Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ο πρόεδρος (και οι εκλογές), «σώζουν» τους προς απόλυση στο Δημόσιο - Γιατί το ΥΔΜΗΔ «παγώνει» τις διαδικασίες


Η επίσπευση των διαδικασιών για τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και το σοβαρό ενδεχόμενο η χώρα να οδηγηθεί σε εκλογές στα τέλη Ιανουαρίου, αρχές Φεβρουαρίου έχουν τους (προς το παρόν) κερδισμένους τους. Πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi gr , για τους δημοσίους υπαλλήλους που θα έβλεπαν την πόρτα της εξόδου λόγω της συμφωνίας μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας για 15.000 απολύσεις το 2015, εκ των οποίων έχουν απομείνει περί τις 5.500.
Από αυτούς περίπου 1.500-1700 «διαθέσιμοι» οδηγήθηκαν στην έξοδο με την ανακοίνωση των σχετικών πινάκων του ΑΣΕΠ πριν από μερικές ημέρες. Μένουν σχεδόν 4.000 που τη «γλιτώνουν» τουλάχιστον προς το παρόν, ιδιαίτερα αν η χώρα οδηγηθεί σε εκλογές.
Κι αυτό γιατί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει «παγώσει» τις σχετικές διαδικασίες. Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση με την τρόικα στο Παρίσι ο υπουργός Κ. Μητσοτάκης είχε τονίσει στους εκπροσώπους της τρόικας ότι οι συγκεκριμένοι προς απόλυση υπάλληλοι έχουν βρεθεί και είχε δεσμευθεί ότι θα τους προσκομίσει και σχετικά στοιχεία όταν θα έρχονταν στην Αθήνα. Ωστόσο οι εκπρόσωποι των δανειστών μας ουδέποτε ήρθαν στην Ελλάδα και, προς το παρόν, είναι άγνωστο το πότε θα έρθουν.
Υπενθυμίζεται ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi gr , για τις 5.500 απολύσεις υπήρχαν μεγάλες αντιδράσεις από το μικρό κυβερνητικό εταίρο, το ΠΑΣΟΚ αλλά και τους υπουργούς των οποίων τα νομικά πρόσωπα αποτελούσαν «πηγές» των απολύσεων. Πρόκειται για τους υπουργούς Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, Πολιτισμού Κώστα Τασούλα και Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη, ενώ αντίστοιχη στάση τηρεί και ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέδρος.
Από το ΥΔΜΗΔ δεν έχει διευκρινιστεί πόσοι είναι οι προς απόλυση υπάλληλοι που θα προκύψουν από τους πειθαρχικά ελεγκτέους αλλά και τον εντοπισμό αυτών που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά ή μονιμοποιήθηκαν παρανόμως εκμεταλλευόμενοι το ΠΔ Παυλόπουλου.
Επίσης, προς διαπραγμάτευση με την τρόικα βρίσκεται ακόμη το θέμα των 1.800 συμβασιούχων, που παρέμεναν στο δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις. Η τρόικα μέχρι πρότινος δεν δεχόταν να προσμετρηθούν στις 15.000 απολύσεις.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δεσμευτεί όχι μόνο ότι δεν θα προχωρήσει τις εναπομείνασες απολύσεις αλλά και ότι θα ακυρώσει κάθε παράνομη απόλυση στο Δημόσιο.


aftodioikisi.gr