Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013

KENTΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ




Υπενθυμίζουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι με την αριθμ. 579/2012 απόφασή του (και σε συνέχεια της αριθμ. 281/2012 απόφασης Δημοτικού Συμβουλίου, των με Α.Π.26040/2012 και  Α.Π. 43521/2012 εγγράφων του Δήμου μας στην ανοιχτή Πρόσκληση του ΙΝΕΔΙΒ με θέμα: «Έγκριση  σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης μεταξύ του Δήμου Χίου, του Ελληνικού Δημοσίου και του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης»), εγκρίθηκε η σύναψη της εν λόγω Προγραμματικής Σύμβασης με αντικείμενο την ένταξη του Δήμου μας στις Πράξεις «Κέντρα Δια Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής και Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας Α.Π. 7& Α.Π. 8 (άρθρο 21 Ν. 3879/2010).

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω ,παρακαλείται το Δημοτικό Συμβούλιο να αποφασίσει τα παρακάτω:
  1. Ιδρύει και λειτουργεί ένα (1) Κέντρο Δια Βίου Μάθησης στο πλαίσιο της Υπηρεσιακής Μονάδας του Δήμου, σύμφωνα με τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του Δήμου Χίου και το άρθρο 8 του Ν. 3879/2010
  2. Ορίζει υπεύθυνο εκπρόσωπο του Δήμου την κα. Ειρήνη Δούκα, Προϊσταμένη του Τμήματος Παιδείας Δια Βίου Μάθηση, της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού, για το έτος 2013 για όσο διάστημα εκτελούνται τα προγράμματα και μέχρι αλλαγής της παρούσας απόφασης.
  3.  Η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας  αναλαμβάνει να συνδράμει την όλη           προσπάθεια  στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της για την υλοποίηση του προγράμματος σε συνεργασία με την υπεύθυνη εκπρόσωπο του Δήμου και τον επιστημονικό συνεργάτη που θα ορισθεί από το ΙΝΕΔΙΒ.
  4. Χώρος διοίκησης  ορίζεται το γραφείο που βρίσκεται επί της οδού Δημοκρατίας και συγκεκριμένα στο κτήριο που στεγάζεται η  μηχανοργάνωση του Δήμου.
  5. Ως χώροι Εκπαίδευσης από την πλευρά του Δήμου ορίζονται:
α. η αίθουσα συνεδριάσεων του πρώην Δημαρχείου Αγίου Μηνά  β. η αίθουσα συνεδριάσεων στα (νέα  δημοτικά) κτίρια στην οδό Δημοκρατίας, και  γ. η αίθουσα συνεδριάσεων στο πρώην Δημαρχείο Ομηρούπολης.
για τις οποίες το Σώμα θα εγκρίνει την παραχώρησή τους για το σκοπό αυτό.


Τέλος ενημερωτικά αναφέρω ότι  ως χώροι Τυπικής Εκπαίδευσης για τη στέγαση των τμημάτων μάθησης έχουν οριστεί σχολικοί χώροι στο 3ο Γυμνάσιο Χίου μετά από σχετική θετική εισήγηση της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (θετική γνωμοδότηση της Ενιαίας  Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Χίου και της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου). Η σχετική έγκριση παραχώρησης θα γίνει με απόφαση Δημάρχου.  
 
                                     Ο  Αντιδήμαρχος Ομηρούπολης – Πρόεδρος   ΔΕΠ

                                              Νικόλαος Νύκτας