Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΥΡΙΖΑ ΛΕΣΒΟΥ ΣΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ Π. ΒΟΓΙΑΤΖΗ ΚΑΙ Ν. ΣΗΦΟΥΝΑΚΗ



Επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στους Βουλευτές Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη| «Ως νέοι Μαυρογιαλούροι  «διαμαρτύρονται»  για εκείνα που οι ίδιοι έχουν ψηφίσει»
Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου εναντίον των Βουλευτών Π. Βογιατζή και Ν. Σηφουνάκη τους οποίους κατηγορεί για υποκριτική συμπεριφορά αφού κάνουν παρεμβάσεις και αναφορές στη Βουλή για προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες τη στιγμή που οι ίδιοι – όπως αναφέρει – έχουν στηρίξει την πολιτική της κυβέρνησης με την ψήφο τους. Χαρακτηρίζει μάλιστα τους δυο βουλευτές «μαυρογιαλούρους» και «κοινούς πολιτικάντιδες»

Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες παρεμβάσεων, αναφορών και ερωτήσεων προς τους Υπουργούς της κυβέρνησης από τους κυβερνητικούς βουλευτές του νομού μας Παύλο Βογιατζή και Νίκο Σηφουνάκη για προβλήματα των κατοίκων των νησιών, που εδώ και τρία χρόνια δημιουργούνται εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών που οι ίδιοι στηρίζουν με τη ψήφο τους στο κοινοβούλιο.
Είναι αστείο, αν δεν ήταν τραγικό για παράδειγμα οι δύο κυβερνητικοί βουλευτές να κάνουν παρεμβάσεις για τους αναπήρους και τα πολυτεκνικά επιδόματα, όταν πριν λίγο καιρό με τη ψήφο τους στο 3ο Μνημόνιο (Ν. 4093/12) ήταν 2 από τους 153 βουλευτές,  που φρόντισαν το κόψιμο των προνομιακών και πολυτεκνικών επιδομάτων.
Τα δάκρυα τους για τις Δ.Ο.Υ. Λήμνου και Καλλονής είναι ψεύτικα, όταν ο μεν ένας (κ. Βογιατζής) σιώπησε, ο δε άλλος επέλεξε να λείπει από τη Βουλή, όταν θα ψηφιζόταν η τροπολογία του ΣΥΡΙΖΑ για τη διατήρησή τους  και τελικά  η κυβέρνηση με διάφορα συνδικαλιστικά τερτίπια φρόντισε να μη μπει καν σε ψηφοφορία. 
Η ένδειξη συμπάθειας, που ως νέοι Μαυρογιαλούροι εκδηλώνουν από εδώ κι από εκεί, για την απίστευτη ταλαιπωρία των νησιωτών με τα καράβια, για  τη διάλυση του Νοσοκομείου της Λήμνου και τη συρρίκνωση του νοσοκομείου της Λέσβου, για τις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες στο Δήμο Λέσβου, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου, ακόμα και σε γυναίκες που βρίσκονται σε άδεια επαπειλούμενης κύησης, που οφείλονται και στις δικές τους ψήφους είναι επίσης ψεύτικη.
Η φτώχια, η ανεργία και η μετανάστευση των νέων μας στο εξωτερικό δεν είναι θεόσταλτα φαινόμενα - θεομηνίες, αλλά αποτέλεσμα της σιωπής της ψήφου και της ανοχής και αυτών των δύο βουλευτών του νησιού που όταν βρίσκονται στον τόπο μας «συμπάσχουν» με τους κατοίκους των νησιών μας και θεωρώντας μας αφελείς και ανόητους μοιράζουν «καθρεφτάκια» και συμπάθειες….
Αν νομίζουν πως μπορούν όσα αναφέρουν στα δελτία τύπου που εκδίδουν να τα πουν ανοιχτά στους πολίτες των νησιών, ας τολμήσουν να πάνε στις ανοιχτές συνελεύσεις, των κατοίκων, στις οποίες οι ίδιοι οι κάτοικοι παίρνουν την τύχη τους στα χέρια.
Και καταλήγει αναφέροντας μεταξύ άλλων «..Ας έχουν όμως υπόψη τους πως πλέον τέτοια τερτίπια και τεχνάσματα δεν έχουν πέραση στο λαό της Λέσβου και της Λήμνου. Το μόνο αποτέλεσμα που έχουν είναι να εκθέτουν τους «κατασκευαστές» τους σαν κοινούς πολιτικάντηδες».
lesvosreport.gr