Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Έγγραφο – βόμβα απέστειλε η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου του Δημοσίου προς το υπουργείο Εργασίας προειδοποιώντας ότι από τον επόμενο μήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το μέρισμα σε 230.000 συνταξιούχους

Έγγραφο – βόμβα απέστειλε η διοίκηση του Μετοχικού Ταμείου του Δημοσίου προς το υπουργείο Εργασίας προειδοποιώντας ότι από τον επόμενο μήνα δεν θα είναι σε θέση να πληρώσει το μέρισμα σε 230.000 συνταξιούχους.
Σύμφωνα με το σημερινό πρωτοσέλιδο του Ελεύθερου Τύπου, το Ταμείο ουσιαστικά προειδοποιεί ότι, με βάση το καταγραφόμενο έλλειμμα, μπορεί να δώσει και το μέρισμα Απριλίου, αλλά μετά αδυνατεί να δώσει χρήματα.
Όπως σημειώνεται, ακόμη κι αν ρευστοποιηθεί όλη η περιουσία που έχει το Ταμείο σε ομόλογα και μετοχές, θα μπορέσει να συγκεντρώσει μόλις 52 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που για τα μερίσματα των μηνών Μαΐου έως Δεκεμβρίου απαιτούνται 158 εκατ. ευρώ. Για τον λόγο αυτό, το ΜΤΠΥ ζητά από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης νέα έκτακτη επιχορήγηση ύψους 158 εκατ. ευρώ ώστε να αποφύγει τη στάση πληρωμών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ποσό ζητείται να δοθεί, μεταξύ άλλων, από τα αποθεματικά των Ταμείων.
Πάντως, όπως όλα δείχνουν, εάν δεν βρεθεί άλλη λύση, το Μετοχικό Ταμείο βαίνει προς κραχ και ήδη μετράει αντίστροφα...

newmoney.gr