Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

TO "KENTΡΟ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΙ ΕΦΗΒΟΥ" ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ


Η Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (ΚΠΕ) ως εταίρος της  Σύμπραξης  «Συν-Εργασία στη Χίο» στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης [380215] «Δίκτυο τοπικών φορέων για την ανάπτυξη της απασχόλησης στη Χίο», η οποία έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται στο πλαίσιο της Δράσης 7 «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας» της Κατηγορίας Παρέμβασης 1 «Ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης» του Θεματικού Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013» του ΕΣΠΑ, ενημερώνει ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία κατάθεσης αίτησης από ανέργους  για την συμμετοχή τους στην Πράξη με στόχο την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Αντικείμενο του έργου είναι η εξασφάλιση της δημιουργίας θέσεων απασχόλησης για εκατό (100) ανέργους, οι οποίοι θα τοποθετηθούν στην αγορά εργασίας ως εξής:
• Σαράντα (40) σε θέσεις μισθωτής εργασίας
• Τριάντα πέντε  (35) σε θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας
• Είκοσι πέντε άτομα για αυτοαπασχόληση ή ίδρυση της δικής τους επιχείρησης

Οι δράσεις στις οποίες θα συμμετάσχουν οι ωφελούμενοι άνεργοι είναι:
- Συμβουλευτική υποστήριξη
- Παρακολούθηση προγραμμάτων κατάρτισης και επιμόρφωσης με εκπαιδευτικό επίδομα
- Ένταξη σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα για την υλοποίηση επιχειρηματικών σχεδίων

Η καταληκτική ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είναι 28/02/2013.

Σημεία υποβολής αιτήσεων και λήψης πληροφοριών, καθημερινά 9:00-2:00 στο Κέντρο Παιδιού και Εφήβου (Εγκρεμού 30, Τηλ. 2271020000). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ενημερωθείτε και από τις ιστοσελίδες  www.chios-ergasia.net καθώς και  στο www.kpechios.gr.

H πρόεδρος Δ.Σ του
Κέντρου Παιδιού και Εφήβου

Παρασκευή Σιδηροφάγη