Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΠΡΟΣΟΧΗ ... ΣΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ Ή ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ



        Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση (ΚΟΙΝΣΕΠ) ΑΚΜΗ ΑΕ, που σύμφωνα με δημοσίευμα στη σελίδα chios press στις 6/2/2014 "έχει αποταθεί στη δικαιοσύνη και ζήτησε την προστασία της...", "αφού καμία εκ των δράσεων της που αφορούσε τη Χίο δεν έχει υλοποιηθεί με ευθύνη συγκεκριμένων προσώπων συνδικαλιστών...", τώρα ανακοινώνει ότι μοιράζει δωρεάν πετρέλαιο από το αποθεματικό της στα σχολεία. Ύστερα από την απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής και συνδικαλιστικής ζωής, κάποιοι σήμερα έρχονται να χρυσώσουν το χάπι κάνοντας χορηγίες και "κοινωνική πολιτική".

Το πρόβλημα παραμένει.

        Δεκάδες σχολεία και Νηπιαγωγεία του νησιού μας βρίσκονται χωρίς πετρέλαιο και δεν πρέπει να δεχτούν την εισβολή επιχειρηματιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων στη λειτουργεία τους. Ο
Σύλλογος ΔΝ Χίου "Ο Αδ. Κοραής" έχει τοποθετηθεί επί του θέματος και επαναλαμβάνει τη θέση του: Διεκδικούμε μαζί με τους συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων το αναφέρετο δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν θέρμανση στα Σχολεία και τα Νηπιαγωγεία τους χωρίς εξαρτήση από ιδιωτικές εταιρίες, την αγορά, που γεννά την καπιταλιστική κρίση και εξαθλίωση. Η Παιδεία του λαού πρέπει να είναι αποκλειστική υποχρέωση του κράτους και όχι των κάθε λογής ιδιωτικών συμφερόντων (πχ Σόρος). Αυτό σημαίνει ότι διεκδικούμε αποκλειστικά Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση.

        Όπως περήφανα, αγωνιστικά και με αλληλεγγύη καλέσαμε και καλούμε να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της πείνας και της φτώχειας στο σχολείο, και καταφέραμε πολλά, το ίδιο να κάνουμε και με το κρύο. Να μην υποκύψει κανείς στο όνομα των δυσκολιών στο να δεχτεί τέτοιου είδους "φιλανθρωπίες". Μπορούμε και πρέπει να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες μέσα από την πίεση του συλλογικού αγώνα, μέσα από το Σωματείο, που μόλις χθες ανέδειξε και πάλι το τραγικό ζήτημα της έλλειψης πετρελαίου στα σχολεία.
        Ο Σύλλογος θα ήθελε να τονίσει επίσης ένα ζήτημα προς προβληματισμό. Η δωρεάν διανομή πετρελαίου στα σχολεία απ'την ΑΚΜΗ ΑΕ δημιουργεί ερωτηματικά, αν έγινε με σχετικό αίτημα στην ενιαία σχολική επιτροπή του δήμου Χίου και αν κατά συνέπεια υπάρχει σχετική απόφαση. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.


Ο Πρόεδρος                                        Ο Γραμματέας

Αμπαζής Γιώργος                                   Τσίγκος Στέφανος