Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΤΑΞΙΑΡΧΗ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟΥ





Το τρίτο κατά σειρά χτύπημα διαρρηκτών στο προσκύνημα του Μανταμάδου κατέγραψε το πρωί της Κυριακής η τοπική Αστυνομία. Οι κινήσεις των δραστών αποτυπώνονται στο σκληρό δίσκο με τον οποίο είναι συνδεδεμένες οι κάμερες παρακολούθησης, που έχουν τοποθετηθεί τόσο εσωτερικά όσο και στον αύλειο χώρο του προσκυνήματος.
Το οπτικό υλικό παραδόθηκε χθες για επεξεργασία στο εγκληματολογικό γραφείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης και σύμφωνα με πληροφορίες σ’ αυτό εικονίζονται δύο άτομα τα οποία διέρρηξαν το περίπτερο του ναού στην αυλή του προσκυνήματος.
Η διάρρηξη έγινε γύρω στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής. Οι δράστες μπήκαν από την πλάγια είσοδο στην αυλή του ναού  & στη συνέχεια παραβίασαν με λοστό την πόρτα του περιπτέρου στο οποίο παρέμειναν για περίπου μισή ώρα ψάχνοντας.
Αφού πήραν μαζί τους ένα μικρό ποσό σε κέρματα που βρήκαν μέσα στο περίπτερο, εγκατέλειψαν το σημείο κινούμενοι προς την κεντρική είσοδο της αυλής του ναού, όπου και καταγράφηκαν από άλλη κάμερα.
Κάποιες πληροφορίες ανέφεραν χθες ότι τα δύο άτομα φορούσαν αθλητικά παπούτσια και μπουφάν με κουκούλες. Η Αστυνομία ειδοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής από στελέχη του στρατοπέδου που βρίσκεται από την κάτω πλευρά του ναού. Σύμφωνα με μαρτυρία στρατιώτη στην εφημερίδα μας, στις 11 το βράδυ του Σαββάτου έγιναν αντιληπτά από στρατιώτες κάποια περίεργα φώτα όχι όμως από την πλευρά του ναού, αλλά από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου μέσα σε χωράφια.
«Φαινόταν σαν να κινούνταν κάποια άτομα με φακούς και παρακολουθούσαμε με ένα συνάδελφό μου αυτές τις κινήσεις, καθώς μας φάνηκαν αρκετά περίεργες. Τώρα μετά τη διάρρηξη στο περίπτερο του ναού αυτό το οποίο σκεπτόμαστε είναι ότι ενδεχομένως επίτηδες να κινούνταν με φώτα κάτω από το στρατόπεδο, θέλοντας να αποσπάσουν σε άλλο σημείο την προσοχή μας για να δράσουν ανενόχλητοι στην εκκλησία», ανέφερε τηλεφωνικά o στρατιώτης στα "Νέα της Λέσβου".
Πάντως από το στρατόπεδο διαπιστώθηκε λίγες ώρες αργότερα να κινείται στον ασφαλτόδρομο έξω από το ναό ένα αγροτικό αυτοκίνητο έχοντας τη μουσική στη διαπασών, κάτι το οποίο ενδεχομένως να συνέβη για να καλυφθεί τυχόν θόρυβος από την παραβίαση της πόρτας του περιπτέρου του ναού από τους διαρρήκτες.  Lesvosnews.net  Λέσβος
Η τρίτη διάρρηξη
Η διάρρηξη της Κυριακής αποτελεί το τρίτο κατά σειρά "χτύπημα" στο προσκύνημα του Ταξιάρχη με πρώτο τη μεγάλη διάρρηξη που έγινε τον Φεβρουάριο του 2012 μέσα στο ναό απ’ όπου εκλάπησαν τιμαλφή, η αξία των οποίων εκτιμάται σε πάνω από 30.000 ευρώ. Ακολούθησε όμως και δεύτερη διάρρηξη το προηγούμενο διάστημα στην κατοικία του ιερέα που βρίσκεται παραπλεύρως του ναού, για την οποία σύμφωνα με πληροφορίες δεν κατατέθηκε τότε μήνυση κατά αγνώστων, ενώ με παρέμβαση του εφημέριου ζητήθηκε να μην δοθεί δημοσιότητα από την Αστυνομία.
Πάντως αστυνομικές πηγές απέδιδαν τη διάρρηξη στο περίπτερο του Ταξιάρχη του Μανταμάδου το πιθανότερο σε τοξικομανείς που έψαχναν "ψιλά" για να πάρουν τη δόση τους.

πηγη: εφημερίδα Τα Νέα της Λέσβου/ Στρατής Σαμιώτης