Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

O KΩΣΤΑΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ


Ο βουλευτής Χίου του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Τριαντάφυλλος, συμμετείχε στην συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι.
Κατά την διάρκεια των εργασιών συζητήθηκαν τα εξής θέματα:
-          Εφαρμογή εναλλακτικών ποινών αντί της φυλάκισης
-          Δικαίωμα στην απόκτηση ιθαγένειας και αποτελεσματική εφαρμογή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την Ιθαγένεια
-          Διαφθορά, ως απειλή για το Κράτος Δικαίου
Ο βουλευτής κατόπιν απόφασης της Επιτροπής Νομικών Υποθέσεων και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα συμμετέχει στην Αντιπροσωπεία της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης,στην κοινή συνεδρίαση με την Κοινοβουλευτική Συνέλευση της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών (ΚΑΚ) στην Πετρούπολη της Ρωσίας τον προσεχή Απρίλιο.

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Επιτροπής ο Κώστας Τριαντάφυλλος, έκανε την εξής δήλωση:
«Η ενασχόληση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης με το φαινόμενο της διαφθοράς, είναι πολύ σημαντική, καθώς διευρύνει την παραδοσιακή έννοια των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σήμερα διεθνώς αναγνωρίζεται ότι η διαφθορά συνιστά την μεγαλύτερη μεμονωμένη απειλή για την δημοκρατία. Η διάβρωση του δημοκρατικού συστήματος από την διαφορά βαθαίνει την κρίση αξιών, την κρίση αντιπροσώπευσης και οδηγεί στο κυνικό συμπέρασμα ότι αποτελεί ενδημικό πρόβλημα του πολιτεύματος
Σήμερα όμως απέναντι στους κυνικούς πρέπει να ξαναδιατυπώσουμε την δημοκρατική απάντηση - λύση στο πρόβλημα. Οι πολίτες πρέπει να κατοχυρώσουμε την δημοκρατία στην πράξη. Γιατί δημοκρατία και ανοχή στην ανομία δεν πάνε μαζί, γιατί η προοδευτική απάντηση στην διαφθορά είναι η διαφάνεια, η αξιοκρατία, η ισότητα και το αποτελεσματικό σύστημα απόδοσης δικαιοσύνης. Η χώρα μας, που κατατάχθηκε στη θέση 37 από τα 43 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, σύμφωνα, με την έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για το έτος 2012, έχει πολύ δρόμο να διανύσει πραγματοποιώντας όλες τις απαραίτητες μεταρρυθμιστικές τομές».