Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ANAKOINΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΥ: ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΓΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΜΑΣ


Οι Γενικές Συνελεύσεις των Πρωτοβάθμιων Συνεταιρισμών έχουν στόχο την κυβερνητική πολιτική, της ΕΕ, που επιδιώκει το ξεζούμισμα και το ξεκλήρισμα της μικρομεσσαίας αγροτιάς. Οι μαστιχοπαραγωγοί συνειδητοποιούν ότι αν δεν πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους, δεν έχουν μέλλον. Αποκαλύπτεται στα μάτια τους, ότι το  ΔΣ της ΕΜΧ όχι μόνο δεν εκφράζει και δεν αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα τους, αλλά βρίσκεται και απέναντί τους. Προσπαθεί να εγκλωβίσει τις αγωνιστικές διαθέσεις τους, με αιτήματα και στόχους που κινούνται στο  πλαίσιο της ΠΑΣΕΓΕΣ. Η ΠΑΣΕΓΕΣ χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση μέσω του ΕΛΓΑ με εκατομμύρια ευρώ, πρωτοστατεί στην τήρηση βιβλίων, στηρίζει τη φιλοσοφία του άδικου φορολογικού συστήματος, υπηρετεί την κυρίαρχη πολιτική της ΕΕ, που υλοποιούν και από κοινού διαμορφώνουν οι ελληνικές κυβερνήσεις.
Η διοίκηση της  ΕΜΧ, αντιλαμβανόμενη ότι οι εξελίξεις την ξεπερνούν, μετά την απόφαση των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών για κινητοποίηση στις 10/2/2014, συγκαλεί ΔΣ στις 8/2/2014 και με πρόσχημα την καλύτερη προετοιμασία της πετυχαίνει την αναβολή της. Παράλληλα αποφάσισε την πραγματοποίηση ΓΣ αντιπροσώπων στις 14/2/2014, με βάση συζήτησης το πλαίσιο αιτημάτων της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Μαστιχοπαραγωγοί βγάλτε συμπεράσματα. Κανετε πέρα το ΔΣ της ΕΜΧ, αφού από την προηγούμενη ΓΣ 1/2/2014, όταν τέθηκε το θέμα της κινητοποίησης ήταν αντίθετη και επέμενε στο πλαίσιο της ΠΑΣΕΓΕΣ.
Δημιουργήστε συντονιστικό όργανο από εκπροσώπους των πρωτοβάθμιων συνεταιρισμών για να δώσετε διέξοδο στα οξυμένα προβλήματά σας.
·        Το πλαίσιο αγώνα των φτωχών αγροτών όλης της χώρας πρέπει να γίνει και δικό μας.
·        Να σταματήσει η φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ με 13% φόρο.
·        Ζητάμε αφορολόγητο όριο 20000 ευρώ συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί.
·        Για τήρηση στοιχείων 40.000 ευρώ συν 5000 ευρώ για κάθε παιδί.
·        Ζητάμε στήριξη από το κράτος στην καλλιέργεια με φθηνά μέσα και εφόδια. Στην ώθηση των προϊόντων με δίκτυα διάθεσης και προστασίας της ντόπιας παραγωγής από εισαγωγές.
·        Στην έρευνα, στην τιμή του προϊόντος με ενισχύσεις (αντίθετη στη νέα ΚΑΠ που μειώνει παραπέρα τις επιδοτήσεις).
·        Στον ΕΛΓΑ που να καλύπτει την παραγωγή και το κεφάλαιο από το πρώτο ευρώ. Τα έσοδα του ΕΛΓΑ να είναι από τον κρατικό προϋπολογισμό.
·        Αποζημίωση όλων όσων έπαθαν ζημιά από τις πυρκαγιές του 2012.
·        Με υποδομές που να βελτιώνουν τις συνθήκες ζωής και δουλειάς στα χωριά μας.
·        Με φθηνό ρεύμα και πετρέλαιο για τους παραγωγούς
ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΜΑΖΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ. ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΙΑΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΝΑ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΠΑΡΑΓΕΙ.
Στρατής Κακαρίνος

Αντιπρόσωπος στην ΕΜΧ του Α βάθμιου συνεταιρισμού Νεοχωρίου