Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Ο Τσίπρας, η Μέρκελ, ο Βασιλιάς και τα γλέντια


parelasi-25-martiou
Ο ιστορικός του μέλλοντος θα γράφει:

Αριστεροί λαθρέμποροι του πόνου και της κρίσης, κατέλαβαν την εξουσία το 2015.

Ο αρχηγός τους, το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου εμφανίστηκε μπροστά στα πλήθη και φώναξε: «Τέλος το μνημόνιο, τέλος η Τρόικα».

Κραύγαζαν όλοι μαζί, πως εκτός από το νομοσχέδιο που θα καταργεί όλους τους μνημονιακούς νόμους θα φέρουν κι εκείνο για τιςάδειες των καναλιών. Εκείνων των ΜΜΕ που έχουν «πάρε-δώσε» με τους μεγαλοεργαλάβους.

Οι αριστεροί λαθρέμποροι, χαρακτήριζαν Μερκελιστές και Προδότες όλους όσοι από την προηγούμενη κυβέρνηση συνομιλούσαν με τους δανειστές. Ταυτόχρονα «έφτυναν» τους συμβολισμούς της απελευθέρωσης του έθνους όπως οι παρελάσεις, που τους θύμιζαν χούντα και απολυταρχικά καθεστώτα.

Πέρασαν δύο μήνες από την ημέρα που ο νεαρός επαναστάτης του Κολωνακίου, κατέλαβε την εξουσία και η χώρα που έλεγε πως κυβερνούσε, οδηγείτο μαθηματικά στη λογιστική χρεοκοπία, και οι μεγαλοεργολάβοι γελούσαν με την περίπτωσή του, αφού κανένα νομοσχέδιο για συχνότητες, δεν έφερνε… κι ούτε υπήρχε περίπτωση.

Οδήγησε ένα ολόκληρο λαό στα άκρα, για να αποδειχτεί πως δεν είχε κανένα σχέδιο, ούτε και κρυφό χαρτί για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας. Η υπόθεση εργασίας, πως από την Ελλάδα θα ξεκινούσε το τσουνάμι της αλλαγής της Ευρώπης, ήταν μία απάτη. Τελικά το τσουνάμι γύρισε και έπνιξε την Ελλάδα.

Έτσι υποχρεώθηκε (άλλο που δεν ήθελε) να συναντήσει τη Μέρκελ, να χαριεντιστεί και να φωτογραφηθεί μαζί της, για να μπει κι αυτός πανηγυρικά στο κλαμπ των Μερκελιστών.

tsipras-merkel-synanthsh-verolino

Διέταξε να γίνουν παρελάσεις χωρίς κάγκελα, γιατί απλά οι μπαχαλάκηδες των προηγούμενων παρελάσεων δεν υπήρχαν, είχαν γίνει επίσημοι, ήταν πια η νέα εξουσία.

Πρωτίστως όμως διέταξε να γίνουν παρελάσεις – αυτές οι μισητές από τους αριστερούς - για να εορταστεί η απελευθέρωση της Ελλάδας από την κυβέρνηση του 2ου Μνημονίου. Και όλο αυτό να το θυμάται ο λαός, με χορούς και γλέντια.
xoroi-syntagma

Και με αυτή την παρέλαση και τις γιορτές σφραγίστηκε ταυτόχρονα η νέα εποχή, αυτή του 3ου Μνημονίου που ερχόταν ολοταχώς. Των μεταμελημένων Μερκελιστών, των μετανοημένων μπαχαλάκηδων.

Την παρέλαση που παρακολούθησε και ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος - ο υποστηρικτής του Αλέξη - από το μπαλκόνι της σουίτας του στη «Μεγάλη Βρεταννία»...
vasilias-konstantinos
Επαμεινώνδας Στεργιόπουλος
www.tokentro.gr