Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΙΟΥ


Σας ενημερώνω ότι ο Δήμος Χίου, μετά την εφαρμογή του σχεδίου Καλλικράτης και με την νέα του μορφή, διαθέτει δύο καθαρίστριες (η μία είναι μόνιμη και η άλλη αορίστου χρόνου).
Από το γεγονός αυτό και μόνο, γίνεται εύκολα κατανοητό, ότι είναι αδύνατο να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες σε καθαριότητα των δημοτικών  κτιρίων, μόνο με το υπάρχον προσωπικό.
Συγκεκριμένα θα πρέπει άμεσα να καλυφθεί η καθαριότητα των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας, του Γραφείου Τουρισμού, καθώς και των υαλοπινάκων τους.    
Σύμφωνα με τον ν. 3979/11 άρθρο 61, παρέχεται η δυνατότητα για την σύναψη δημόσιων συμβάσεων παροχής υπηρεσιών καθαριότητας, στους  Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Προϋπόθεση για την σύναψη τέτοιου είδους συμβάσεων αποτελεί η αιτιολογημένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, η λήψη της οποίας απαιτείται ,με την απόλυτη πλειοψηφία του συνόλου των μελών.   
Θεωρούμε ότι η αδυναμία εκτέλεσης των υπηρεσιών, που αναφέρθηκαν παραπάνω, με ίδια μέσα του Δήμου της Χίου,  είναι τεκμηριωμένη.
Για τον λόγο αυτό προτείνεται:
            Η σύναψη σύμβασης παροχής υπηρεσιών, με αντικείμενο την καθαριότητα των γραφείων του Δήμου της Χίου στην οδό Δημοκρατίας 2, των γραφείων της Δημοτικής Αστυνομίας, του Γραφείου τουρισμού καθώς και των υαλοπινάκων τους .     
      Για την διαδικασία σύναψης των παραπάνω συμβάσεων θα ακολουθηθούν οι διατάξεις που προβλέπονται από το ΠΔ 60/2007(Α΄64) σε συνδυασμό με τις διατάξεις των άρθρων 209 και 273 του ΚΔΚ(ν. 3463/2006).    
     Η σύμβαση θα διαρκέσει από την υπογραφή της με ετήσια διάρκεια.  
     Επίσης σημειώνεται ότι η δαπάνη των 14.000,00€,  που θα προκληθεί, από την προτεινόμενη σύναψη σύμβασης, θα επιβαρύνει τον ΚΑ10-6274.                    



Ο Δήμαρχος Χίου



Πολύδωρος Λαμπρινούδης