Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΟΑΕΔ : ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΔΗΜΟΥΣ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΜΕ 427 ΕΥΡΩ



Την ώρα που οι εργαζόμενοι στα υφιστάμενα Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας παραμένουν εδώ και μήνες απλήρωτοι, το υπουργείο Εργασίας και ο ΟΑΕΔ ετοιμάζουν νέο πρόγραμμα για τις περίπου 400.000 οικογένειες που δεν έχουν κανέναν εργαζόμενο, κάνοντας στην ουσία πράξη την παλιότερη «εξαγγελία» του Γ. Παπανδρεόυ ότι κάθε οικογένεια θα έχει έναν εργαζόμενο*.
Σύμφωνα με πληροφορίες το πρόγραμμα θα είναι πεντάμηνης διάρκειας και θα αφορά αποκλειστικά εργασία στους δήμους σε μικρά δημοτικά έργα. Θα προσφέρει δε μισθό 490 ευρώ καθαρά για τους δικαιούχους άνω των 25 ετών και 427 ευρώ για τους κάτω των 25 ετών, με ασφάλιση υγείας, ενώ δεν έχει καθοριστεί αν θα καλύπτεται η ασφάλιση για σύνταξη.
Το πρόγραμμα είναι ήδη έτοιμο από τον ΟΑΕΔ και θα αρχίσει να «τρέχει» όταν εγκριθεί από το υπουργείο Εργασίας, ενώ η διαδικασία επιλογής και πρόσληψης θα γίνει με μοριοδότηση.
Κριτήρια θα είναι η διάρκεια της ανεργίας του ενδιαφερομένου, η οικογενειακή του κατάσταση (η απασχόληση προσφέρεται μόνο σε ένα μέλος κάθε οικογένειας) και το οικογενειακό του εισόδημα, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση για να μπορέσει κάποιος άνεργος να ενταχθεί στο πρόγραμμα, θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένος στα μητρώα του ΟΑΕΔ.
*«Βασικός μου στόχος σε αυτές τις δύσκολες στιγμές είναι να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς τουλάχιστον έναν εργαζόμενο, να μην υπάρχει οικογένεια χωρίς εισόδημα», είχε πει στις 10 Σεπτεμβρίου 2011 ο τότε πρωθυπουργός.
aftodioikisi.gr