχει η ανάλογη διοικητική - γραμματειακή υποστήριξη ώστε να επιτευχθεί το αρτιότερο αποτέλεσμα.
«Εκπαιδευτικών Επισκέψεων» στους χώρους του θεάτρου, για την επαφή των μαθητών με την Τέχνη και το χώρο του Θεάτρου. Οι «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις» απευθύνονται στα σχολεία των νομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κάθε άλλο σχολείο της χώρας που επισκέπτεται τη Χίο.

4.      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ 2013

Στα πλαίσια της πολιτιστικής ανάπτυξης & Θεατρικής Παιδείας στον τόπο μας, το Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Βορείου Αιγαίου οργανώνει και υλοποιεί από το Δεκέμβρη 2011, πρόγραμμα «Εκπαιδευτικών Επισκέψεων» στους χώρους του θεάτρου, για την επαφή των μαθητών με την «Τέχνη του Θεάτρου», έξω από την παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Οι «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις» απευθύνονται στα σχολεία των νομών της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και κάθε άλλο σχολείο της χώρας που επισκέπτεται τη Χίο.
Οι «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις», έχουν ως στόχο, μέσα από ορισμένη κατατόπιση, αφενός να γνωρίσουν στα παιδιά τους παράγοντες του Θεάτρου και τον τρόπο λειτουργίας τους, αφετέρου να τους ξεναγήσουν στο θεατρικό χώρο και να καταστήσουν σαφή τον τρόπο που λειτουργεί το θέατρο, ως «μητέρα όλων των τεχνών». Παράλληλα, γίνεται κατανοητή η αναγκαιότητα ύπαρξης και ανάπτυξης της συγκεκριμένης τέχνης και του Πολιτισμού, μέσα από την οποία μπορούν να ανακαλυφθούν τα στοιχεία εκείνα που προβάλλουν και χτίζουν υγιείς νόες και αγαθά. Όλα εκείνα δηλαδή, που μπορούν να καλλιεργηθούν και να εξελίξουν, τόσο το πνεύμα, την ψυχή αλλά και το σώμα του ανθρώπου. Υπεύθυνος για την υλοποίηση και την εισήγηση περί της «Γνωριμίας θεάτρου και αναγκαιότητας ύπαρξής του» για τις σχολικές «Εκπαιδευτικές Επισκέψεις» είναι ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΔΗΠΕΘΕ Γιάννης Ζαφείρης, ενώ συμμετέχουν ως εμψυχωτές – διδάσκαλοι του προγράμματος μία θεατρολόγος και ένας επαγγελματίας  ηθοποιός ανιδιοτελώς.

5.      ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Α’ΘΜΙΑΣ & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Αξιοποίηση της δραματικής τέχνης από διδασκάλους, για τη μύηση των μαθητών στο θέατρο και για την ορθή οργάνωση σχολικών παραστάσεων και σχετικών με την τέχνη εκδηλώσεων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013 και θα είναι η συνέχεια εκείνου που πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία το Μάρτη του 2011 σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου. 

6.      ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Δημιουργία «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ». Ένα φεστιβάλ που μπορεί να οργανώνεται κατά τους χειμερινού μήνες και να διεξάγεται τον Αύγουστο. Σταθμό και έδρα της μεγάλης αυτής γιορτής του κινηματογράφου, θα αποτελέσει η πλατεία του Δήμου Χίου και οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ». Απαιτούνται λίγα χρήματα, πολλή και καλή οργάνωση.

                                              
7.      ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ

Η Ερασιτεχνική – Πειραματική σκηνή του Δη.Πε.Θε. βορείου Αιγαίου, πρόκειται να απορροφήσει τους απόφοιτους των εργαστηρίων του Θεάτρου, οι οποίοι σήμερα απαριθμούν τους 70. Μέσα από αυτή τη σκηνή, θα μπορούν να ανεβαίνουν παιδικές παραστάσεις, εξυπηρετώντας τα σχολεία και παιδιά του νομού, όπως επίσης θα συμβάλλουν με την ελεύθερη είσοδο, στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας της επιχείρησης. Η κοινωνική μέριμνα του Δη.Πε.Θε. Β.Α. ξεκίνησε το 2012, με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (αντί εισιτηρίου), τα οποία παραχωρούνται στο ΚΑΠΗ Δήμου Χίου και στον Ερυθρό Σταυρό.  
















       



                                           
3.      ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΡΑΣΕΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2013 - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Στον παρακάτω πίνακα ορίζεται ο αριθμός των μηνών έτους 2013, κατά τους οποίους υφίσταται η σχετική δραστηριότητα.


Α/Α
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΤΟΣ 2013
(ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΝΩΝ)
1
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

12
2
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

7
3
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

9

ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
5
4

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
4 ΗΜΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ


4
5
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
12
6
ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΠΕΘΕ ΓΙΑ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ
12
 











5.ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ  – ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013
              
Ø      ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚOY ΕΡΓOY 2013

Μετά την άκρως επιτυχημένη διεξαγωγή του «1ου διαγωνισμού Συγγραφής Θεατρικού Έργου του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου 2012» με 90 περίπου συμμετοχές, οργανώνουμε το «2ο Διαγωνισμό» στον οποίο θα  συμμετάσχουν νέοι θεατρικοί συγγραφείς. Στην έννοια του «νέου θεατρικού συγγραφέα», περιλαμβάνονται εκείνοι, θεατρικό έργο των οποίων δεν έχει στο παρελθόν ανεβεί στη σκηνή από επαγγελματικό θίασο ή παρουσιαστεί στην τηλεόραση ή το ραδιόφωνο. Το έργο θα πρέπει να μην έχει βραβευθεί από Επιτροπή του Υπουργείου Πολιτισμού ή άλλη Επιτροπή ιδρύματος, του ευρύτερου Δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Επιτροπή αξιολόγησης: Το ΔηΠεΘε θα αναθέσει την επιλογή του έργου που θα βραβευθεί σε τρίτα αναγνωρισμένης αξίας πρόσωπα της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, όπως π.χ. θεατρολόγους, καθηγητές Πανεπιστημίου, κριτικούς θεάτρου ή άλλους καλλιτέχνες που ασχολούνται με τα Γράμματα και το Θέατρο. Θα δοθεί προτεραιότητα στους συγγραφείς της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου.

Θέμα του έργου: Τα προς βράβευση έργα δύνανται να ανήκουν σε όλα τα είδη της Δραματικής Τέχνης. Το θέμα του έργου δεν πρέπει να προσβάλλει τις ανθρώπινες αξίες. (Έργα με περιεχόμενο μόνο τοπικό που δεν παρουσιάζουν ευρύτερο ενδιαφέρον αποκλείονται του διαγωνισμού. Δε θα αποκλείονται έργα που έχουν μετάσχει σε άλλους διαγωνισμούς τρίτων χωρίς να τύχουν διακρίσεως). 
Γλώσσα συγγραφής των έργων: Ελληνικά.
Προτεινόμενα Βραβεία συγγραφής θεατρικού έργου - Χρηματικά έπαθλα
Α' Βραβείο, 1.500 ευρώ       –       Β’ Βραβείο 500 ευρώ       –       Γ΄ Βραβείο 500 ευρώ



ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΓΟΥ


ΒΡΑΒΕΙΑ     
2.500,00 €
ΦΩΤΟΑΝΤΙΓΡΑΦΑ – ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΑ
250,00 €
ΕΝΤΥΠΟ ΥΛΙΚΟ
250,00 €
ΔΙΑΜΟΝΗ – ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΒΡΑΥΕΥΘΕΝΤΩΝ     
500,00 €
ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΑ
250,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
3.750,00 €


        
Ø      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ                                             5μηνη Διάρκεια – (για το έτος 2013)
Ø      
Τρίτη σαιζόν – 70 σπουδαστές!
Ο πρώτος προϋπολογισμός αφορά στη συνέχεια λειτουργίας των εργαστηρίων κατά το 2013. Το Μάη 2013 πρόκειται να ολοκληρωθεί και ο φετινός εκπαιδευτικός κύκλος μαθημάτων, με εκπαιδευτική ομάδα αποτελούμενη από επαγγελματίες ηθοποιούς, σκηνοθέτη, χορογράφο, μουσικό, ενδυματολόγο & σκηνογράφο.
Τα βασικά μαθήματα παρακολούθησης, όπως η Ιστορία Θεάτρου, Υποκριτική, Αυτοσχεδιασμός, Αγωγή Λόγου κ.α.,  διδάσκονται παράλληλα με την πρακτική εξάσκηση πάνω στο θεατρικό έργο «ΓΙΟΥΝΑΝ», όπου στο τέλος των κύκλων των μαθημάτων, θα μπορούν οι συμμετέχοντες ενδιαφερόμενοι, με την υλικοτεχνική στήριξη του Δη.Πε.Θε, να παραστήσουν ό,τι διδάχτηκαν, ανεβάζοντας το συγκεκριμένο έργο στη σκηνή του Δη.Πε.Θε. Η διδασκαλία θα διαρκέσει έως το τέλος της χειμερινής περιόδου 2013. Οι συμμετέχοντες διδάσκονται μέσα από πρακτικές ασκήσεις, θεατρικό παιγνίδι και ήρεμης μορφής κίνηση. Διδάσκονται "Εισαγωγή στην υποκριτική και στο θέατρο", "Πλάση ενός ρόλου", "Εκφορά και Αγωγή Λόγου" και αποκτούν τα πρωταρχικά εφόδια για την ενασχόλησή του με την τέχνη. Η όλη διδασκαλία δε βασίζεται αμιγώς στην ερμηνεία υποκριτική), αλλά ασχολείται με όλους τους ρόλους που διαδραματίζουν οι συντελεστές μιας θεατρικής παραγωγής. Με τον τρόπο αυτό, οι διδασκόμενοι γνωρίζουν το χώρο του θεάτρου και ως "παραγωγοί", ή ως "φροντιστές σκηνής" και "φωτιστές", ως "βοηθοί σκηνοθέτη", "ενδυματολόγοι", "σκηνογράφοι" κλπ. Ο δεύτερος προϋπολογισμός αφορά στην έναρξη των εργαστηρίων για τη σαιζόν 2013 – 2014, η οποία πραγματοποιείται το μήνα Σεπτέμβρη κάθε έτους.


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
Ø      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ 2013


2 Διδάσκαλοι 20 ώρες εβδομαδιαίως X 6 μήνες
7.000,00 €
            Χαρτικά, φωτοτυπίες, γραφικά
500,00 €
Σκηνικά, κοστούμια και υλικά παράστασης εφαρμογής
1.000,00 €
Πρόγραμμα - Αφίσες
500,00 €
Απρόβλεπτα
500,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
9.500,00 €



ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ - Έναρξη σαιζόν 2014 (Σεπτέμβρης 2013)
Ø      ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΑΡΧΑΡΙΩΝ

2 Διδάσκαλοι 20 ώρες εβδομαδιαίως X 3 μήνες
3.500,00 €
            Χαρτικά, φωτοτυπίες, γραφικά
250,00 €
Απρόβλεπτα
500,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
4.250,00 €
Ø      ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Α’Θμιας & Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 4ήμερης Διάρκειας

Αξιοποίηση της δραματικής τέχνης από διδασκάλους, για τη μύηση των μαθητών στο θέατρο και για την ορθή οργάνωση σχολικών παραστάσεων και σχετικών με την τέχνη εκδηλώσεων. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί τον Απρίλιο του 2013 και θα είναι η συνέχεια εκείνου που πραγματοποιήσαμε με απόλυτη επιτυχία το Μάρτη του 2011 σε συνεργασία με τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Χίου. 

·        Στο πρώτο μέρος του σεμιναρίου θα δοθούν ιδέες ως προς τη χρήση τεχνικών της δραματικής τέχνης και της δημιουργικής κίνησης για τη διδασκαλία ενός μαθήματος ή στο πλαίσιο της διαθεματικής προσέγγισης της γνώσης. Κύριος στόχος είναι οι εκπαιδευτικοί να αποκτήσουν εργαλεία για να εμπλέκουν τους μαθητές τους συναισθηματικά, νοητικά και σωματικά στη διαδικασία της μάθησης.
· Στο δεύτερο μέρος οι συμμετέχοντες θα σχεδιάσουν δικό τους μάθημα, χρησιμοποιώντας όσα έμαθαν στο σεμινάριο και με την εποπτεία των υπευθύνων, το οποίο μπορούν να εφαρμόσουν στην τάξη τους.




ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ  ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β’ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

          4 Εκπαιδευτές  (20 ώρες, 4 ημέρες)
2.000,00 €
Χαρτικά, φωτοτυπίες, γραφικά           
500,00 €
Κέρασμα των 30 εκπαιδευομένων (καφέ, Σάντουιτς κλπ)
250,00 €
          Απρόβλεπτα      
600,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
3.350,00 €

         







Ø      ΙΔΡΥΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ


Ένα φεστιβάλ που μπορεί να οργανώνεται κατά τους χειμερινού μήνες και να διεξάγεται τον Αύγουστο. Σταθμό και έδρα της μεγάλης αυτής γιορτής του κινηματογράφου, θα αποτελέσει η πλατεία του Δήμου Χίου και οι προβολές των ταινιών θα πραγματοποιούνται στον κινηματογράφο «ΚΗΠΟΣ». Απαιτούνται λίγα χρήματα, πολλή και καλή οργάνωση. Το πρώτο φεστιβάλ του είδους, σε όλο το Αιγαίο, με κέντρο τη Χίο.

ΣΚΟΠΟΙ ΤΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ:
α. Η παραλαβή ηλεκτρονικού υλικού, η αξιολόγησή της από επιτροπή. Η προστασία, ενίσχυση και ανάπτυξη της ερασιτεχνικής και επαγγελματικής κινηματογραφικής παραγωγής και προσπάθειας του Αιγαίου και της Ελλάδας.
β. Η προβολή, διάδοση και προώθηση της ελληνικής κινηματογραφικής τέχνης της περιφέρειας στην Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
γ. Η προβολή της Χίου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου στην υπόλοιπη Ελλάδα και στο εξωτερικό, ως τόπου κατάλληλου για την πραγματοποίηση κινηματογραφικών και οπτικοακουστικών παραγωγών, με μελλοντικό σκοπό την προσέλκυση στο νησί, την Περιφέρεια ή και στην Ελλάδα, Ελληνικών και αλλοδαπών μικρών σχημάτων κινηματογραφικών, οπτικοακουστικών παραγωγών και τουριστών εν γένει.

·        Για την επίτευξη των σκοπών του το «ΨΗΦΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ» δύναται σύμφωνα με προγράμματα που καταρτίζει και ειδικότερους όρους και κριτήρια που καθορίζει με σχετικούς ειδικούς κανονισμούς του, να αναπτύσσει τις ακόλουθες δραστηριότητες:

α. Να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στην παραγωγή ταινιών κάθε είδους, κάτω από προϋποθέσεις που θα οριστούν. 
β. Να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στην παραγωγή ή/και να καλύπτει υλικοτεχνικά ή με εύρεση χορηγών, οπτικοακουστικές παραγωγές, τα γυρίσματα των οποίων θα πραγματοποιούνται εξ ολοκλήρου στο νησί της Χίου.
γ. Να συγκεντρώνει και δημοσιεύει στατιστικά στοιχεία καθώς και να πραγματοποιεί μελέτες που αφορούν την παραγωγή, διανομή, προώθηση και προβολή των ψηφιακών ταινιών, την επίδραση των νέων τεχνολογιών και εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης και εκμετάλλευσης ταινιών.
δ. Να οργανώνει σεμινάρια επαγγελματικής κατάρτισης στον κινηματογράφο.
ε. Να τηρεί μητρώο ψηφιακών παραγωγών.
ζ. Να συνάπτει προγραμματικές συμβάσεις με δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού για την προώθηση των σκοπών του.
η. Να αναπτύσσει κάθε δραστηριότητα συναφή με τους σκοπούς του.

Μία εβδομάδα επιλεγμένων ταινιών μικρού μήκους, με καθημερινή προβολή. Μια μεγάλη γιορτή για το νησί και την περιφέρεια.







ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΑΡΧΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ:
«ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ – Β.Α. ΑΙΓΑΙΟΥ»
Κατασκευή Επίσημης Ιστοσελίδας (Μέσα από την οποία θα
κατατίθενται οι αιτήσεις και το υλικό των ενδιαφερομένων)
4.000,00 €
Γραφίστες Λογότυπου
500,00 €
Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό
1.500,00 €
Video – Teaser Προώθησης
1.500,00 €
Studio Ηχογράφησης  
500,00 €
Επιτοίχια & Εναέρια Banners
       1.000,00 €
Απρόβλεπτα
1.500,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
10.500,00 €



       


















Ø      ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΠΕΘΕ Β. ΑΙΓΑΙΟΥ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΡΟΦΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ

Μετά από τρεις σαιζόν επαναλειτουργίας των θεατρικών εργαστηρίων του Περιφερειακού Θεάτρου Βορείου Αιγαίου, φέτος ολοκληρώνουν το σπουδαστικό τους κύκλο οι τριτοετείς μαθητές των εργαστηρίων. Η ίδρυση της «Ερασιτεχνικής – Πειραματικής σκηνής» για το  Δη.Πε.Θε. βορείου Αιγαίου, πρόκειται να απορροφήσει τους απόφοιτους των εργαστηρίων του Θεάτρου, οι οποίοι σήμερα απαριθμούν τους 70.

Μέσα από την «ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗ ΣΚΗΝΗ του ΔΗΠΕΘΕ. Β.ΑΙΓΑΙΟΥ» θα μπορούν να ανεβαίνουν Παιδικές - Πειραματικές παραστάσεις, οι οποίες θα εξυπηρετούν τα σχολεία και παιδιά του νομού, νέους συγγραφείς και σκηνοθέτες του τόπου μας, όπως επίσης θα συμβάλλουν με την ελεύθερη είσοδο, στα πλαίσια της κοινωνικής μέριμνας της επιχείρησης. Η κοινωνική μέριμνα του Δη.Πε.Θε. Β.Α. ξεκίνησε το 2012, μέσα από την παράσταση «Τα Μάγια της Πεταλούδας» (Παράσταση εφαρμογής των θεατρικών εργαστηρίων του Δη.Πε.Θε. Β.Α.), με τη συγκέντρωση τροφίμων μακράς διαρκείας (αντί εισιτηρίου), τα οποία παραχωρήθηκαν στο ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου και στον Ερυθρό Σταυρό.
 





ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
«ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. 2013»
Διδασκαλία - Σκηνοθεσία
1.500,00 €
Πνευματικά Δικαιώματα
2.000,00 €
Σκηνικά – Κοστούμια - Υλικά
2.500,00 €
Έντυπο Ενημερωτικό Υλικό
500,00 €
Video – Teaser Προώθησης
Προσφορά Γιάννη Ζαφείρη
Studio Ηχογράφησης  
300,00 €
Απρόβλεπτα
700,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
7.500,00 €
Ø        «Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ  – ΡΩΜΟΥ ΦΙΛΥΡΑ


Η παράσταση είναι βασισμένη στο συγκλονιστικό αυτοβιογραφικό κείμενο του Ρώμου Φιλύρα «Η ζωή μου εις το Δρομοκαΐτειον», ίδρυμα στο οποίο ο ποιητής έζησε αυτοεγκλεισμένος από το 1927, μέχρι τον θάνατό του το 1942. Αφορά σε ένα εκπληκτικό δείγμα γραφής, που κατάφερε να συνθέσει μέσα από τα λιγοστά φωτεινά διαλείμματά του ο Φιλύρας, κατά την παραμονή του στο Δρομοκαΐτειο.

«Ο Χορός των επίπλων» περιγράφει τη ζωή των έγκλειστων στο ίδρυμα, άλλοτε με χιούμορ, άλλοτε με παραληρηματικό ποιητικό λόγο ή με θυμό και θλίψη για την εγκατάλειψή τους. Περιγράφοντας  τη ζωή στο Δρομοκαΐτειο και παραβάλλοντάς τη, με τη ζωή και τις πράξεις των λογικών, ο ποιητής διαπραγματεύεται, -φτάνοντας σε ύψη ποιητικού μεγαλείου-, όλη την ειρωνεία της ανθρώπινης ύπαρξης αλλά και ζητήματα όπως η μοναξιά η ματαιοδοξία, ο ανθρώπινος προορισμός, ενώ δίνει και σπουδαία στοιχεία για την εποχή.
Στο έργο αυτό, συναντάμε πολλά ζωντανά κοινά στοιχεία με το αριστουργηματικό έργο: «το ημερολόγιο ενός τρελού» του Νικολαϊ Γκόγκολ. Ο Έλληνας ποιητής, συναισθηματικά αγγίζει το θεατή, ή και ίσως υπερέχει σε στιγμές, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που το πράττει και ο Γκόγκολ στο «Ημερολόγιό» του.









ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
«Ο ΧΟΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ» – ΡΩΜΟΥ ΦΙΛΥΡΑ
Σκηνοθεσία
Προσφορά Γιάννη Ζαφείρη
Σκηνογραφία
Προσφορά Γιάννη Ζαφείρη
Φωτισμοί
Προσφορά Γιάννη Ζαφείρη
Μουσική σύνθεση
Προσφορά
Πνευματικά Δικαιώματα Συγγραφέα
1.500,00 €
Ενδυματολογία
Προσφορά
Ηθοποιός  (τρίμηνη σύμβαση και ασφάλιση)
Ο Πέτρος Ξεκούκης, δε θα αμειφτεί. Καλύπτεται από τη σύμβαση που έχει συνάψει για άλλη παραγωγή.
Εισιτήρια και διαμονή συγγραφέα
450,00 €
Πρόγραμμα (1500 τμ), αφίσα, πρόσκληση
700,00 €
Διόρθωση κοστουμιών
150,00 €
Μεταφορά σκηνικού από Αθήνα
200,00 €
Διαφήμιση – Τύπος
Ανταποδοτική
Απρόβλεπτα
700,00 €

ΣΥΝΟΛΟ

3.700,00 €




















Ø        «Η ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ»  – ΓΙΑΝΝΗ ΖΑΦΕΙΡΗ  (Αστυνομικό Θρίλερ)

Οι διαφορετικές πολιτικές προσεγγίσεις που αφορούν στη μεταπολίτευση και την αλλαγή του πολιτικού σκηνικού της Ελλάδας στις αρχές της δεκαετίας του 80, η άλωση και ο εκφυλισμός ιδεολογιών και πεποιθήσεων στο βωμό του χρήματος και της «ανάπτυξης, αλλά και η παρερμήνευση εννοιών όπως «αντίσταση» και «αγώνας», εξυπηρετούν στην εξέλιξη του έργου και χρησιμοποιούνται ως μοχλός μιας ήπιας ιδεολογικής διαμάχης μεταξύ των ηρώων του. Ο μοχλός αυτός, πολύ σύντομα διαπιστώνεται κατά την εξέλιξη του έργου, ότι δεν αρκεί ώστε να δικαιολογηθούν οι διαδραματιζόμενες καταστάσεις θρίλερ και αυτό γιατί υπάρχουν κρυμμένα άλλα στοιχεία στο βάθος. Κάπου εκεί που βρίσκονται και οι ψυχές ορισμένων ανθρώπων. Στοιχεία όπως: «αγανάκτηση», «απογοήτευση», «απιστία» μα και «προδομένη φιλία μεταξύ δύο ανδρών». Παρότι έργο με λίγους χαρακτήρες επί σκηνής, η «ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ» χαρακτηρίζεται από έντονες ψυχοσωματικές καταστάσεις που δραματουργικά αντανακλώνται τόσο δυνατά και με τρόπο τέτοιο, που φτάνουν μέχρι τις θέσεις των θεατών. Αγωγός μεταφοράς αυτών των συναισθημάτων, είναι ασφαλώς οι πρωταγωνιστές οι οποίοι κινούνται και σουν με καλυμμένη απλότητα τέτοιου είδους ανατροπές, που δεν τις περιμένει ούτε ο θεατής, μα ούτε και οι ίδιοι!


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ
«ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ»
Σκηνοθεσία
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Σκηνογραφία
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Φωτισμοί
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Μουσική σύνθεση
Προσφορά:  Γιώργος Περαντάκος
Ενδυματολογία
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
            Ηθοποιοί  Χ2 (τρίμηνη σύμβαση)
16.000,00 €
Πνευματικά Δικαιώματα
2.200,00 €
Βοηθός Σκηνοθέτη
1.300,00 €
Studio Ηχογράφησης  
500,00 €
Πρόγραμμα (1500 τμ), αφίσα, πρόσκληση
2.500,00 €
Σκηνικό (υλικά, μπογιές)
1.000,00 €
Ενδύματα – Κοστούμια
1300,00 €
Διαφήμιση – Τύπος
       Ανταποδοτική
Απρόβλεπτα
1.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
25.800,00 €
















Ø        «ΧΑΡΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - ΤΡΙΦΩΝΟ»  – ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

Πανσέληνος 21 Αυγούστου 2013- Εμπορειός


Οργάνωση μιας μαγευτικής βραδιάς, υπό το φως του ολόγεμου Αυγουστιάτικου φεγγαριού την 21η , στον αρχαιολογικό χώρο του Εμπορειού.

Οι σπουδαίοι μουσικοί Χάρης και Πάνος Κατσιμίχας, συναντούν τους: Ερωφίλη, Δημήτρη Υφαντή και το Χιώτη Γιώργο Περαντάκο, που συνθέτουν το Τρίφωνο και πρόκειται να παρουσιάσουν ένα μουσικό ανθολόγιο από την πολυετή επιτυχημένη παρουσία τους στο μουσικό στερέωμα.

Ο αρχαιολογικός χώρος του Εμπορειού,  θα ανοίξει για τρίτη φορά τις πύλες του, για μια τέτοιου είδους εκδήλωση, δίνοντας στον κόσμο την ευκαιρία να γνωρίσουν το «παραγκωνισμένο» μνημείο, από άποψη προβολής. Τις δύο προηγούμενες φορές, μουσικά αφιερώματα από το συγκρότημα «Τρίφωνο», παρακολουθήθηκαν από έξι χιλιάδες θεατές συνολικά, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις τόσο για το ποιοτικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όσο για τη μαγεία του χώρου. Η εκδήλωση θα συνδυαστεί με εικόνες και video του νησιού, οι οποίες θα προβληθούν από γιγαντοοθόνη, ενώ θα απαγγελθούν ποιήματα από δύο αναγνωρισμένης αξίας επαγγελματίες ηθοποιούς. 













ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΞΟΔΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
«ΧΑΡΗΣ & ΠΑΝΟΣ ΚΑΤΣΙΜΙΧΑΣ - ΤΡΙΦΩΝΟ»
Σκηνοθεσία Παράστασης
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Video – Εικόνες – Trailer - Αφήγηση
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Φωτισμοί
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Αμοιβή αδελφών Κατσιμίχα
4.000,00 €
            Αμοιβή συγκροτήματος Τρίφωνο
3.000,00 €
Εισιτήρια - Διαμονή
1.500,00 €
Αμοιβή Λοιπών Μουσικών
2.000,00 €
Μηχανήματα ήχου
1.500,00 €
Αφίσα, πρόσκληση
400,00 €
Ηθοποιός – Απαγγελία - Διαμονή (από Αθήνα)
1.000,00 €
Απρόβλεπτα
1.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
14.400,00 €












Ø        «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ» - ΑΡΙΣΤΟΦΑΝΗ

Παρουσία του Δη.Πε.Θε. Β.Α. στο «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ – ΕΠΙΔΑΥΡΟ» ξεκινώντας από τη Χίο

Παράσταση Αφιέρωμα στη Χίο, με πρωταγωνίστρια την Υρώ Μανέ, κείμενο: Λίνας Νικολακοπούλου, Σκηνοθεσία: Γιώργου Καραμίχου, Τραγούδι: Πάνου Μουζουράκη, Χωρογραφία: Φωκά Ευαγγελινού, Σκηνογραφία: Έλενας Χριστούλη
ΗΘΟΠΟΙΟΙ: Υρώ Μανέ, Μαρία Σολωμού, Κρατερός Κατσούλης, Μπέσυ Μάλφα, Γιάννης Ζαφείρης (άνευ αμοιβής), Χρ. Τσάφου κ.α.

Αν  έχει κάτι ενδιαφέρον να δώσει  μια  παράσταση, είναι  να φέρει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας και να δηλώσει πως μόνο σε περίοδο ειρήνης οι λαοί ευημερούν! Αυτό ακριβώς πραγματεύεται η κωμωδία του Αριστοφάνη ‘’Λυσιστρατη’’. Θέμα του έργου η ειρήνη και σκοπός του γυναικείου χορού η επίτευξη της. Ο Αριστοφάνης με τη μοναδική του μέθοδο θυμίζει  στους ανθρώπους   τα αγαθά της ειρήνης για να  τους κάνει να την ποθήσουν προτάσσοντας ως πολυτιμότερο αγαθό όλων, τον πάνδημο έρωτα! Χρησιμοποιώντας αυτόν, οι γυναίκες σαν ανυπέρβλητο όπλο, καταφέρνουν να πετύχουν την παύση του πολέμου! Με τη Λυσιστράτη εμπνευστή και ηγέτη τους θα ορκιστούν και θα προχωρήσουν σε ερωτική αποχή με σκοπό την πολυπόθητη ειρήνη, οργανωμένες, με πνεύμα συνεργασίας και ενότητας, μιας και οι ίδιες δεν ευθύνονται καθόλου για τους ανταγωνισμούς και τις πολιτικές σκοπιμότητες. Η Λυσιστράτη, ιδανική επαναστάτρια σαν ένας πολιτικός Μεσσίας, ξυπνάει στις γυναίκες την κοιμισμένη τους συνείδηση και τις ενώνει  σε έναν αγώνα με στόχο το κοινό καλό! Το κείμενο του Αριστοφάνη σε απόδοση που έλκει την καταγωγή της από τον έμμετρο, σε συνδυασμό με μουσική σκηνικό χώρο και κουστούμια που θα ξυπνάνε μνήμες της καλής μας παράδοσης και θα παραπέμπουν σε εικόνες και χρώματα που θυμίζουν τις ζωγραφιές του Θεόφιλου, θα δημιουργήσουν  ένα σύνολο εντυπωσιακής ευφροσύνης και έξυπνης κωμωδίας, τέτοιας, που αρμόζει στον Αριστοφάνη.
Μια παράσταση με βαθύ αίσθημα ελληνικότητας και αισιοδοξίας που μπορεί να υποστηριχθεί από το Φεστιβάλ Αθηνών και να ενταχτεί στο πρόγραμμα του για το καλοκαίρι του 2013 καθώς και να περιοδεύσει στο Β.Α. Αιγαίο.
Απόδοση κειμένου: ΛΙΝΑ ΝΙΚΟΛΑΚΟΠΟΥΛΟΥ. Με τη δεινότητα της Λίνας Νικολακοπούλου στη δημιουργία στίχων, στοχεύουμε στην ποιητικότητα που φέρει η γραφή της μαζί με το ιδιαίτερο χιούμορ που διαθέτει, ώστε να αποδοθεί η ουσία και η κωμικότητα του Αριστοφανικού λόγου.
ΣκηνοθεσίαΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΜΙΧΟΣ. Η προσέγγιση του στη ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ θα φέρει τη φρεσκάδα και την αθωότητα της πρώτης φοράς, συνοδευομένη με την σκηνική εμπειρία τη γνώση και τη μελέτη του πάνω στην Αριστοφανική κωμωδία
ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΥρώ Μανέ. Ένα χαρακτήρα δυναμικό, πολυσύνθετο, ζωντανό ,πολύχρωμο, σύμβολο από τον ίδιο τον ποιητή της αστείρευτης αισιοδοξίας, η ηθοποιός έχοντας δώσει δείγματα της υποκριτικής της ποιότητας τόσο με τις τελευταίες της δουλειές («Συμβολαιογράφος» Ν Βασιλειάδη – «Πήρε τη ζωή της στα χέρια της»), όσο και με όλη τη μέχρι τώρα πορεία της στο είδος της κωμωδίας, πιστοποιούν ότι θα είναι  ιδανική σ’ αυτόν τον απαιτητικό και σημαντικό ρολό.
Στους άλλους  ρόλους ηθοποιοί όπως:  Μαρία  Σολωμού, Κρατερός Κατσούλης, Μπέσυ Μάλφα, Χρ. Τσάφου κ.α. μαζί με έναν πολυπηθή χορό, θα υποστηρίξουν την παράσταση. Ο τραγουδιστής Πάνος Μουζουράκης θα στηρίξει με τις φωνητικές δυνατότητες τα μουσικά κομμάτια των χορικών.
Σκηνικά: ΕΛΕΝΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΛΗ - Χορογραφία: ΦΩΚΑΣ ΕΥΑΓΓΕΛΙΝΟΣ


ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ* ΕΞΟΔΩΝ «ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗΣ»
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Β.Α. ΑΙΓΑΙΟ
Σκηνοθεσία
7.000,00 €
Σκηνογραφία
5.000,00 €
Φωτισμοί
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Μουσική σύνθεση
6.000,00 €
Ενδυματολογία
6.000,00 €
            Ηθοποιός  Χ7 (τρίμηνη σύμβαση & Ασφάλιση
45.500,00 €
Πνευματικά Δικαιώματα
6.000,00 €
Βοηθός Σκηνοθέτη
1.500,00 €
Studio Ηχογράφησης  
1.500,00 €
Πρόγραμμα (1500 τμ), αφίσα, πρόσκληση
3.000,00 €
Σκηνικό (υλικά, μπογιές)
5.000,00 €
Ενδύματα – Κοστούμια
5.000,00 €
Διαφήμιση – Τύπος
       Ανταποδοτική
Απρόβλεπτα
4.500,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
96.000,00 €




*Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΝ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΣΥΓΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΘΗΝΩΝ» Η ΑΛΛΩΝ ΦΟΡΕΩΝ.
Ø        «ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ» - ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Ο Μπούλης και ο Μητσάρας. Δύο καρδιακοί φίλοι ονειρεύονται να ταξιδέψουν σε τόπους μακρινούς και ν’ αλλάξουν τη ζωή τους. Ο Μπούλης είναι ντροπαλός και ο Μητσάρας ανοιχτός και αφελής. Στη ζωή τους, μπαίνει ένας καθωσπρέπει κύριος που τους υπόσχεται να τους γλυτώσει από τη μιζέρια, να τους εξασφαλίσει χρήματα ώστε να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους. Αποδεικνύεται ότι οι προθέσεις του δεν είναι αγαθές καθώς αυτό που θέλει είναι τα νεφρά τους! Σάτιρα, ειρωνεία, χιούμορ και μελόδραμα, κοινωνική κριτική και επιθεώρηση, μπουρλέσκ και σοβαρή κωμωδία, εναλλάσσονται ελεύθερα στο κοινό τοπίο της δραματουργίας. Είναι αυτό που φέρνει σε αμηχανία τους κριτικούς αλλά διασκεδάζει τους ηθοποιούς γιατί τους δίνει τη δυνατότητα να ανεβοκατέβουν τις κλίμακες του κλαβιέ, να δώσουν τόνο, νόημα και ρυθμό στο ασυνάρτητο όλον της επιφανείας. Δύο παρίες στο σύμπαν της μεταπολίτευσης, φτιαγμένοι από τη σάρκα, τα οστά, τα όργανα και τις αξίες μιας άλλης, περισσότερο πραγματικής Ελλάδας, ζουν και αλληλοσυμπληρώνονται στην κωμικοτραγική τους αυτάρκεια. Ζουν ως ρακοσυλλέκτες, ονειρεύονται όμως τη φυγή σε εξωτικές παραλίες με χουρμάδες και -το σημαντικότερο- κατορθώνουν να ζουν με αξιοπρέπεια, με συνείδηση και εντελές ήθος. Ώσπου κάτω από το πρόσχημα του αλτρουισμού με το επιχείρημα του χρήματος θα απαιτήσει τα νεφρά τους. Πράγμα που γι’ αυτούς σημαίνει κάτι παραπάνω από τον κίνδυνο του εγχειρήματος. Σημαίνει τη διάλυση της ατομικότητας την άρση της αυτοδιάθεσης. Κυνική ιστορία. Και είναι περίεργο το ότι ο Τσικληρόπουλος κατορθώνει να την εμβολιάσει με τόση ανθρωπιά και αξιοπρέπεια. Ένα αγγελικό φως απλώνεται στην τρώγλη των δυο ανθρωπάκων και φωτίζει το όνειρο και την αδυναμία τους.











ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ* ΕΞΟΔΩΝ «ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ»
ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ
Σκηνοθεσία
6.000,00 €
Σκηνογραφία
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Φωτισμοί
Προσφορά : Γιάννης Ζαφείρης
Μουσική σύνθεση
2.000,00 €
Ενδυματολογία
1.500,00 €
Χορογραφία
1.800,00 €
Μοδίστρα
500,00 €
        Ηθοποιοί  Χ3 (τρίμηνη σύμβαση & Ασφάλιση)
25.000,00 €
Πνευματικά Δικαιώματα Συγγραφέα
3.000,00 €
Βοηθός Σκηνοθέτη
1.300,00 €
Studio Ηχογράφησης  
500,00 €
Πρόγραμμα (1500 τμ), αφίσα, πρόσκληση
2.500,00 €
Σκηνικό (υλικά, μπογιές)
3.000,00 €
Ενδύματα – Κοστούμια
1.500,00 €
Διαφήμιση – Τύπος
       Ανταποδοτική
Απρόβλεπτα
2.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
50.600,00 €




















Ø        «ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ…» - ΑΛΕΚΟΥ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΟΥ
100 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

Με το θεατρικό έργο «Σύντροφε Μεγαλειότατε...» (Χαρίλαος ο Β’) τιμά αρχές Φλεβάρη 2013 το ΔΗΠΕΘΕ Βορείου Αιγαίου τον πολυτάλαντο έλληνα θεατρικό συγγραφέα Αλέκο Σακελλάριο, στο Ομήρειο Π/Κ.Δ.Χ. Το έργο δεν έχει ανέβει ποτέ σε θεατρική σκηνή, ενώ είναι νοτισμένο από στοιχεία που θυμίζουν Αριστοφανική αρχαία κωμωδία, με έντονα τα στοιχεία της πολιτικής σάτιρας και παρωδίας. Ο Σακελλάριος σατιρίζει τα πολιτικά ήθη, τις παθογένειες του ελληνικού κράτους, την εξάρτηση που προκαλεί η εξουσία και τη διαφθορά. Η κωμική παρουσίαση του πολιτικού εκφυλισμού και του ξεπεσμού των πολιτικών, θυμίζουν τη λοιδορία αναίσχυντων πολιτικών τακτικών που γνωρίσαμε από τους Ιππής (424 π.χ.), ή ακόμη και από τους «Χαλασοχώρηδες» του Παπαδιαμάντη και ξεσκεπάζουν τους σημερινούς Κλέωνες (δημαγωγούς), γεννώντας στο θεατή παράλληλα προβληματισμό που αφορά στη δική του αποκλειστική ευθύνη …την απορρέουσα από τις ατυχείς του επιλογές σε καταστροφικές πολιτικές και σε ανίκανα πολιτικά πρόσωπα.

Διασκευή – Σκηνοθεσία – Σκηνογραφία - Φωτισμοί: Γιάννης Ζαφείρης (άνευ αμοιβής)
Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Πέτρος Ξεκούκης, Γιώργος Ματαράγκας, Γιώργος Παυλιδάκης.

Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ, ΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΘΙΑΣΟΥ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΚΑΙ ΣΑΜΟ, ΕΝΩ -ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΑΦΕΣ- ΕΝΔΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Ή ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ (Τα έσοδα προβλέπεται να υπερκαλύψουν το κόστος μετακίνησης. Χορηγός επικοινωνίας η κρατική τηλεόραση: «ΝΕΤ»).



ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΜΥΤΙΛΗΝΗ - ΣΑΜΟ
«ΣΥΝΤΡΟΦΕ ΜΕΓΑΛΕΙΟΤΑΤΕ…»
12 Εισιτήρια (Σάμο – Μυτιλήνη)
2.000,00 €
Προπομπός
800,00 €
Εκτός Έδρας Χ 12
2.500,00 €
Οδηγός
800,00 €
Απρόβλεπτα
1.000,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
7.100,00 €
Ø       «ΓΙΟΥΝΑΝ» - ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΥ ΤΣΟΥΚΑΠΑ – ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΕΝΤΟΣ ΧΙΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΩΝ ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

Το Σατυρικό Δράμα «ΓΙΟΥΝΑΝ» του Δημόκριτου Τσουκάπα, πρόκειται να παρουσιάσουν φέτος οι σπουδαστές των τριών ετών του θεατρικού εργαστηρίου του ΔΗΠΕΘε Βορείου Αιγαίου άνοιξη – αρχή καλοκαιριού 2013. Η συγκεκριμένη κωμωδία, είναι εκείνη που ξεχώρισε από την επιτροπή αξιολόγησης στον «1Ο Διαγωνισμό Συγγραφής Θεατρικού Έργου» που οργάνωσε ο φορέας μας, το 2012.

Ο Προϋπολογισμός που ακολουθεί, αφορά στα βασικά έξοδα που απαιτούνται προκειμένου η παράσταση να δοθεί σε δέκα τουλάχιστον απομακρυσμένες περιοχές της Χίου, ενώ θα υιοθετηθεί από το ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. το επιτυχημένο από το παρελθόν «Κοινωνικό Θεατροπωλείο». Με το «Κοινωνικό Θεατροπωλείο», αντί εισιτηρίου, οι θεατές προσφέρουν τρόφιμα* τα οποία παραχωρούνται στο ΚΑΠΗ του Δήμου Χίου και στον Ερυθρό Σταυρό. Επιτυγχάνουμε έτσι αφενός την παρουσία μας – πολιτιστική ανάπτυξη σε απομακρυσμένα χωριά του νομού μας, αφετέρου τη συνέχεια «κοινωνικής μέριμνας» της επιχείρησης, που θεσπίστηκε το 2012 και αγκαλιάστηκε από τους δημότες του νησιού μας

*κατά το 2012 και μέσα από λίγες μόνον παραστάσεις, συγκεντρώθηκε 1,5 τόνος τροφίμων 





ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑΣ ΣΕ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΧΙΟΥ «ΓΙΟΥΝΑΝ»
Σίτιση σπουδαστών
1.000,00 €
Οδηγός
800,00 €
Καύσιμα κίνησης φορτηγού
400,00 €
Τεχνική Κάλυψη (ήχος – Φώτα)
1.000,00 €
Απρόβλεπτα
700,00 €
ΣΥΝΟΛΟ
3.900,00 €

6 .ΚΟΣΤΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΕ ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ

Α/Α
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΤΟΣ 2013
(ποσό σε €)
1
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
201.500,000
2
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
3.750,00
3
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

9.500,00
4
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
4 ΗΜΕΡΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ

3.350,00
5
ΙΔΡΥΣΗ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥΙ
10.500,00
6
ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΠΕΘΕ Β.Α. ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΟΙΤΟΥΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ
7.500,00

ΣΥΝΟΛΟ
236.100,00


Σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο αντικείμενο της επιχείρησης είναι η παραγωγή θεατρικών παραστάσεων και παράλληλων εκδηλώσεων. Για την υλοποίηση των συγκεκριμένων αντικειμένων, απασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά το διοικητικό προσωπικό, ο τεχνικός σκηνής και ο ηλεκτρολόγος, όπως και οι προβλεπόμενοι να προσληφθούν στο επόμενο χρονικό διάστημα, ενώ όσον αφορά τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή, αφιερώνει τουλάχιστον το 60% του χρόνου του για το συγκεκριμένο σκοπό. Επειδή, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής έχει την ευθύνη για τη διοργάνωση τόσο των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, όσο και των παράλληλων εκδηλώσεων, θα επιμεριστεί ένα 10% του κόστους εργασίας του καθώς και στο υπόλοιπο προσωπικό σε κάθε διαφορετική δραστηριότητα του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.







1.      ΚΟΣΤΟΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΑΝΑ ΔΡΑΣΗ


Πλαίσιο κειμένου: ΙΔΡΥΣΗ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΗΣ – ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΣΚΗΝΗΣ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ 

Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013	2014	2015
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	0,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	6.300,00		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	0,00		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	1.200,00		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	7.500,00


Πλαίσιο κειμένου: ΙΔΡΥΣΗ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΙΓΑΙΟΥ
Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013	2014	2015
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	0,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	2.500,00		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	0,00		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	8.000,00		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	10.500,00


Πλαίσιο κειμένου: ΠΑΡΑΓΩΓΗ - ΟΡΓΑΝΩΣΗ & ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ  ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
Κ.Α	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟI	2013		
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	0,00		
	ΑΜΟΙΒΕΣ ΗΘΟΠΟΙΩΝ 	91.500,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	87.250,00		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	0,00		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	22.750,00		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	201.500,00		

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ  ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ2013
Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013		
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	0,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	2.500,00		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	0,00		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	1.250,00		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	3.750,00		

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ
Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013	2014	2015
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	         0,00		-
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	   8.000,00		-
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	          0,00		-
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	1.500,00		-
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	9.500,00		-

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ  ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013	2014	2015
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	0,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	2.250,00		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	      0,00		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	1.1000,00		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	3.350,00		
Κ.Α.	ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ	2013		
60	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ	91.500,00		
61	ΑΜΟΙΒΕΣ & ΕΞΟΔΑ ΤΡΙΤΩΝ	107800		
62	ΠΑΡΟΧΕΣ ΤΡΙΤΩΝ	-		
64	ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΞΟΔΑ	36800		
ΜΕΡΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	-		
ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ	236.100,00

8.ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΤΟΥ Δη.Πε.Θε. ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ

Από τις παραπάνω δραστηριότητες, προβλέπονται έσοδα

Ειδικότερα:
§      για την παραγωγή και οργάνωση των θεατρικών παραστάσεων  τα έσοδα προέρχονται από τα εισιτήρια των παραστάσεων, την προβολή  επιχειρήσεων , από  χορηγίες και τις διαφημίσεις.
§      για το επιμορφωτικό σεμινάριο  τα έσοδα θα προέρχονται από την συμμετοχή των  εκπαιδευόμενων καθηγητών.
§      για το διαγωνισμό συγγραφής θεατρικού έργου τα έσοδα προέρχονται από την προγραμματική του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου με το Υπουργείο Πολιτισμού .

Τα έσοδα του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου καλύπτουν ένα σημαντικό μέρος του κόστους της επιχείρησης και η λειτουργία της δεν ερείδεται αποκλειστικά στην επιχορήγηση της από τον Δήμο Χίου. Έτσι εφαρμόζοντας τις ρυθμίσεις του άρθρου 259 του Δ.Κ.Κ. καθώς και την αιτιολογική έκθεση του Ν3463/2006, το Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου που έχει  αναπτυξιακή προοπτική, είναι οικονομικά βιώσιμη και παραγωγική  και δεν στηρίζεται αποκλειστικά στην οικονομική αρωγή του Δήμου Χίου.






ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 
 ΕΣΟΔΩΝ  ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ – ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2013

Α/Α
ΕΣΟΔΑ
ΕΤΟΣ 2013
(ποσό σε €)

(ποσό σε €)

(ποσό σε €)
1
ΑΠΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
62.000,00


2
ΑΠΟ ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
10.000,00


3
ΑΠΟ ΧΟΡΗΓΙΕΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ
10.000,00


4
ΑΠΟ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
1.600,00


5
ΑΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ
90.000,00




ΣΥΝΟΛΟ
173.600,00









ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ  ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ
ΕΣΟΔΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.
Α/Α
ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ
ΕΤΟΣ 2012
(ποσό σε €)
ΕΤΟΣ 2013
(ποσό σε €)
ΕΤΟΣ 2015
(ποσό σε €)
1
ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ  ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ – ΠΑΡΑΛΛΗΛΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ









«Ο ΧΩΡΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΛΩΝ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ      
2.000 Χ 5€
ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ   2.500,00 €
-
10.000,00
-
2.500,00

«Η ΝΕΡΟΜΠΟΓΙΑ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  1.000 Χ 5€
ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  1.500,00€
-
5.000,00

-
1.500,00

«ΛΥΣΙΣΤΡΑΤΗ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ  4.000 Χ 10€
ΠΡΟΒΟΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ  15.000,00€
-
25.000,00

15.000,00

«ΚΑΤΣΙΜΙΧΑ - ΤΡΙΦΩΝΟ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ   1.500 Χ 5€
-
7.500,000
-

«ΩΧ ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ» – ΜΠ. ΤΣΙΚΛΗΡΟΠΟΥΛΟΥ»
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ   1.000 Χ 5€

