Παρασκευή 13 Μαρτίου 2015

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΟΣΧΕΔΙΟ ΚΟΝΤΟΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ

Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής έχει στα χέρια του το προσχέδιο του νομοσχεδίου και από χθες συσκέπτεται με τους συνεργάτες του, έτσι ώστε να ολοκληρωθεί η διατύπωση κάθε άρθρου και παραγράφου που θα επιφέρουνσημαντικές αλλαγές στον επαγγελματικό αθλητισμό.
Συγκεκριμένα, στο τέλος της ερχόμενης βδομάδας, ο κ. Κοντονής αναμένεται να ζητήσει από την Βουλή να υπερψηφίσει τα μέτρα, των οποίων οι αλλαγές θα τεθούν σε άμεση εφαρμογή.
Όπως γράφουν τα «Νέα», παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί πως το ηλεκτρονικό εισιτήριο και η παρακολούθηση των θεατών με κάμερες σε όλους τους αγώνες όλων των επαγγελματικών πρωταθλημάτων, θα είναι από τα μέτρα που δεν θα ισχύσουν από την επόμενη μέρα της ψήφισης του νομοσχεδίου.
Παράλληλα, τα επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ δεν πρόκειται να αρχίσουν εάν δεν λειτουργούν κάμερες και ηλεκτρονικό εισιτήριο, το σύστημα του οποίου θα συνδεθεί με το Υπουργείο Οικονομικών για να καταπολεμηθεί και η φοροδιαφυγή στον αθλητισμό, σύμφωνα με τα Νέα.
Σε περίπτωση μάλιστα που δεν τοποθετηθούν τα συστήματα σε κάποια γήπεδα, οι ομάδες που τα χρησιμοποιούν είτε θα πρέπει να δηλώσουν άλλη έδρα είτε δεν θα τους δοθεί άδεια συμμετοχής στα πρωταθλήματα.

newpost.gr