Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ : 2 ΕΚΑΤΟΜ ΠΡΟΣΤΙΜΟ-17 ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΑΪΜΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟ





Της Ανθής Παζιάνου- Εφημερίδα των Συντακτών
Λίγες μέρες μετά την κατάσχεση ακινήτων του κληροδοτήματος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης, Βοστάνειο από το ΙΚΑ για οφειλές ασφαλιστικών εισφορών ύψους 430.000 ευρώ, το ΣΔΟΕ φόρεσε πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στο Ίδρυμα, για σκάνδαλο που αφορούσε μαϊμού φιάλες οξυγόνου προ 8ετίας! «Η πολιτεία οδηγεί το Νοσοκομείο Μυτιλήνης σε λουκέτο» τόνισαν χτες στην «Εφ.Συν» ο τ. Διοικητής του Νοσοκομείου, Δημήτρης Κατσιφαράκης και ο υπό παραίτηση Εκτελών χρέη διοικητή, Χρήστος Θεοδώρου.
Προκειμένου να αποφύγει το αυτόφωρο τόσο ο κ. Θεοδώρου, ο οποίος βρίσκονταν λόγω της παραίτησης του κ. Κατσιφαράκη στη θέση του διοικητή, αλλά και ο –επί σκανδάλου- διοικητής Σταύρος Ψαρρόπουλος, δεσμεύτηκαν 450.000 ευρώ από την κρατική πίστωση, προκειμένου να αποπληρωθεί η πρώτη δόση του προστίμου. «Το Νοσοκομείο έχει αυτή τη στιγμή τεράστια οικονομικά και λειτουργικά προβλήματα. Σε λίγο δεν θα έχει φάρμακα, αφού δεν θα έχει να πληρώσει τις προμηθεύτριες εταιρείες», επεσήμανε στην εφημερίδα μας ο κ. Θεοδώρου λίγες ώρες αφού υπέβαλλε την παραίτησή του.
Το οξυγόνο- μαϊμού                                                      
Το 2005 υπάλληλος του νοσοκομείου χρηματίζονταν από την πολυεθνική προμηθεύτρια εταιρεία, «Messer», εμπλεκόμενος στο μεγάλο σκάνδαλο ύψους 2 εκατ. ευρώ σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου. «Μέσα από πλαστά τιμολόγια το Νοσοκομείο φαίνονταν ότι κατανάλωνε ιατρικό οξυγόνο, περισσότερο και από το άθροισμα όλων των νοσηλευτικών ιδρυμάτων της χώρας», εξηγεί ο τ. διοικητής.
Στους λογαριασμούς του υπαλλήλου είχαν βρεθεί χρηματικά ποσά ύψους 23.000 ευρώ τα οποία είχαν κατατεθεί τμηματικά από την Αθήνα κατά την επίμαχη περίοδο. Ως εμπλεκόμενος στο σύστημα παραλαβής των «προμηθειών» πλασματικών ποσοτήτων οξυγόνου από την πολυεθνική διώκονταν ποινικά.
Αθώοι με τη βούλα
Το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου, με Βούλευμά του, απάλλαξε το καλοκαίρι του 2011 τον Μ.Π. από την κακουργηματική κατηγορία της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία του σε βάρος του Δημοσίου, κρίνοντας ότι δεν προέκυψαν ενδείξεις σε βάρος του γι’ αυτό το αδίκημα. Με το ίδιο Βούλευμα, τον απάλλαξε και από τις δύο σοβαρές κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα για «ψευδή βεβαίωση» και «παθητική δωροδοκία». Το τελευταίο δεν σχετίζεται με την έλλειψη στοιχείων αλλά με την παραγραφή των αδικημάτων, εφόσον από την τέλεσή τους παρήλθε 5ετία. Τέλος, το Συμβούλιο Εφετών Αιγαίου απάλλαξε από τις δύο πλημμεληματικές κατηγορίες περί «ενεργητικής δωροδοκίας» και «ψευδούς βεβαίωσης» και τον διευθύνοντα σύμβουλο της πολυεθνικής προμηθεύτριας εταιρείας με το οξυγόνο, επίσης λόγω παραγραφής.
Το ΣΔΟΕ τα ζητά απ’ το Νοσοκομείο
Τα πλαστά τιμολόγια της εταιρείας, εφόσον έγιναν αποδεκτά από το Νοσοκομείο, «υπεύθυνος δεν είναι μόνο αυτός που τα κόβει, αλλά και αυτός που τα παίρνει, σύμφωνα με το Νόμο», μας λέει ο κ. Θεοδώρου.
Στο μεταξύ, ο καταιγισμός εξελίξεων συνεχίζεται, καθώς μετά την παραίτηση Θεοδώρου, συνεδρίασε το ΔΣ του Βοστανείου, το οποίο για να «γλιτώσει» τη μισθοδοσία 15 εργαζομένων   (στους οποίους χρωστά ασφαλιστικές εισφορές και δεδουλευμένα 13 μηνών ύψους 280.000 ευρώ) τους απέλυσε! 


Θυμίζουμε ότι το Lesvosnews.net πρώτο σας ενημέρωσε για τις ραγδαίες εξελίξεις χθες το απογεύμα:
αρχική δημοσίευση

Καταιγισμός εξελίξεων στο Βοστάνειο!
 
Πρόστιμο 2 εκατ. ευρώ στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, για το γνωστό προ ετών σκάνδαλο με τις φιάλες οξυγόνου επέβαλε το ΣΔΟΕ.
Την παραίτησή του υπέβαλε ο εκτελών χρέη Διοικητή  Χ. Θεοδώρου, ο οποίος... παρολίγο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο!
Κι άλλες εξελίξεις!
Λίγες ώρες μετά την παραίτηση Θεοδώρου, συνεδρίασε το ΔΣ του κληροδοτήματος Βοστανείου, το οποίο για να «γλιτώσει» τη μισθοδοσία 15 εργαζομένων (στους οποίους χρωστά εισφαλιστικές εισφορές και δεδουλευμένα 13 μηνών ύψους 280.000 ευρώ) τους απέλυσε!
Σύμφωνα με πληροφορίες ο εκπρόσωπος των εργαζομένων ψήφισε ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ!