Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

"ΠΡΟΣΓΕΙΩΣΗ" ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ , ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ




Σε σχέση με το 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ 21/3/2013 , σας γνωρίζω τα εξής :
Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου , έχουν προβλεφθεί πιστώσεις 57.750,00  ευρώ για την προγραμματική που είναι σε ισχύ μεταξύ Υπ. Πολ/μού - Δήμου Χίου & ΔΗΠΕΘΕ  και  110.000,00 ευρώ για τη χρηματοδότηση του προγράμματος δράσης για το β? εξάμηνο του 2012 . Καμία άλλη πίστωση δεν ζητήθηκε από κανέναν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού οικ. έοτυς 2013 , διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν 1 περίπου μήνα.
   Έτσι την παρούσα χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον  να δημιουργηθούν νέες πιστώσεις στο σκέλος των εξόδων , αφού με δυσκολία ισοσκελίστηκε ο υπάρχον προϋπολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή , η δε πορεία των εσόδων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί αυτού του είδους τις παρεμβάσεις .
   Εάν παρ' όλα αυτά το ΔΣ εγκρίνει τη δέσμευση πιστώσεων για το σκοπό αυτό ,  μεγαλύτερων από τις υπάρχουσες, αυτό προτείνουμε να γίνει με μεταφορά πιστώσεων από άλλους ΚΑ εξόδων που θα επιλέξει το ίδιο, οι οποίες ήδη είναι εγγεγραμμένες, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν ανεκπλήρωτες άλλες υποχρεώσεις του Δήμου , ή να μην είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η απόφαση που θα ληφθεί και βέβαια η Υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο , εκδίδοντας διατάκτες για τις πιστώσεις αυτές.