Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΙΚΑ


Κύριε Υπουργέ,
Μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail!!!) απολύθηκαν 500 περίπου υπάλληλοι του ΙΚΑ. Υπάλληλοι άξιοι, σύμφωνα και με την κρίση του ΑΣΕΠ, με πολυετή προϋπηρεσία στον ιδιωτικό τομέα και με ιδιαίτερα υψηλά προσόντα.
Πιστεύουμε ότι πειθαρχώντας στη δέσμευσή σας στην Τρόικα, το θεωρήσατε χρυσή ευκαιρία για να συμπεριληφθούν στις απαιτούμενες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, αδιαφορώντας για το αν θα υπάρχουν εκτός από τις πολιτικές και νομικές ευθύνες του Δημοσίου.  Πετάτε στο δρόμο 500 ανθρώπους, 500 εργαζόμενους που πριν δύο χρόνια με την απόφασή του το  Ελληνικό Δημόσιο αντί να τους προσλάβει στην Αγροτική Τράπεζα, τους τοποθέτησε στο ΙΚΑ, εγκατέλειψαν την προηγούμενη εργασία τους, πολλές φορές διόλου ευκαταφρόνητη, άλλαξαν τόπο κατοικίας και προσάρμοσαν τον τρόπο ζωής τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.
          Όμως η πράξη αυτή δημιουργεί μεγάλα λειτουργικά προβλήματα στο ΙΚΑ και ιδιαίτερα στο νησί μας. Στη Χίο δεν υπάρχουν επιτυχόντες της 8Κ/2008, με αποτέλεσμα το κατάστημα της Χίου να χάσει 4 άξιους υπαλλήλους που στελέχωναν νευραλγικά τμήματα του τοπικού καταστήματος, όπως παροχές, μητρώο και τις απονομές/πληρωμές συντάξεων. Αυτό θα δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στους εργαζόμενους του νησιού μας στις σχέσεις τους με το ΙΚΑ.
Σας καλούμε να ακυρώσετε τις απολύσεις των εργαζομένων, με ιδιαίτερη προτεραιότητα αυτών της Χίου, αφού δεν υπάρχουν υποψήφιοι του προηγούμενου διαγωνισμού για να διεκδικήσουν τις θέσεις και συνεπώς να τις καλύψουν. Αλλιώς, θεωρούμε ότι γίνεται σαφής ο σκοπός σας, που δεν θα έχει να κάνει με την απονομή δικαιοσύνης αλλά με την τυφλή υποταγή σας στην Τρόικα. 
ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΧΙΟΥ
                                                                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                          Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                                                                            ΑΝΑΣΤ. ΚΩΣΤΑΛΟΣ                                                                           ΚΩΝ/ΝΟΣ ΛΙΝΑΣ