Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ- ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ





Την ικανοποίησή του για την εξαίρεση υπαλλήλων νησιωτικών περιοχών από τη διαθεσιμότητα εξέφρασε σε δήλωσή του ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ζερδελής.
Ειδικότερα  που αφορά στην εξαίρεση από τη διαθεσιμότητα υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου και της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ν. Λέσβου Γιάννης Ζερδελής έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η κυβέρνηση, έστω και την ύστατη ώρα, έστω και με ελλιπή τρόπο και κάτω από την πίεση των κινητοποιήσεων των εργαζομένων και τις δικαστικές αποφάσεις, αναγνώρισε επιτέλους το αυτονόητο, αυτό που τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ έλεγε, πως οι διαθεσιμότητες ειδικά σε νησιώτικες περιοχές ουσιαστικά διαλύουν τη δημόσια διοίκηση στα νησιά.
Είναι, όμως, τόσο πιστά προσηλωμένοι στην εφαρμογή των μνημονίων, ώστε και αυτό ακόμα το αυτονόητο δεν είναι σε θέση να το υλοποιήσουν ολοκληρωμένα. Από την τροπολογία που κατατέθηκε λείπουν οι υπάλληλοι των νησιωτικών δήμων, τη στιγμή που έχει φανεί πως η εφαρμογή της διαθεσιμότητας θα οδηγήσει στη διάλυση των υπηρεσιών τους. Θεωρούμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να αντιληφθεί έστω και τώρα ότι η εμμονή στις μνημονιακές επιλογές των απολύσεων και των διαθεσιμοτήτων είναι αδιέξοδη και οφείλει άμεσα να την εγκαταλείψει».

πηγη lesvosreport.gr