Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

"ΣΦΙΓΓΑ" Ο ΜΑΝΙΤΑΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΟΡΚΟΥΣ




Συνεχίζει τις επαφές του με τα στελέχη των υπουργείων ο Αντώνης Σαμαράς με στόχο την καλύτερη λειτουργία της κυβέρνησης και την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου.
Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με την ηγεσία του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Σε δηλώσεις του ο κ. Μανιτάκης τόνισε πως στο τραπέζι έπεσαν κυρίως ζητήματα συνεργασίας με άλλα υπουργεία, ενώ σε ερώτηση σχετικά με την κινητικότητα στο δημόσιο τόνισε πως προχωρά η υλοποίηση όλων όσων έχουν ανακοινωθεί.
Μάλιστα επεσήμανε πως έχει στα χέρια του έκθεση του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης όπου γίνεται λόγος για επίορκους υπαλλήλους και για τους οποίους όπως τόνισε ο Υπουργός θα προχωρήσουν οι πειθαρχικές διώξεις.«Όλες αυτές οι εξαγγελίες που έχουμε κάνει, δρομολογούνται και κοιτάμε ακριβώς να τα εφαρμόσουμε το συντομότερο δυνατόν», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μανιτάκης.
Σε ερώτηση αν είναι όντως 7.000 υποθέσεις που έχουν μπει στο στόχαστρο του ελεγκτικού μηχανισμού, ο κ. Μανιτάκης απάντησε: «Έχει γίνει μια έκθεση αναλυτική από το Σώμα Επιθεωρητών. Την έχουμε παραλάβει, τη μελετάμε και θέλουμε να εξακριβώσουμε την ακρίβεια αυτών των στοιχείων που έχουμε. Και με βάση αυτή την έκθεση φυσικά θα προχωρήσουμε, ώστε να διαπιστωθούν εκείνες οι αμέλειες, οι παραλείψεις που έχουν γίνει, για να ασκηθεί ποινική ή πειθαρχική δίωξη εκεί που δεν έχει ασκηθεί ακόμα».
Ο Πρωθυπουργός συναντάται τώρα με την ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ το απόγευμα θα έχει συνεργασία με την ηγεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης.
protothema.gr