Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΜΕΙΩΣΗ ΔΟΜΩΝ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΑΠΟ 26% ΕΩΣ 58%



Τη μείωση των δομών σε τέσσερα υπουργεία αποφάσισε κατά τη διάρκεια της σημερινής του συνεδρίασης το Κυβερνητικό Συμβούλιο Μεταρρυθμισης. Συγκεκριμένα, εξετάστηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι προτάσεις αναδιοργάνωσης-μεταρρυθμιστικές δράσεις των Υπουργείων: Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, και  Μακεδονίας Θράκης, από τις οποίες θα προκύψουν σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των υπουργείων με απτές βελτιώσεις στην αποτελεσματικότητά τους και στην ανταπόκρισή τους στις ανάγκες του πολίτη.
Σε όλα τα Υπουργεία, η οργανωτική δομή απλοποιείται. Οργανικές μονάδες συνενώνονται με στόχο την ενδυνάμωσή τους, μέσω του ανασχεδιασμού του επιχειρησιακού τους αντικειμένου και με τη δημιουργία συνεργειών. Συγκεκριμένα, στο Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 37%, ενώ ενισχύεται το Σ.ΕΠ.Ε για αποτελεσματικότερο έλεγχο της αγοράς. Στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων υπάρχει μείωση των οργανικών μονάδων κεντρικής υπηρεσίας και περιφερειακών υπηρεσιών κατά 58%. Στο Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μείωση οργανικών μονάδων κατά 26% και στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης υπάρχει μείωση οργανικών μονάδων κατά 53%.
Το σημερινό Κυβερνητικό Συμβούλιο πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των υπουργών Οικονομικών Γ.  Στουρνάρα,  Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη,  Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Αντώνη Μανιτάκη, του Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Κωστή Χατζηδάκη, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Ιωάννη Βρούτση, Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων  Αθανάσιου Τσαυτάρη,  Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Αντώνη Ρουπακιώτη, Μακεδονίας – Θράκης,  Θεόδωρου Καράογλου, του Επικρατείας Δημήτρη Σταμάτη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Μανούσου Βολουδάκη.
Να σημειωθεί ότι θα ακολουθήσουν την επόμενη εβδομάδα ακόμη πέντε υπουργεία (πρόκειται για τα υπουργεία Εθνικής Άμυνας, Προστασίας του Πολίτη, Οικονομικών, Ανάπτυξης και Παιδείας), ενώ, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλη Φεβρουαρίου.
aftodioikisi.gr