Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΩΞΗ ΤΟΥ ΜΑΡΚΟΥ ΣΚΟΥΦΑΛΟΥ ΣΤΗ ΧΙΟ

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών- Χίου «ο Αδαμάντιος Κοραής» καταδικάζει απερίφραστα τη σύλληψη του δασκάλου Μάρκου Σκούφαλου, μέλους του ΔΣ του Συλλόγου μας και Δημοτικού Συμβούλου Χίου. Αφορμή για τη μήνυση και το αυτόφωρο στάθηκε δημοσίευμα στα τοπικά Μ.Μ.Ε που ως επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» ήταν ενάντια σε σχεδιαζόμενη σύμβαση του Δήμου Χίου με την ΚΟΙΝΣΕΠ Ακμή ΑΕ.
Ως Σύλλογος Δ/Ν Χίου θεωρούμε ότι οι «Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚΟΙΝΣΕΠ)» διαμορφώνουν συμβάσεις άμεσης ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του Δήμου και γίνονται εργαλεία καταπάτησης των εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα.
Διαμηνύουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι ο εκφοβισμός, η τρομοκρατία, η «σιγή νεκτροταφείου»,η ποινικοποίηση της  πολιτικής και συνδικαλιστικής δράσης, που πάνε χέρι-χέρι με την αντιεκπαιδευτική και αντιλαϊκή πολιτική ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ. Καλούμε τα συνδικάτα, τους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς, το λαό της Χίου να είναι σε ετοιμότητα και ζητάμε την άμεση δικαστική απεμπλοκή του συναδέλφου μας, τον οποίο πολύ καλά γνωρίζουμε, συμπαραστεκόμαστε και ανεπιφύλακτα στηρίζουμε.
Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου συμπεραστέκεται επίσης και είναι αλληλέγγυος στο διαχειριστή της ιστοσελίδας aplotaria.gr , που διώκεται με βάση την ίδια αυτόφωρη διαδικασία που ασκήθηκε ενάντια στο συνάδελφο Μάρκο Σκούφαλο.
Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας


Αμπαζής Γιώργος                         Τσίγκος Στέφανος