Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΙΔΟΠΟΙΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ

Σε περίπου 1 εκατομμύριο φορολογούμενους θα απευθύνονται τα ειδοποιητήρια σημειώματα, τα οποία θα ξεκινήσει να αποστέλλει από την Πέμπτη η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.
Μέσω της ειδοποίησης οι πολίτες θα ενημερώνονται για τη δυνατότητα ρύθμισης – εξπρές, με την οποία θα μπορούν να διαγράφονται προσαυξήσεις για πληρωμή φόρων έως τις 27 Μαρτίου.
Η ψήφιση της τροπολογίας θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Τετάρτης στη Βουλή και στη συνέχεια θα αρχίσουν να αποστέλλονται τα ειδοποιητήρια.
Η τροπολογία προστέθηκε στο νομοσχέδιο με τα μέτρα αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και προβλέπει ότι όσοι φορολογούμενοι πληρώσουν εφάπαξ ή μέρος των οφειλών τους έως τις 27 Μαρτίου ανάλογα με το ποσοστό κεφαλαίου που θα εξοφλούν θα διαγράφουν το ίδιο ποσοστό προσαυξήσεων.
Στην περίπτωση κατά την οποία ένας πολίτης οφείλει ποσό της τάξεως των 5.000 ευρώ στην Εφορία, οι οποίες επιβαρύνονται με επιπλέον 6.500 ευρώ προσαυξήσεων και προστίμων, εάν καταβάλει 5.000 ευρώ στην τράπεζα έως και τις 27 Μαρτίου θα απαλλάσσεται από τη συνολική οφειλή των 11.500 ευρώ.


news.gr