Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΪΚ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ" ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ





Την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη στην οικονομική ομηρία των εργαζομένων του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Σάμο, που εδώ και 28 μήνες παραμένουν απλήρωτοι, εκφράζει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Εργασίας Γιάννη Βρούτση και Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όπως επισημαίνει και ο Πολιτευτής Σάμου του Κινήματος, Δημοσιογράφος Γιώργος Γαρυφάλλου, «αυτή τη στιγμή, τα περισσότερα από τα χρήματα που οφείλονται στους εργαζομένους του προαναφερόμενου προγράμματος, είναι δεσμευμένα στο ΝΠΔΔ Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης και Περιβάλλοντος «Σαμιακή Αρωγή» του Δήμου Σάμου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να εκταμιευθούν».

Και επειδή ο παραλογισμός σε αυτή τη χώρα περισσεύει, πρόσφατα η ΔΕΗ, παρά τις όποιες εκκλήσεις των εργαζομένων, προχώρησε σε διακοπή της ρευματοδότησης στα σπίτια τους!

«Τι άλλο θα πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που καθημερινά χάνουν την αξιοπρέπειά τους; Να ζήσουν χωρίς ρεύμα ή μήπως να συμπληρώσουν το φρικτό κατάλογο των χιλιάδων αυτοκτονούντων συμπολιτών μας, συμβάλλοντας έτσι και οι ίδιοι στην «εθνική προσπάθεια» της τρικομματικής σας κυβέρνησης για την αποπληρωμή των τοκογλύφων δανειστών μας;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά ενημέρωση για «τον ακριβή χρόνο που θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές στους εργαζομένους το προγράμματος».

Ακολουθεί το κείμενο της Ερώτησης.

ΤΕΡΕΝΣ - ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΥΙΚ
ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ - ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ  ΕΥΡΙΠΙΔΗ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ


ΘΕΜΑ : ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΑΜΟΥ

Κύριοι Υπουργοί,
Όπως με ενημερώνει ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Γιώργος Γαρυφάλλου, οι εργαζόμενοι του κοινωνικού προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» στη Σάμο,  εδώ και 28 μήνες (!!) παραμένουν απλήρωτοι.
Ενδεχομένως λόγω λαθών ή παραλείψεων των προηγούμενων διοικήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των αρμοδίων κοινωνικών υπηρεσιών, οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους έχουν φτάσει σε σημείο εξαθλίωσης.
Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από τα χρήματα βρίσκονται δεσμευμένα στο Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΣΑΜΙΑΚΗ ΑΡΩΓΗ» του Δήμου Σάμου, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα να μπορούν να εκταμιευτούν.
Η οργή και η αγανάκτηση τούς οδήγησε να προχωρήσουν σε κατάληψη των γραφείων της Σαμιακής Αρωγής προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, χωρίς όμως αποτέλεσμα.
Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι είναι το γεγονός ότι εδώ και 20 μέρες έχουν φτάσει χρήματα στα ταμεία του ΝΠΔΔ που χειρίζεται το πρόγραμμα, όμως λόγω δικαστικών αποφάσεων υπέρ των εργαζομένων που έχουν τελεσιδικήσει, πρέπει να καταβληθούν και οι προσαυξήσεις, κάτι που προκαλεί μείζον πρόβλημα, μιας και τα χρήματα αυτά δεν είναι σε θέση να τα δώσει ο δήμος.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι σε κάποιους από τους εργαζόμενους αυτούς που αδυνατούσαν να πληρώσουν, η ΔΕΗ παρά τις όποιες εκκλήσεις τους, προχώρησε σε διακοπή της ρευματοδότησης στα σπίτια τους!!

Με βάση τα παραπάνω ερωτάσθε κ.κ. Υπουργοί:

1.Για ποιο λόγο μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι αυτοί τόσο καιρό; Πότε θα τους καταβληθούν οι δεδουλευμένες αποδοχές τους;
2.Τι άλλο θα πρέπει να κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που καθημερινά χάνουν την αξιοπρέπειά τους; Να ζήσουν χωρίς ρεύμα ή μήπως να συμπληρώσουν τον φρικτό κατάλογο των χιλιάδων αυτοκτονούντων συμπολιτών μας, συμβάλλοντας έτσι και οι ίδιοι στην «εθνική προσπάθεια» της τρικομματικής σας κυβέρνησης για αποπληρωμή των τοκογλύφων δανειστών μας;


Ο ερωτών Βουλευτής


Τέρενς - Νικόλαος Κουίκ