Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ "ΑΘΗΝΑ"


Ικανοποιητική χαρακτηρίζει την εξέλιξη σε ό,τι αφορά την αλλαγή πλεύσης του Υπουργείου Παιδείας για τη λειτουργία των τμημάτων του πανεπιστημίου Αιγαίου στη Χίο, ο Βουλευτής Χίου Κώστας Τριαντάφυλλος.
Για τη θετική αυτή έκβαση είχε, μάλιστα ενημερώσει ο βουλευτής, αμέσως μετά τις επαφές που είχε ο ίδιος και έπειτα από τη συνάντηση που πραγματοποίησε η υπεύθυνη για θέματα Παιδείας στο ΠΑΣΟΚ, Κ. Ε. Χριστοφιλοπούλου, με τον αρμόδιο Υπουργό, κατά τη διάρκεια της οποίας εκφράστηκε η αναγκαιότητα της απρόσκοπτης λειτουργίας των τμημάτων του Πανεπιστημίου στη Χίο και είχε υπάρξει σχετική δέσμευση του Υπουργού.
Ο Κώστας Τριαντάφυλλος δήλωσε ότι: «Με στόχευση, συνεργασία και μεθοδικότητα οι στόχοι επιτυγχάνονται. Οι αλλαγές και ο εκσυγχρονισμός στο χώρο της παιδείας είναι  ζητούμενα, φθάνει να πληρούνται συγκεκριμένα κριτήρια, προϋποθέσεις και ανάγκες. Η παρουσία των τμημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο νησί μας μιλά από μόνη της. Συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη λειτουργία τμήματος Τουρισμού, όπως και τις ενέργειες για την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, θέτοντας ως προτεραιότητα το έμψυχο δυναμικό, η συνεισφορά του οποίου είναι αναπόσπαστα συνδεμένη με τη λειτουργία του Πανεπιστημίου και τις διακρίσεις του».