Ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ αποδομεί πλήρως τη συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου και με αφορμή την υπόθεση του πρώην υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη που έστειλε εμβάσματα στο εξωτερικό με πολλαπλές τραπεζικές κινήσεις για να μην εντοπιστούν από την Τράπεζα της Ελλάδας αναφέρει πώς «ασχολήθηκε με προσωπικά συμφέροντα και άφησε στην άκρη τα προβλήματα της χώρας του».
Έτσι διαπραγματεύονταν η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου οι οποίοι σήμερα κόπτονται για το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι αποδεικνύεται γιατί η προηγούμενη κυβέρνηση και ο κύριος Χαρδούβελης κατάπινε ότι του έδινε η τρόικα. Αυτό αποδεικνύεται άλλωστε και από το περίφημο e-mail Χαρδούβελη στο οποίο η προηγούμενη κυβέρνηση έχει συνηγορήσει στο να μειωθούν μισθοί και συντάξεις και να ληφθούν νέα επώδυνα μέτρα σε βάρος των Ελλήνων.
Σύμφωνα λοιπόν με δηλώσεις του προέδρου του Eurogroup στον ολλανδικό Τύπο και ερωτηθείς σχετικά με την ομολογία του Γκίκα Χαρδούβελη ότι έστελνε λεφτά στο εξωτερικό επειδή φοβόταν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, ο κ. Ντάισελμπλουμ άφησε σαφείς αιχμές κατά του τέως υπουργού Οικονομικών.
«Τα τελευταία χρόνια που είμαι υπουργός Οικονομικών έχω γνωρίσει μερικούς Έλληνες ομολόγους. Οι περισσότεροι ασχολήθηκαν σοβαρά με το έργο τους, υπό πολύ δύσκολες συνθήκες. Ωστόσο υπάρχουν και πολλοί πολιτικοί στην Ελλάδα, και αυτό είναι ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και καιρό, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με προσωπικά συμφέροντα και με βοήθεια προς τους φίλους τους αντί να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα στη χώρα τους.
Αυτό πρέπει να σταματήσει, είναι πρόβλημα διαφθοράς, φοροδιαφυγής και νεποτισμού. Εάν δεν αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα στη διακυβέρνηση της χώρας, τότε δεν υπάρχει πολλή ελπίδα», δήλωσε ο κ. Νταίσελμπλουμ.
Αυτό προφανώς αποδεικνύει και γιατί οι Ευρωπαίοι έχουν στήσει στον τοίχο τη σημερινή κυβέρνηση και νομίζοντας πώς έχουν να κάνουν με τους κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλο και Χαρδούβελη ζητούν εφαρμογή του μνημονίου και της πολιτικής λιτότητας που έχει διαλύσει την ελληνική κοινωνία.
Εμφανίζεται μάλιστα ο κ. Ντάισελμπλουμ να έχει δηλώσει κατά τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ότι αν η ελληνική κυβέρνηση στοχεύει σε αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ δεν δημιουργείται πρόβλημα. Η αφορμή δόθηκε όταν η ελληνική πλευρά ανακοίνωσε στο Συμβούλιο πως δεν επιθυμεί την παρουσία των εκπροσώπων των δανειστών στην Αθήνα, ανακοίνωση που λίγο μετά ανακλήθηκε.
Δεν ξέρουμε αν αυτό συνδέεται με τη δήλωση του Έλληνα υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος είπε πώς αν οι Ευρωπαίοι δεν βρούν μία κοινή αποδεκτή λύση με την Ελλάδα είναι ανοιχτό και το ενδεχόμενο του δημοψηφίσματος, αλλά είναι προφανές πώς σε μία διαπραγμάτευση τα πιστόλια είναι πάνω στο τραπέζι. Το θέμα είναι κατά πόσο είναι έτοιμη η μία ή η άλλη πλευρά να πατήσει τη σκανδάλη.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr