Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Σε συνέχεια των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη στα πλαίσια της έκθεσης που συμμετείχε η Περιφέρεια Β. Αιγαίου, ο Εμπορικός Ακόλουθος της Ελληνικής Πρεσβείας στην Άγκυρα κ. Κουναλάκης έστειλε επιστολή στον Αντιπεριφερειάρχη Β. Αιγαίου κ. Αντώνη Γιαννάκη με την οποία γνωστοποιεί την πρόθεσή του να οργανώσει επίσκεψη 27 Οικονομικών – Εμπορικών Συμβούλων χωρών – μελών της Ε. Ε. τον Ιούνιο στη Μυτιλήνη.
Σκοπός της επίσκεψης θα είναι αφενός οι εκπρόσωποι να γνωρίσουν το νησί, τις εταιρείες και τα τοπικά προϊόντα και αφετέρου να συναφθούν ενδεχόμενες επιχειρηματικές συνεργασίες στο μέλλον.
Άμεσα η Περιφέρεια κάλεσε σε σύσκεψη το Επιμελητήριο Λέσβου που εκπροσωπήθηκε από τον αντιπρόεδρο κ. Μυρσινιά, τον πρόεδρο των Τουριστικών Πρακτόρων κ. Σαμιώτη και εκπρόσωπο της Ένωσης Ξενοδόχων και συμφωνήθηκε να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόταση.
Ήδη η Περιφέρεια απάντησε στον κ. Κουναλάκη αποδεχόμενη την πρόταση ενώ παράλληλα τον ενημέρωσε ότι αναλαμβάνει την οργάνωση του προγράμματος της επίσκεψης των Οικονομικών και Εμπορικών Ακολούθων της Ε. Ε. και τον συντονισμό όλων των εμπλεκόμενων φορέων.

Έπειτα από αυτή την εξέλιξη ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιαννάκης δήλωσε ότι: «με τις προσπάθειες που καταβάλει η Περιφέρεια Β. Αιγαίου σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς, ανοίγονται δρόμοι και προοπτικές ώστε τα νησιά του Βορείου Αιγαίου να αποκτήσουν μια σημαντική θέση στην τουριστική αγορά της γειτονικής χώρας αλλά και να εδραιώσουν τη θέση τους στις αγορές των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Αποδοχή της πρότασης  του κ. Κουναλάκη και η οργάνωση αυτής της επίσκεψης είναι ένα σημαντικό βήμα για την προβολή των νησιών μας και των προϊόντων τους σε Τουρκία και Ευρώπη».