Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

KENTΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΧΙΟΥ - ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ : ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ


Σε σχέση με το 4ο θέμα της ημερήσιας διάταξης του ΔΣ 21/3/2013 , σας γνωρίζω τα εξής :
Κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού του Δήμου , δεν έχουν προβλεφθεί πιστώσεις για το σκοπό αυτό, αφού   δεν ζητήθηκε από κανέναν κατά τη σύνταξη του προϋπολογισμού οικ. έτους 2013 , διαδικασία που ολοκληρώθηκε πριν 1 περίπου μήνα.
   Όσον αφορά το ΚΕΚ ΟΜΗΡΟΣ σας ενημερώνω ότι δεν υπάρχει καμία  υποχρέωση του Δήμου για ανάληψη μέρους των εκρεμών οφειλών της εταιρείας η οποία ευρίσκεται μάλιστα υπό εκκαθάριση.
   Όσον αφορά το ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΛΗΨΗΣ  υπάρχει μεν  δυνατότητα και υποχρέωση  χρηματοδότησής του εφόσον το επιτρέπουν τα οικονομικά του Δήμου  , οι δαπάνες που θα αναληφθούν από το Νομικό Πρόσωπο αυτό  είναι εναρμονισμένες με την παρούσα οικονομική κατάσταση  και υπάρξει σχετική πρόβλεψη πίστωσης στον προϋπολογισμό. Εάν πρόκειται βέβαι  για ποσό 5 - 10.000,00 ευρώ περίπου που ανακοινώθηκε από τον Δήμαρχο στην Οικονομική Επιτροπή , αυτό νομίζω ότι μπορεί να ικανοποιηθεί άμεσα. Πάντως από τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο Δήμος με προηγούμενες αποφάσεις του ΔΣ στη συγκεκριμένη περίπτωση προκύπτει δαπάνη 50.000,00 ευρώ περίπου .
   Την παρούσα πάντως  χρονική στιγμή είναι πολύ δύσκολο έως αδύνατον  να δημιουργηθούν νέες πιστώσεις στο σκέλος των εξόδων , αφού με δυσκολία ισοσκελίστηκε ο υπάρχον προϋπολογισμός από την Οικονομική Επιτροπή , η δε πορεία των εσόδων δεν είναι τέτοια που να δικαιολογεί αυτού του είδους τις παρεμβάσεις .
   Εάν παρ' όλα αυτά το ΔΣ εγκρίνει τη δέσμευση μεγαλύτερων  πιστώσεων για το σκοπό αυτό ,  αυτό προτείνουμε να γίνει με μεταφορά πιστώσεων από άλλους ΚΑ εξόδων που θα επιλέξει το ίδιο , οι οποίες  ήδη είναι εγγεγραμμένες, αφού σε αντίθετη περίπτωση θα υπάρξει σοβαρό ενδεχόμενο να μείνουν ανεκπλήρωτες άλλες υποχρεώσεις του Δήμου , ή να μην είναι δυνατόν να υλοποιηθεί η απόφαση που θα ληφθεί και βέβαια η Υπηρεσία μας δεν θα μπορεί να αναλάβει ένα τέτοιο ρίσκο , εκδίδοντας διατάκτες για τις πιστώσεις αυτές.