Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ Π ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ





Επίκαιρη Ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Ιωάννη Στουρνάρα, και τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, με θέμα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αιρετοί υπάλληλοι του ιδιωτικού τομέα.
Πρόκειται για τα ζητήματα που αφορούν στην καταβολή της προβλεπόμενης αποζημίωσης, συμπεριλαμβανομένων των εργοδοτικών εισφορών, για τις ημέρες που θα απουσιάζουν από την εργασία τους προκειμένου να συμμετάσχουν σε συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και των Επιτροπών. Θέμα που ρυθμίζεται για τους αιρετούς υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, αλλά όχι και για τους αιρετούς υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα.
Για την αποκατάσταση της ίσης μεταχείρισης μεταξύ των αιρετών των δυο αυτών κατηγοριών, είχε βγει σχετική Εγκύκλιος το 2010. Ωστόσο, εκκρεμεί μέχρι σήμερα η υπογραφή της ΚΥΑ, όπως αυτή προβλεπόταν και στην Εγκύκλιο, που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα της επιπλέον άδειας και της αποζημίωσης για τους αιρετούς του ιδιωτικού τομέα.
Προκειμένου λοιπόν, να επισπευσθεί η διαδικασία υπογραφής της ΚΥΑ, για να μπορούν και οι αιρετοί ιδιωτικοί υπάλληλοι να συνεχίσουν να ασκούν τα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις τους, ο Βουλευτής, Παύλος Βογιατζής, κατέθεσε σήμερα σχετική Επίκαιρη Ερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς.

πηγη era- aegean.gr
σύνταξη : Δήμητρα Λαχουρή