Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΠΡΟΣΩΠΟ - ΕΚΠΛΗΞΗ Η Α. ΖΩΗΡΟΥ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΤΑΙΠΕΔ ;

Δύο σημαντικά πρόσωπα της αγοράς τα οποία η κυβέρνηση προορίζει για την ηγεσία του «πρώην» ΤΑΙΠΕΔ (το οποίο αναμένεται να μετεξελιχθεί σε Ταμείο Εθνικού Πλούτου) θα περάσουν τη Δευτέρα το απόγευμα στις 19.30 από ακρόαση στην Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας. Πρόκειται για τους Στέργιο Πιτσιόρλα και Αντώνη Λεούση, τους οποίους η κυβέρνηση προτείνει για τις θέσεις του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου αντίστοιχα του ΤΑΙΠΕΔ.
Ο κ. Πιτσιόρλας αποτελεί παλαιό στέλεχος του Συνασπισμού, επί χρόνια συνεργάτης του Λεωνίδα Κύρκου και του Νίκου Κωνσταντόπουλου, που πλέον δραστηριοποιείται στον χώρο των τουριστικών επενδύσεων κυρίως με ρωσικά κεφαλαία. Ο Αντώνης Λεούσης προέρχεται από την αγορά, δούλευε στην Alpha Αστικά Ακίνητα και θεωρείται ένας από τους καλύτερους γνώστες της αγοράς real estate στη χώρα μας.

Έκπληξη και ερωτηματικά προκαλεί όμως η πληροφορία ότι για το νέο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων προορίζεται να προταθεί και η γνώριμη (από την εποχή της κυβέρνησης Παπαδήμου) στο ΤΑΙΠΕΔ, κυρία Άννα Ζωηρού, η οποία διορίστηκε στο πενταμελές διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ έπειτα από πρόταση του προέδρου του ΛΑΟΣ Γ. Καρατζαφέρη.

Στο ΤΑΙΠΕΔ θυμούνται ακόμη ότι όταν ζητήθηκε από την κυρία Ζωηρού να παραιτηθεί, το 2012, προκειμένου να αντικατασταθεί από εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Αριστεράς, η ίδια αρνήθηκε.

Αρνητικά σχόλια είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι  όταν το Ταμείο είχε στείλει αντιπροσωπεία  στο πλαίσιο της διεθνούς έκθεσης ακινήτων ΜΙΡΙΜ στις Κάννες, η ίδια είχε κλείσει δωμάτιο στο πολυτελές ξενοδοχείο «Ritz Carlton».
Το «πλούσιο» βιογραφικό της κυρίας Ζωηρού απασχόλησε όμως το 2013, με τα εξώδικα τα οποία αντάλλαζε το 2013 με την βουλευτή (και νυν εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝΕΛ) κυρία Μαρίνα Χρυσοβελώνη, με αφορμή τα ερωτήματα που πρόβαλε η τελευταία σε σχέση για μία σειρά προβλημάτων που είχαν δει το φως της δημοσιότητας για το διδακτορικό της κυρίας Ζωηρού στο Ελεύθερο Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (VUB), τη θητεία της σε διευθυντικές θέσεις κλπ, τα οποία περιλαμβάνονταν στον φάκελο των προσόντων της για την θέση που κατέλαβε στο ΤΑΙΠΕΔ.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr