Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

ΙΑΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ- ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ κ.ΜΑΝΟ ΚΟΝΣΟΛΑ






Σήμερα το πρωί στις 10, θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση , που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για τον ιατρικό τουρισμό.
Ο κ. Κόνσολας έχει ζητήσει να διαμορφωθεί ένα σύγχρονο και επαρκές θεσμικό πλαίσιο για την παροχή υπηρεσιών ιατρικού τουρισμού ενώ έχει προτείνει να καταστεί η Κως, ένας από τους κεντρικούς πόλους ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού.
Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης που είχε καταθέσει ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, έχει ως εξής:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ  ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς

Κύριο Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης

ΘΕΜΑ : '' Διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού''

Κύριε Υπουργέ,

Η ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού, όπως ο ιατρικός ή θεραπευτικός τουρισμός, προσδίδουν νέα δυναμική στο τουριστικό μας προϊόν.
Η πρόθεση της κυβέρνησης να υποβοηθήσει την ανάπτυξη αυτής της εναλλακτικής μορφής τουρισμού πρέπει να συνδυαστεί με τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου θεσμικού πλαισίου που να συνδέεται όχι μόνο με αναπτυξιακά κίνητρα και χρηματοδοτικά εργαλεία αλλά και με τις υποδομές και την ανάλογη πιστοποίηση των φορέων που θα θελήσουν να παράσχουν υπηρεσίες ιατρικού τουρισμού.
Κομβικό σημείο αποτελούν και οι περιοχές που θα επιλεγούν ως πόλοι ανάπτυξης του ιατρικού ή θεραπευτικού τουρισμού.
Η Κως, για ιστορικούς αλλά και για ουσιαστικούς λόγους, πληρεί τις προϋποθέσεις για να καταστεί πόλος ανάπτυξης και σημείο αναφοράς για την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού.

Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποια είναι τα πρότυπα ποιότητας, που προτίθεται να θέσει στο θεσμικό πλαίσιο, για την παροχή υπηρεσιών ιατρικού ή θεραπευτικού τουρισμού; Προτίθεται να δώσει τη δυνατότητα στις λειτουργούσες ξενοδοχειακές μονάδες να αναπτύξουν τις ανάλογες υποδομές και υπηρεσίες;
2. Με ποια κριτήρια θα επιλεγούν οι περιοχές που θα αποτελέσουν τους πόλους ανάπτυξης του ιατρικού τουρισμού; Η Κως εντάσσεται σε αυτό το σχεδιασμό, με δεδομένο ότι διαθέτει όλες τις αντικειμενικές προϋποθέσεις αλλά και το πλεονέκτημα του ιστορικού συμβολισμού;