Σάββατο 14 Μαρτίου 2015

Γ.ΒΑΡΟΥΦΑΚΗΣ : ΕΤΟΙΜΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΝΑΣΤΕΙΛΕΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ

«Η κυβέρνησή μας δεν είναι λαϊκίστικη, δεν υποσχεθήκαμε τα πάντα σε όλους» φέρεται να δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης στο Ambrosetti φορουμ στην Ιταλία. Σύμφωνα με την ιταλική Corriere Della Sera o Ελληνας ΥΠΟΙΚ τόνισε μεταξύ άλλων ότι αν χρειαστεί μέσα στους επόμενους μήνες,  όσο διαρκούν οι διαπραγματεύσεις, θα πρέπει να αναστείλουμε προσωρινά ή να καθυστερήσουμε κάποιες από τις εξαγγελίες, θα το κάνουμε για να δώσουμε εμπιστοσύνη στους Ευρωπαίους εταίρους μας». 

Επίσης, το πρακτορείο Bloomberg αναφέρει ότι "εάν χρειαστεί για τους επόμενους λίγους μήνες να αναστείλουμε ή να καθυστερήσουμε την εφαρμογή των εξαγγελιών μας, θα το κάνουμε στο πλαίσιο της οικοδόμησης της εμπιστοσύνης με τους εταίρους, για να επιτευχθεί μια συμφωνία που θα επιτρέψει στην οικονομία να σταθεροποιηθεί και στη συνέχεια να αναπτυχθεί".

Το Bloomberg αναφέρει ακόμη ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την χορήγηση χρημάτων μόνο στην πολύ φτωχή μεσαία τάξη για να πληρώσει περισσότερους φόρους, στο βαθμό που δεν το έκαναν.

Επίσης, ο Έλληνας υπουργός τόνισε πως ελπίζει ότι αυτές οι βασικές υποσχέσεις θα εκπληρωθούν εντός του χρονικού διαστήματος της κοινοβουλευτικής θητείας.

Εξάλλου, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης εξέφρασε σήμερα τη βεβαιότητά του ότι η Αθήνα θα μπορούσε να καταλήξει σε μία συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις που πρέπει να εφαρμοστούν για να «ξεκλειδωθεί» περαιτέρω βοήθεια , έως τις 20 Απριλίου. 

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο περιθώριο επιχειρηματικού συνεδρίου στη Βόρεια Ιταλία, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα τηρήσει τις υποχρεώσεις της αποπληρωμής του χρέους της και ότι δεν αναζητά υποστήριξη εκτός Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας. 

«Μπορούμε να ολοκληρώσουμε την αξιολόγηση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου… Έχουμε μία δέσμευση, όλοι μας, να καταλήξουμε σε μία συμφωνία έως τις 20 Απριλίου» δήλωσε ο κ. Βαρουφάκης. 


Πηγή:www.capital.gr