Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2012

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 12 ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
Δικαίωση -έστω και προσωρινή- και επιστροφή στη δουλειά τους για τους 12 υπαλλήλους του Δήμου Χίου που προσέφυγαν στη Δικαιοσύνη κατά του νομοθετήματος της διαθεσιμότητας της κυβέρνησης που τους άνοιγε την πόρτα στην διαρκώς αυξανόμενη ανεργία στη χώρα μας. ΟΣύλλογος Εργαζομένων στο Δήμο Χίου, δικαιωμένος και αυτός για τις κινητοποιήσεις του κατά της διαθεσιμότητας, εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Το Πρωτοδικείο Χίου με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε σήμερα το μεσημέρι επιτάσσει στο Δήμο Χίου να απασχολεί μέχρι της 15 Γενάρη 2013, τους 12 συναδέλφους που είχαν τεθεί σε καθεστώς διαθεσιμότητας, οπότε και θα εκδικαστούν τα ασφαλιστικά μέτρα που αυτοί έχουν καταθέσει.
Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνιστά άλλη μία ήττα στην πολιτική των αντισυνταγματικών επιλογών της άθλιας συγκυβέρνησης και των αυθαίρετων πρακτικών του υπουργού Αντώνη Μανιτάκη.
Δηλώνουμε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για την υπεράσπιση του ιερού δικαιώματός μας στη δουλειά και την ανατροπή των πολιτικών που συνθλίβουν τις ζωές και υποθηκεύουν το μέλλον μας.»

ΠΗΓΗ Απλωταριά