Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

MIΚΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ"





Σε μικρή… παράταση του προγράμματος του «Βοήθεια στο Σπίτι» (λήγει στις 31 Μαρτίου, και αντικαθιστάται από το «Φροντίδα κατ” Οίκον») προσανατολίζεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς οι δήμοι δεν έχουν προλάβει ακόμα να συστήσουν Κοινωνικές Επιχειρήσεις, είτε με απολυμένους εργαζόμενους είτε με ιδιώτες, που θα αναλάβουν τέτοια προγράμματα.
Το θέμα αυτό συζητήθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στη σημερινή συνάντηση ΚΕΔΕ – Στυλιανίδη, από τον οποίο και ζητήθηκε να δοθεί ολόκληρο το ποσό που προβλέπεται για τις Κοινωνικές Επιχειρήσεις που θα συσταθούν από δήμους, εργαζομένους, πρώην εργαζομένους και ιδιώτες. Όπως αναφέρθηκε από τους εκπροσώπους της ΚΕΔΕ, σε επικοινωνία τους με το γ.γ. του υπουργείου Οικονομικών Χάρη Θεοχάρη από τα 90 εκατ. ευρώ – ευρωπαϊκό «κουμπαρά» για τη χρηματοδότηση των κοινωνικών επιχειρήσεων, τους είπε πως τελικά θα φτάσουν στην… κοινωνική οικονομία μόλις τα 67 εκατ. ευρώ, καθώς λόγω του χαρακτηρισμού τους ως «επιχειρήσεις» υπόκεινται σε ΦΠΑ 23%. Στο ζήτημα αυτό, ζητήθηκε η παρέμβαση του υπουργού προκειμένου τα χρήματα να πάνε όλα στην κοινωνική επιχειρηματικότητα – οικονομία.
Πέραν αυτό, αποφασίστηκε να συσταθεί μια τριμελής επιτροπή, ΚΕΔΕ, ΥΠΕ, υπ. Οικονομικών / ΓΛΚ, προκειμένου να εξετάσει ένα προς ένα θεσμικά και οικονομικά προβλήματα, όπως η κατάργηση της θέσεως γραμματέως δημάρχου, η μείωση των ειδικών συμβούλων κτλ.

 aftodioikisi.gr