Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΧΙΟΥ ΜΕ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ




Αντιπροσωπεία διδασκόντων και εργαζομένων στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (ΤΜΟΔ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με επικεφαλής τον καθηγητή κ. Αριστοφάνη Δημάκη, επισκέφθηκε χθες τον Αντιπεριφερειάρχη Χίου, κ. Κώστα Γανιάρη, προκειμένου να τον ενημερώσει για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν  από τη συγχώνευση του ΤΜΟΔ με το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων (ΤΔΕ), σύμφωνα με όσα προβλέπονται από το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ». Οι εκπρόσωποι του ΤΜΟΔ επεσήμαναν ότι πρόκειται για ένα Τμήμα με μοναδικό στην Ελλάδα γνωστικό αντικείμενο, το οποίο μάλιστα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντικό σε άλλες ανεπτυγμένες χώρες, όπου λειτουργούν αντίστοιχα τμήματα. Τόνισαν επίσης ότι το ΤΜΟΔ είναι απολύτως βιώσιμο, πραγματοποιώντας ερευνητικά προγράμματα και θερινά σχολεία, αλλά και ότι οι απόφοιτοί του μέχρι σήμερα έχουν πολύ ικανοποιητική απορρόφηση στην αγορά εργασίας και ζήτησαν την παρέμβαση του κ. Γανιάρη στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο που θα γίνει στη Μυτιλήνη, σχετικά με το θέμα.
Ο κ. Γανιάρης τους ενημέρωσε  ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο, με την υπ’αριθμό 3/9-1-2013 απόφασή του, έχει ήδη ταχθεί ενάντια στη συρρίκνωση του Πανεπιστημίου Αιγαίου με την εφαρμογή του σχεδίου «ΑΘΗΝΑ». Ενημέρωσε επίσης ότι στην ημερήσια διάταξη του Περιφερειακού Συμβουλίου της Τρίτης, 19ης  Φεβρουαρίου, έχει τεθεί θέμα για τις συγχωνεύσεις Τμημάτων, τόσο στη Σάμο, όσο και στη Χίο, για το οποίο και ο ίδιος έχει στείλει εισήγηση, υποστηρίζοντας τη συνέχιση της λειτουργίας του ΤΜΟΔ, αλλά και τη μη κατάργηση του πρόσφατα ιδρυθέντος Τμήματος Τουρισμού.