Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΞΕΣΚΕΠΑΖΕΙ ΣΟΥΛΤΣ ΚΑΙ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ : " ΟΙ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ "

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος «ξεσκεπάζει» τους Μάρτιν Σούλτς και Ζίγκμαρ Γκάμπριελ επισημαίνοντας πώς οι επιθέσεις που δέχθηκε επανειλημμένα απορρέουν από το γεγονός ότι η ηγεσία του Πενταγώνου έχει βάλει στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας τις γερμανικές συμβάσεις εξοπλιστικών προγραμμάτων που ζημίωσαν το ελληνικό Δημόσιο με πολλά εκατομμύρια. 
«Αυτό που ενοχλεί είναι ότι το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έχει αποφασίσει να μην αφήνει στο απυρόβλητο συμβάσεις οι οποίες έχουν πλήξει σοβαρά την εθνική οικονομία και την Ελλάδα», είπε χαρακτηριστικά ο Πάνος Καμμένος μιλώντας στην εκπομπή «Ενικός» χθες βράδυ κληθείς να σχολιάσει την επίθεση που δέχθηκε από τον Γερμανό αντικαγκελάριο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας δεν έμεινε ωστόσο μόνο εκεί και συνεχίζοντας στην απάντηση του όσον αφορά στις πρωτοφανείς επιθέσεις που δέχεται επισήμανε πώς «έχουμε τουλάχιστον τρεις συμβάσεις από την μεριά της Γερμανίας, με γερμανικές εταιρείες, που αποδεδειγμένα στην Γερμανία, υπάρχει δωροδοκία σε Έλληνες αξιωματούχους, πολιτικούς, στρατιωτικούς και στελέχη κυβερνήσεων».
Και κατέληξε πώς οι υποθέσεις αυτές συνδέονται με τις επιθέσεις που δέχεται «γιατί οι Γερμανοί πολιτικοί υποστηρίζουν τις γερμανικές εταιρείες». 
Δύο από τα εξοπλιστικά προγράμματα που έχουν ήδη σταλεί οι φάκελοι τους στους εισαγγελείς είναι τα μεταφορικά ελικόπτερα NH-90 και τα υποβρύχια τύπου 214, και από τότε οι στοχοποίηση του κ. Καμμένου έχει ενταθεί, παρ’ ότι οι Γερμανοί θέλουν να χρησιμοποιήσουν ως «κάλυψη» τις δηλώσεις του υπουργό Εθνικής Άμυνας για την αποστολή μεταναστών στο Βερολίνο ως απάντηση στη μη εξεύρεση λύσης στο δημοσιονομικό πρόβλημα της Ελλάδας.
Δεν είναι όμως μόνο ο Ζίγκμαρ Γκάμπριελ που επιτέθηκε στον κ. Καμμένο αλλά και ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς.  «Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σούλτς κάνει υποδείξεις προς την ελληνική κυβέρνηση για το ποιοι θα συμμετέχουν στην κυβέρνηση ή όχι. Είναι η τρίτη φορά. Απέφυγα να απαντήσω. Πιστεύω ότι αυτοί που θα έπρεπε να απαντήσουν είναι οι ευρωβουλευτές», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.
Παράλληλα, επισήμανε ότι «η γερμανική κυβέρνηση φέρεται σε αυτή την ελληνική κυβέρνηση με ένα τρόπο σαν να δίνει εντολές σε μία χώρα υποτελών και όχι σε μία χώρα εταίρων που έχει δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση», συμπλήρωσε ο κ. Καμμένος.
Μάλιστα η Γερμανία το κάνει με τρόπο επιδεικτικό και συνεχίζει προκλητικά με δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και αρκετών άλλων. Σημειώνεται πώς η εχθρική συμπεριφορά του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών ήταν αυτή που εξώθησε τα πράγματα στα άκρα και ανάγκασε την ελληνική κυβέρνηση να προχωρήσει για πρώτη φορά μεταπολεμικά σε διάβημα διαμαρτυρίας προς το Βερολίνο με αφορμή τις απαξιωτικές και προσβλητικές εκφράσεις του κ. Σόιμπλε κατά του Γιάννη Βαρουφάκη.
Ήρθε η ελληνική απάντηση για το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων και η κόντρα μεταξύ των δύο χωρών καλά κρατεί. Αυτός είναι προφανώς και ο λόγος που η Άνγκελα Μέρκελ τηλεφώνησε σχθες τον Αλέξη Τσίπρα και έκλεισαν συνάντηση για την επόμενη Δευτέρα.
Επιχειρείται λοιπόν να πέσουν οι τόνοι της αντιπαράθεσης και να εξευρεθεί μία λύση στο θέμα της χρηματοδότησης της Ελλάδας, για το οποίο η κυβέρνηση καταγγέλλει του Γερμανούς ότι θέλουν να τορπιλίσουν την απόφαση του Eurogroup. Το αν θα συμβεί μένει να το δούμε.


τμήμα ειδήσεων defencenet.gr