Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Ευχαριστήρια επιστολή της δημάρχου Παρισιού Αν Ίνταλγκο προς τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ



Στο πλαίσιο ανταλλαγής αλληλογραφίας η δήμαρχος Παρισιού Αν Ίνταλγκο εξέφρασε με απαντητική επιστολή της, τις ειλικρινείς ευχαριστίες στον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη  για την έκφραση συμπαράστασης και συμπάθειας της ελληνικής Τοπικής Αυτοδιοίκησης προς τη Δημοτική Αρχή του Παρισιού και το Γαλλικό λαό μετά τη δολοφονική επίθεση κατά των συντακτών του  περιοδικού Charlie Hebdo.
«Σας ευχαριστώ ειλικρινώς, για την κίνηση αυτή φιλίας προς το Παρίσι, την οποία εμείς μεταφέραμε στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στους τεθλιμμένους Παριζιάνους» σημειώνει στην επιστολή της η δήμαρχος Παρισιού.
Αναλυτικά το κείμενο της επιστολής της δημάρχου Παρισίων.

                                        
                                                                           Παρίσι, 12 Φεβρουαρίου 2015

Κύριε Πρόεδρε,

Είχατε την ευγένεια να μου εκφράσετε τη στήριξη και τη συμπάθειά σας μετά την επίθεση κατά των συντακτών του Charlie Hebdo, την Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015.

Από τότε, δύο άλλες πράξεις θανάσιμου μίσους μας έπληξαν, η δολοφονία ενός νέου δημοτικού αστυνομικού την Πέμπτη 8 Ιανουαρίου και στη συνέχεια ο θάνατος τεσσάρων εβραίων ομήρων σε μία αγορά τροφίμων στο Παρίσι, την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου.

Σας ευχαριστώ ειλικρινώς, για την κίνηση αυτή φιλίας προς το Παρίσι, την οποία εμείς μεταφέραμε στις οικογένειες των θυμάτων καθώς και στους τεθλιμμένους Παριζιάνους.

Το Παρίσι, εξαιτίας της υψηλής αξίας του ανθρωπισμού που κληρονόμησε από ένδοξες ή τραγικές στιγμές της Ιστορίας του και τις οποίες τις μοιράστηκε με όλον τον κόσμο, αντιμετωπίζει και θα αντιμετωπίζει την βαρβαρότητα. Η φωτεινή μας πόλη, λίκνο της Δημοκρατίας, της Ελευθερίας και της Ισότητας, που πάντα υποδεχόταν με αδελφότητα εκείνες και εκείνους που έρχονταν να βρούν καταφύγιο από διώξεις, συνεχίζει ακούραστα τον παγκόσμιο αγώνα της για την υπεράσπιση όλων των ελευθεριών, ξεκινώντας από την ελευθερία του τύπου. Η πόλη μας θα ταχθεί ενάντια σε κάθε είδος ρατσισμού και αντισημιτισμού. Θα υποστηρίξει όλες εκείνες και όλους εκείνους που υπηρετούν τη Δημοκρατία.

Το οφείλουμε στην ομάδα του Charlie Hebdo, την τόσο δειλά αποδεκατισμένη, σύμβολο του ειρηνικού αγώνα του πνεύματος κατά της ωμής βίας. Το οφείλουμε στους αντιπροσώπους των δυνάμεων της τάξεως, οι οποίοι έπεσαν εκτελώντας το καθήκον τους, καθώς και στους συμπολίτες μας οποιασδήποτε θρησκευτικής ομολογίας όταν στόχευαν την θρησκευτική τους πίστη.
       
Τονίζουμε αυτή την πρόκληση στην ενότητα, μιμούμενοι εκείνες και εκείνους που αγαπούν και σέβονται το μέλλον τους και οφείλουμε, ανεξαρτήτως του τι σκεφτόμαστε, να συνεχίσουμε να το κάνουμε αυτό. Η τεράστια κινητοποίηση, αυτή την Κυριακή 11 Ιανουαρίου, στο Παρίσι και σε όλο τον κόσμο, μας εμψυχώνει και μας δίνει ελπίδα. Εκτιμούμε την στήριξή σας σε αυτόν τον αγώνα.

Σας επαναλαμβάνω σας θερμές μου ευχαριστίες, και σας στέλνω, Κύριε Πρόεδρε, την βαθύτατη εκτίμησή μου.
                                                         
                                       Καλώς σε εσάς


                                                                              Anne HIDALGO