Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

NEA ΒΟΜΒΑ ΡΩΜΑΝΙΑ : " ΚΑΤΑ 75% ΚΟΥΡΕΨΑΝ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΤΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ "

Ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Ρωμανιάς αποκάλυψε ότι τα ασφαλιστικά ταμεία καταστράφηκαν με το PSI αρχικά με ένα κούρεμα κατά 40% έως 55% και τα υπόλοιπα που έμειναν στα αποθεματικά των ταμείων ξανακουρεύτηκαν με αποτέλεσμα το συνολικό κούρεμα στα ασφαλιστικά ταμεία να φτάσει το 75%.
Επιπλέον ο γ.γ. Κοινωνικής Ασφάλισης στην εκπομπή Πρωινό ΑΝΤ1 κατήγγειλε ότι έχει ευθύνες η Εθνική Αναλογιστική Αρχή που δεν ήρθαν οι αναλογιστικές μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία στην Βουλή όπως έπρεπε.
"Καμία αναλογιστική μελέτη για τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ήρθε στη Βουλή." Σε έγγραφό της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, η ίδια υποστηρίζει ότι έπρεπε να συνυπολογιστούν οι περιουσίες και αποδόσεις για τα περιουσιακά στοιχεία των ταμείων. Η μεθοδολογία που ακολουθήθηκε για τις αναλογιστικές μελέτες με βάση τις οποίες μειώθηκαν οι συντάξεις είναι καθαρά της τρόικα.
Δεν αξίζουν ούτε 1 ευρώ υποστηρίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και εν συνεχεία ο Γ. Ρωμανιάς υποστήριξε ότι "δεν είναι ένα ευρώ, αλλά 36 εκ. ευρώ"!
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr