Πέμπτη, 27 Μαρτίου 2014

Η ΕΛΣΤΑΤ αλλάζει τον πληθυσμό δύο μήνες πριν τις εκλογές: Ποιους δήμους επηρεάζει


Σε λιγότερες από 60 ημέρες οι ψηφοφόροι θα προσέλθουν στις κάλπες για την ανάδειξη των τοπικών αρχόντων, στο πλαίσιο των αυτοδιοικητικών εκλογών του Μαΐου. Την Τετάρτη, 26 Μαρτίου, η ΕΛΣΤΑΤ δημοσίευσε την έκθεσή της που αφορά την «Αναλογική κατανο μή λοπού πληθυσμ ού στις δη μοτικές κοινότητες του άρθρου 2, αρ. 4 του Ν. 3852/2010, λόγω ελλιπών στοιχείων».
Η έκθεση αναφέρεται σε επτά οικισμούς: Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιά, Πάτρα, Ηράκλειο, Περιστέρι, Ηράκλειο (Κρήτης) και Λάρισα.
Υπενθυμίζεται ότι με τροπολογία που εντάχθηκε στο μεταναστευτικό νομοσχέδιο, η κυβέρνηση προχώρησε στην αλλαγή του τρόπου εκλογής των δημοτικών συμβούλων σε δήμους με πληθυσμό άνω των 100.000. Ο κάθε δήμος πλέον,  θα αντιμετωπίζεται, ως ενιαίο σύνολο αναφορικά με την εκλογή δημοτικών συμβούλων, ενώ παραμένει η διάκριση αναφορικά με τους διαμερισματικούς συμβούλους.
Βάσει της τελευταίας απόφασης της ΕΛΣΤΑΤ και τις απογραφές του 2001 και 2011, ο δήμος που τίθεται «εκτός λίστας» όσων έχουν πληθυσμό πάνω από 100.00ο κατοίκους είναι ο δήμος Καλλιθέας.

aftodioikisi.gr