Παρασκευή, 13 Μαρτίου 2015

ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΑΝΑΛΗΘΗΣ Η ΕΙΔΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΦΕΛΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 7.000 ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΑΕΙ - ΤΕΙ

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Ράνιας Αντωνοπούλου:
«Θα παρακαλούσαμε ορισμένους από τους δημοσιογράφους  που εργάζονται στα ΜΜΕ να είναι περισσότερο προσεκτικοί όταν αναφέρονται σε προγράμματα που απευθύνονται σε ανέργους και να μη συνδέουν το κυνήγι μιας «αποκλειστικής» είδησης με την αγωνία των ανέργων για αξιοπρεπή εργασία.
Για να αντιμετωπιστεί η  πιθανή σύγχυση που δημιουργείται από την παραπληροφόρηση σχετικά με τα προγράμματα που επανασχεδιάζει το υπουργείο, παρακαλούμε τους πολίτες να θεωρούν έγκυρες μόνο τις αποφάσεις που ανακοινώνονται  απευθείας από το γραφείο της  αναπληρωτή υπουργού, κ. Ρ. Αντωνοπούλου.
Επίσης, καλούμε τους ανέργους να ελέγχουν την εγκυρότητα των πληροφοριών που μεταδίδονται από τα ΜΜΕ και να τις διασταυρώνουν  με τις ανακοινώσεις της επίσημης ιστοσελίδας του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του ΟΑΕΔ.
Διευκρινίζουμε ότι η «είδηση» που δημοσιεύτηκε σε χθεσινό φύλλο της εφημερίδας «Εργασία» σχετικά με  κοινωφελές πρόγραμμα  7.000 αποφοίτων ΑΕΙ-ΤΕΙ δεν είναι αληθής.  
Το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  διαβεβαιώνει ότι η επανεξέταση των προγραμμάτων γίνεται με γνώμονα το μέγιστο δυνατό όφελος για τους ανέργους. 
Οι οριστικές αποφάσεις και το χρονοδιάγραμμα των προγραμμάτων θα ανακοινωθούν από την αρμόδια αναπληρωτή υπουργό, κ. Ρ. Αντωνοπούλου τις προσεχείς εβδομάδες.  
- See more at: http://left.gr/news/yp-ergasias-analithis-i-eidisi-gia-koinofeles-programma-7000-apofoiton-aei-tei#sthash.rlGWlhbi.dpuf