Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ : ΦΥΤΕΥΕΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΤΡΟΠΟ


Στιγμιότυπο από την συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΕΜΧ σήμερα το μεσημέρι 


Τους κινδύνους που προκύπτουν από την ανεξέλεγκτη και απρογραμμάτιστη φύτευση μαστιχοδέντρων που δεν πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφές τόνισε το ΔΣ της Ενωσης Μαστιχοπαραγωγών Χίου,μετά από πρόσφατες επεκτατικές κινήσεις  φύτευσης με προμήθειες από  εξωτερικά φυτώρια , που δεν έχουν σχέση με την Ένωση . Το θέμα πέραν της νομικής υπόστασης , έχει και συνέπειες διατάραξης της βιοποικιλότητας και της φυσικής ισορροπίας, όπως υπογράμμισε  ο υπεύθυνος παραγωγής της ΕΜΧ  κ. Σμυρνιούδης , στη σημερινή συνέντευξη τύπου.
"Η μαστίχα πρέπει να παράγεται με τον φυσικό τρόπο που παραγόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια και  η όποια προμήθεια πολλαπλασιαστικού υλικού χωρίς έλεγχο θα δημιουργήσει πλήθος προβλημάτων".
Ο πρόεδρος της ΕΜΧ κ. Μονίαρος , από την πλευρά του ανέφερε ότι ," η Ένωση έχει εξαντλήσει  την ενημέρωση,την επικοινωνία ,τόσο με τους παραγωγούς, όσο και  Δήμους, φορείς και δωρητές μαστιχοδέντρων για την διαφύλαξη της  ποιότητα και η συνέντευξη τύπου ήταν το επιστέγασμα των προσπαθειών για να πεισθούν οι μαστιχοκαλλιεργητές , να μην εμπιστεύονται κανέναν τρίτο πέραν της Ένωσης Μαστιχοπαραγωγών.
" Φυτεύετε με τον παραδοσιακό τρόπο" ήταν η προτροπή του προς τους μαστιχοπαραγωγούς .