Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΗΣ ΕΥΓΕΝΕΙΑΣ ΚΩΤΤΗ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
Σε μια περίοδο που βαθαίνει η καπιταλιστική κρίση και οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα έχουν πληρώσει βαρύ τίμημα με απολύσεις,  επιβολή εκ περιτροπής εργασία, ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, μειώσεις μισθών και  μη καταβολή δεδουλευμένων, η εργοδοσία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ προχώρησε  στην απόλυση της συναδέλφισσας Ευγενίας Κώττη, αντιπροέδρου του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Χίου και στελέχους του ΠΑΜΕ, μετά από 21 χρόνια δουλειάς.
Η απόλυσή της δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία, ούτε είναι απόρροια της κρίσης, καθώς προηγήθηκαν μεθοδεύσεις μηνών, ανάμεσά τους αφαίρεση δημοσιογραφικών εκπομπών της και άλλων υπονομευτικών ενεργειών. Παράλληλα, με την πολύμηνη καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων της, έγινε προσπάθεια από την εργοδοσία να ανατραπούν οι υφιστάμενες εργασιακές σχέσεις της και να της επιβληθεί εκ περιτροπής εργασία μιας μέρας την εβδομάδα, μερική απασχόληση, δραματική μείωση του μισθού της  με  απώτερο σκοπό την αντικατάστασή της είτε από φθηνό, ευέλικτο εργασιακό δυναμικό είτε από «εθελοντές», μη σχετικούς προς τη δημοσιογραφία, που χρησιμοποιήθηκαν συστηματικά και μεθοδευμένα για να καλύψουν ανέξοδα για την επιχείρηση μέρος του τηλεοπτικού προγράμματος με αρνητικές συνέπειες στην ίδια.
Η απόλυση της συναδέλφισσας που αρνήθηκε να σκύψει το κεφάλι, να συναινέσει στο νέο εργασιακό μεσαίωνα και προχώρησε σε εξάμηνη επίσχεση εργασίας διεκδικώντας την καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων, είναι εκδικητική.
 Αποδεικνύεται ότι τα θύματα της καπιταλιστικής κρίσης είναι οι εργαζόμενοι οι οποίοι την περίοδο της ανάπτυξης δεν μοιράστηκαν τα κέρδη και την ανάπτυξη της επιχείρησης αλλά σήμερα καλούνται να μοιραστούν τις ζημιές της και οδηγούνται στην απόλυση και την ανεργία. Επίσης ότι ο μόνος τρόπος για να προστατευθούν τα δικαιώματα των εργαζομένων είναι ο αγώνας και η αντίσταση στις εργοδοτικές απαιτήσεις και η ανυποχώρητη διεκδίκηση δεδουλευμένων και υφιστάμενων εργασιακών σχέσεων.
Η εργοδοσία της ΑΛΗΘΕΙΑΣ όπως και πλήθος άλλοι εργοδότες αξιοποίησαν το νέο αντεργατικό οπλοστάσιο της κυβέρνησης, της τρόϊκας, καθώς μείωσε μισθούς, απέλυσε  εργαζόμενους, εφάρμοσε την εκ περιτροπής εργασία, άφησε απλήρωτους εδώ και μήνες τους εργαζόμενους.
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων καταγγέλλει την αντεργατική απόλυση της εργοδοσίας της ΑΛΗΘΕΙΑΣ που στηρίζει την κυβέρνηση του μνημονίου και απαιτεί:
- Την άμεση καταβολή των οφειλόμενων δεδουλευμένων των εργαζομένων της ΑΛΗΘΕΙΑΣ
- Καμία απόλυση  και ανατροπή των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων
- Τήρηση των συμφωνηθέντων για την καταβολή οφειλομένων μισθών και αποζημίωσης.
Επίσης καλούμε όλους τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, να ορθώσουν το ανάστημά τους απέναντι στην εργοδοτική τρομοκρατία και τους εκβιασμούς για μειώσεις μισθών και αλλαγή εργασιακών σχέσεων. Να παλέψουμε μαζί συλλογικά και οργανωμένα, συσπειρωμένοι γύρω από το ταξικό Σωματείο ώστε να προασπίσουμε τα δικαιώματά μας, να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι, να διασφαλίσουμε την επιβίωση και την αξιοπρέπειά μας.
Τέλος εκφράζουμε την ταξική μας αλληλεγγύη σε όλους του απολυμένους, απλήρωτους και εκ περιτροπής εργαζόμενους αλλά και τους συναδέλφους μας που έχουν υποστεί μείωση μισθού και τους καλούμε να παλέψουν μαζί μας για να μην περάσουν τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούν κυβέρνηση, Ε.Ε. και Δ.Ν.Τ.