13.000,00

2
ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ  40 Χ 40€
-
1.600,00

3
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΘΕΑΤΡΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
-
1.000,00
-
4
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ   300 Χ 5€
-
1.500,00
-
6
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟ 2013
-
90.000,00
-

ΣΥΝΟΛΟ
-
173.600,00€
-


   *ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥ ΠΙΝΑΚΑ ΑΥΤΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΘΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΠΙΝΑΚΑ

















9. ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΕΤΟΥΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ

Οι οικονομικές διαφορές που προκύπτουν από το κόστος και τα έσοδα των υπηρεσιών των δράσεων που παρέχονται στα πλαίσια του Διετούς Προγράμματος Δράσης θα χρηματοδοτηθούν από το Δήμο Χίου. Οι διαφορές είναι: 






ΤΕΛΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
ΕΣΟΔΩΝ – ΕΞΟΔΩΝ

Α/Α
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
ΕΤΟΣ 2013
(ποσό σε €)


1
ΚΟΣΤΟΣ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
236.100,00


2
ΕΣΟΔΑ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
83.600,00


3
ΔΙΑΦΟΡΑ
ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ
152.500,00



ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ
152.500,00






















10.       ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΟΕΣ 

Ο πίνακας εκταμιεύσεων των παραπάνω ποσών γίνεται κατά έτος και σύμφωνα με τις ανάγκες κατά προτεραιότητα καταβολής των προβλεπόμενων αμοιβών και των υποχρεώσεων στα ταμεία. Ο παραπάνω πίνακας δεν είναι δεσμευτικός και μπορεί κατά παρέκκλιση του να πραγματοποιούνται και έκτακτες δόσεις όταν πρόκειται να καλυφθούν τυχόν απρόβλεπτες δαπάνες ή δαπάνες που δεν μπορούν να καθυστερήσουν. Επίσης σε περιπτώσεις έλλειψης ρευστότητας από πλευράς του Δήμου Χίου, δύναται ο Δήμος να καταβάλλει τμηματικά μέρος των ροών.




ΠΙΝΑΚΑΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΩΝ
Πλαίσιο κειμένου: ΡΟΕΣ 2013
1Η  ΔΟΣΗ
          24/01/2013	12.700,00
2Η  ΔΟΣΗ
	    24/02/2013	 	12.700,00
3Η ΔΟΣΗ
24/03/2013         	12.700,00
4Η ΔΟΣΗ
24/04/2013	12.700,00
5Η ΔΟΣΗ
          24/05/2013	12.700,00
6Η ΔΟΣΗ
          24/06/2013	12.700,00
7Η ΔΟΣΗ
          24/07/2013	12.700,00
8Η ΔΟΣΗ
          24/08/2013	12.700,00
9Η ΔΟΣΗ
          24/09/2013	12.700,00
10Η ΔΟΣΗ
          24/10/2013	12.700,00
11Η ΔΟΣΗ
          24/11/2013	12.700,00
12Η ΔΟΣΗ
          24/12/2013	12.800,00
ΣΥΝΟΛΟ 152.500,00 €
*ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΡΟΕΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΑΝΕΥ ΦΠΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗΣ         ΦΟΡΟΥ 8%.






























11.ΟΡΓΑΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ


Η εκτέλεση του προγράμματος χρηματοδότησης του ετήσιου προγράμματος δράσης 2013 του Δη.Πε.θε Βορείου Αιγαίου, από το Δήμο Χίου, θα εποπτεύεται από τριμελή επιτροπή παρακολούθησης, η οποία απαρτίζεται από τον πρόεδρο της επιτροπής παρακολούθησης, ένα μέλος οριζόμενο από το Δήμο Χίου καθώς και από τον πρόεδρο του Δη.Πε.Θε. Βορείου Αιγαίου.      

Οι αρμοδιότητες του οργάνου παρακολούθησης είναι οι εξής:

·        Παρακολουθεί το πρόγραμμα παροχής των υπηρεσιών
·        Τροποποιεί όποτε χρειάζεται το παραπάνω πρόγραμμα
·        Παρακολουθεί την εκπλήρωση των υποχρεώσεων των συμβαλλόμενων μερών και συντάσσει έκθεση σε περίπτωση παραβάσεως των ορών της σύμβασης.
·        Επιλαμβάνεται τυχόν προβλημάτων ή διαφωνιών που θα προκύψουν κατά την υλοποίηση της σύμβασης. Σε περίπτωση που δε μπορεί να δώσει λύσεις απευθύνεται στο Δημοτικό Συμβούλιο.
·        Προσδιορίζει και παρακολουθεί την πορεία εκτέλεσης των αντικειμένων της προγραμματικής σύμβασης, μεριμνά  την τήρηση των ορών υλοποίησής της και παρεμβαίνει για την επίλυση κάθε διαφοράς που προκύπτει από την εφαρμογή της, διατηρώντας το δικαίωμα της εμπεριστατωμένης ερμηνείας και της αποσαφήνισης των ορών της προγραμματικής σύμβασης.

Η Κοινή Επιτροπή συνεδριάζει μετά από πρόσκληση του πρόεδρου είτε κατόπιν αιτήσεως ενός τουλάχιστον εκ των υπολοίπων μελών της.

Ο Δήμος Χίου εντέλλεται να διαθέσει έναν υπάλληλό του για τη γραμματειακή υποστήριξη της Επιτροπής, στον οποίο αναθέτει την τήρηση των πρακτικών.

Οι αποφάσεις της Επιτροπής λαμβάνονται με απόλυτη πλειοψηφία των μελών της και κοινοποιούνται υποχρεωτικά στα συμβαλλόμενα μέρη. Στην πρώτη συνεδρίασή της η Κοινή Επιτροπή αποφασίζει για τα λοιπά θέματα που αφορούν στη λειτουργία της.















ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ:

Σύμφωνα με την παρ.14 του άρθρου 10 του Ν.4071/2012 ισχύουν τα ακόλουθα: «Η κοινωφελής επιχείρηση είναι δυνατόν να χρηματοδοτείται από τον οικείο δήμο για τις δραστηριότητές της, μετά από σχετική απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, η οποία λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών του. Η χρηματοδότηση του δήμου καλύπτει τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων του ετήσιου προϋπολογισμού της επιχείρησης, ο οποίος συνοδεύεται από εισηγητική έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της επιχείρησης που τεκμηριώνει τα έσοδα και τα έξοδα αυτής, σύμφωνα με το ετήσιο πρόγραμμα δράσης της παραγράφου 3 του άρθρου 206 του παρόντος νόμου.»
Η χρηματοδότηση του Δήμου καλύπτει τη διαφορά μεταξύ εσόδων και εξόδων του ετήσιου προϋπολογισμού της επιχείρησης, χωρίς τους περιορισμούς (ως προς το είδος των δαπανών) που επέβαλαν οι προϊσχύουσες διατάξεις.
Οι διατάξεις του άρθρου 259 του Ν.3463/2006, που προέβλεπαν την κατάρτιση διετούς προγράμματος δράσης, εκ μέρους της επιχείρησης, καταργούνται.