Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Ν.ΜΗΤΑΡΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΥΔΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ

Με αφορμή την αυριανή συζήτηση στο Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου που αφορά στη διενέργεια διαγωνισμού για τη δημιουργία υδατοδρομίων στους λιμένες Χίου, Ψαρών και Οινουσσών αλλά και τα δημοσιεύματα για την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, ο Βουλευτής Χίου, κ. Νότης Μηταράκης, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Η συγκεκριμένη εξέλιξη για τα υδατοδρόμια είναι πάρα πολύ σημαντική και προκαλεί ιδιαίτερη ικανοποίηση. Κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας ξεκινήσαμε κυριολεκτικά από το «μηδέν» και καταφέραμε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να θεσπίσουμε ένα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο (Ν.4146/2013) που επιτρέπει την δημιουργία υδατοδρομίων και την ανάπτυξη δρομολογίων που θα ωφελήσουν ολόκληρη τη νησιωτική Ελλάδα. Και ειδικά για τα νησιά μας, τη Χίο, τα Ψαρά και τις Οινούσες η ανάπτυξη δρομολογίων θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη της ενδοεπικοινωνίας τους.    
Επίσης, αναφορικά με πρόσφατα δημοσιεύματα τοπικών ΜΜΕ, σχετικά με την επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου, διευκρινίζεται ότι καθυστερούν τα τεχνικά έργα διότι δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από το Υπουργείο Οικονομικών οι πιστώσεις της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας για το 2015. Πρόθεση μου είναι να καταθέσω σχετική ερώτηση στην Βουλή αν συνεχιστεί αυτή η αδικαιολόγητη καθυστέρηση».