Τετάρτη 13 Μαρτίου 2013

ΠΕΜΕΝ :ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΝΕΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ








Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού εξέδωσε το ακόλουθο ψήφισμα:

«Η Α’ Γενική Συνέλευση της ΠΕΜΕΝ που πραγματοποιήθηκε σήμερα 13 Μάρτη 2013, σε συνθήκες βαθιάς καπιταλιστικής κρίσης, καταδίκασε το μέτρο της πολιτικής επιστράτευση που επέβαλε η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, στο δίκαιο 7ήμερο απεργιακό αγώνα των ναυτεργατών.

Οι ναυτεργάτες έχουν απαντήσει και ακυρώσει με 33 απεργίες το επαίσχυντο μέτρο της πολιτικής επιστράτευσης, συνεχίζουν να αγωνίζονται:

• Για την εφαρμογή των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους επί μήνες απλήρωτους ναυτεργάτες.

• Υπογραφή και ανανέωση της Εθνικής Γενική Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες.

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την “Ανασυγκρότηση του ΥΝΑ”.

• Να πάρει πίσω η κυβέρνηση το πρόγραμμα ντροπής για τους άνεργους ναυτεργάτες, τους νόμους και τα σχέδια υπουργικών αποφάσεων, προεδρικών διαταγμάτων για την δημιουργία ιδιωτικών σχολών στην ναυτική εκπαίδευση.

Καλούμε τους Μηχανικούς, τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους, να ενισχυθεί σε κάθε χώρο δουλειάς η οργάνωση και η συσπείρωση δυνάμεων, να απαντήσουμε «στο νόμο και την τάξη» της κυβέρνησης με ακόμα πιο αποφασιστικούς μαζικούς εργατικούς αγώνες, να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός, το μέτωπο εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων, φτωχής αγροτιάς.

Η κατάσταση της εργατική τάξης, των ναυτεργατών, των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων, θα γίνει χειρότερη με την κατάργηση της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών ΣΣΕ, η ανεργία και η «μαύρη» ανασφάλιστη εργασία θα πάρουν εκρηκτικές διαστάσεις, με ραγδαία υποβάθμιση των παροχών σε υγεία – παιδεία, με πρόσθετη λεηλασία σε βάρος του λαϊκού εισοδήματος.

Κανένας εργάτης δεν πρέπει να δουλεύει χωρίς σύμβαση εθνική, κλαδική, να μην υποκύψουμε στην τρομοκρατία του κεφαλαίου και της κυβέρνησης.

Η Γενική Συνέλευση ενέκρινε τους αγώνες που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι, έχουμε πολύτιμη πείρα και παρακαταθήκη, αποφασισμένοι να συνεχίσουμε στο δρόμο της ταξικής πάλης, της κοινωνικής συμμαχίας που έρχεται σε σύγκρουση με την εξουσία του κεφαλαίου, να γίνουμε κυρίαρχοι του πλούτου που παράγουμε.

Η Γενική Συνέλευση εξουσιοδοτεί το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΜΕΝ, να πάρει όλα τα αναγκαία μέτρα, να εκτιμήσει και να αποφασίσει για απεργιακές κινητοποιήσεις, καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές ενώσεις να οργανώσουν την αντίσταση και τους απεργιακούς αγώνες».