Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

EΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ : ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ 20ης ΦΛΕΒΑΡΗ 2013 - Η ΑΠΟΧΗ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ ...


ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ   ΚΕΝΤΡΟ    ΧΙΟΥ
ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
 20 Φλεβάρη 2013 στις 11 πμ στην Πλατεία
                                                             Η αποχή είναι συνενοχή……
Η δικαίωση για  όλους  τους συνδικαλιστικούς φορείς,  που κάθε φορά ζητούν από τους πολίτες να κατέβουν στις απεργιακές κινητοποιήσεις , ήρθε  δια στόματος υπουργού , που ζητά να επανεξεταστεί το κατοχυρωμένο από το σύνταγμα δικαίωμα για κήρυξη απεργίας.
Αυτό από μόνο του αποδεικνύει  τον φόβο που νιώθουν οι κυβερνώντες κάθε φορά που ο λαός κατεβαίνει στους δρόμους και αγωνίζεται. Η προσπάθεια ισοπέδωσης κάθε απεργιακής κινητοποίησης,  που έντεχνα καλλιεργούν  τα πολιτικά κατευθυνόμενα ΜΜΕ , έπεσε στο κενό. Κάθε προσπάθεια στροφής πολιτών ,που απεργούν και αγωνίζονται, απέναντι σε αυτούς που ταλαιπωρούνται και εξοργίζονται απέτυχε..
Οι πολίτες ταλαιπωρούνται όταν δεν υπάρχουν Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ή  όταν δεν λειτουργούν δημόσιες υπηρεσίες . Όμως οι ίδιοι πολίτες γνωρίζουν ότι ταλαιπωρούνται μήνες ολόκληρους  σε ουρές για να επισκεφτούν γιατρό, ή , να κάνουν ιατρικές εξετάσεις , απαραίτητες για την υγείας τους . Οι ίδιοι αυτοί πολίτες χρόνια,  προσπαθούν να δώσουν στα παιδιά τους εφόδια, που τα χρυσοπληρώνουν, για να καταλήξουν άνεργα μετά από χρόνια σπουδών. Οι ίδιοι αυτοί πολίτες προσπαθούν να επιβιώσουν καθημερινά περνώντας μέσα από τις συμπληγάδες της ακρίβειας, της φτώχειας και της ανέχειας.
Ο θυμός, η οργή και η απόγνωση των πολιτών που αγωνίζονται στους δρόμους , είναι αυτό που φοβίζει τους κυβερνώντες, Γνωρίζουν ότι η κοινωνική συναίνεση είναι απαραίτητη προκείμενου να περάσει κάθε μέτρο και κάθε νομοσχέδιο.  Εφαρμόζοντας την τακτική της μεθόδευσης,  προσπαθούν να αποδυναμώσουν κάθε φωνή διαμαρτυρίας , νομίζοντας ότι φοβίζοντας τον λαό, θα επιβάλλουν την πολιτική τους.
Μια πολιτική που δεν είναι πια αποδεχτή  ούτε στους ιδίους τους οπαδούς των δικών τους κομμάτων.. Μια πολιτική που κατάφερε να ξεπεράσει τα κομματικά όρια ανάμεσα σε κάθε πολίτη και να ενώσει το δικαίωμα όλων για  μια ανθρώπινη και κοινωνικά δίκαιη κοινωνία.
Αυτό κατάφεραν …Και αυτό φοβηθήκαν… Η κάθε απεργία που προκηρύσσεται  αποτελεί ένα «αγκάθι» στο δήθεν ρόδινο δρόμο της ανάπτυξης που σχεδιάζουν… χρόνια τώρα!!
Η κάθε μια παρουσία πολίτη στις απεργιακές συγκεντρώσεις  είναι εφιάλτης στον ύπνο των κυβερνώντων.. Νιώθουν ότι δεν μπορούν να σταματήσουν , να τιμωρήσουν και να φοβίσουν ένα λαό που ζητά αξιοπρεπή διαβίωση..
Η συμμέτοχη σου στην απεργία , είναι ο φόβος τους. Η αποχή σου είναι το λιθαράκι που αφαιρείς από τον δρόμο της καταστροφής που μας  οδηγούν.. Η επιλογή είναι δική σου. Οι συνέπειες της όμως αφορούν,   όλους μας. Σκέψου….
                Αν κουραστείς, αν απογοητευτείς θα νικήσουν .  Οι αγώνες δεν ήταν ποτέ εύκολοι, δεν ήταν ποτέ μια κ έξω, αλλά δεν ήταν και ποτέ χαμένοι. Δίνουμε  μάχες επιμένουμε, αγωνιζόμαστε ,  πείθουμε την κοινωνία για το δίκιο των αιτημάτων μας, ξεσηκώνουμε τον λαό μας. Στο τέλος θα τους λυγίσουμε,  θα τους νικήσουμε, θα τους υποχρεώσουμε  να αντιληφθούν  ότι δεν μπορούν να τα φορτώνουν όλα στον λαό στα μόνιμα υποζύγια.  Θα ανατρέψουμε αυτή την πολιτική Αυτό κάνουν και οι λαοί της Νότιας Ευρώπης  δυο  χρόνια τώρα.

Όλοι μαζί διεκδικούμε
Εδώ και τώρα υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας , της φτώχειας, της εξαθλίωσης .
Ανάκληση της επιστράτευσης και των αντιδημοκρατικών μέτρων
Την προστασία του κοινωνικού κράτους με την διατήρηση και επέκταση των δομών του «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ»  και του «ΚΗΦΗ».
Ασφαλείς, φθηνές, συχνές θαλάσσιες και αεροπορικές συγκοινωνίες
Πραγματική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους (Νοσοκομείο, ΕΟΠΥΥ, Μικροβιολογικές εξετάσεις, τηλεφωνικό ραντεβού)
Την διατήρηση και επέκταση του Πανεπιστημίου  μας
Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.
Το δικαίωμα μας στην ζωή

Όλοι μαζί στην Πλατεία στις 11.00 πμ
Την Τετάρτη  20 Φλεβάρη 2013