Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

«Μποναμάς» Μεϊμαράκη ύψους 150.000 ευρώ στους υπαλλήλους της Βουλής


Από την 1η Γενάρη του 2013 καταργήθηκαν οριστικά και για όλους τους δημοσίους υπάλληλους ο 13ος και 14ος μισθός.
. Για «όλους» εκτός ... από τους υπαλλήλους της Βουλής, των οποίων ο Σύλλογος έλαβε -με απόφαση του προέδρου της, κ Ευαγγέλου Μεϊμαράκη - έλαβε «μποναμά» 150.000 ευρώ, σύμφωνα με το «Έθνος».
Η εν λόγω απόφαση δημοσιεύτηκε χθες στην κοινοβουλευτική διαφάνεια και το ποσό θα πιστωθεί στον λογαριασμό των υπαλλήλων της Βουλής στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας.
Ποια είναι η σκοπιμότητα της? «Η κάλυψη των αναγκών του συλλόγου, όπως χριστουγεννιάτικα δώρα, βραβεύσεις των παιδιών των υπαλλήλων που αρίστευσαν, καθώς και άλλες δράσεις που εντάσσονται στον κοινωνικό ρόλο του συλλόγου».
Τον «μποναμά» ζήτησε ο ίδιος ο σύλλογος των κοινοβουλευτικών υπαλλήλων στέλνοντας ειδική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής, Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος αποδέχτηκε το σχετικό αίτημα.
Ερώτημα, πάντως, παραμένει το πώς κατανέμονται τα χρήματα της επιχορήγησης, και προπαντός γιατί ο σύλλογος υπαλλήλων εισπράττει έσοδα από τα ενοίκια της Βουλής (Εθνική Τράπεζα, Ταχυδρομείο, Καφενείο, Εστιατόριο) δεν μπορεί να καλύψει τα έξοδά του ζητά επιπλέον έσοδα από τον προϋπολογισμό της Βουλής.

aftodioikisi.gr