Δευτέρα, 2 Μαρτίου 2015

Αντιδράσεις για τον περιορισμό των προσλήψεων στους δήμους.

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ


Απαράδεκτη εγκύκλιος με μνημονιακή σφραγίδα υπογεγραμμένη από τον υπουργό Εσωτερικών,  μεταξύ άλλων, καλεί τους φορείς της Τοπικής Διοίκησης να υποβάλουν εκ νέου τα αιτήματά τους για προσλήψεις συμβασιούχων, οι οποίες για το 2015 θα είναι μειωμένες κατά 10% σε σχέση με το 2014, στο πλαίσιο της «περιστολής των κρατικών δαπανών».
Υπενθυμίζουμε, επίσης, πως η συγκεκριμένη εγκύκλιος στηρίζεται στο νόμο 3833/2010, «Προστασία της Εθνικής Οικονομίας. Επείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση της δημοσιονομικής κρίσης» (σ.σ. πρώτο μνημόνιο), και στο νόμο 4093/2012, «Έγκριση Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013 - 2016», τους δύο μνημονιακούς νόμους που έφεραν και πέρασαν στη Βουλή από ΠΑΣΟΚ και συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ, αντίστοιχα.
Έτσι, το υπουργείο της κυβέρνησης της «αριστεράς», επικαλούμενο αυτούς τους μνημονιακούς νόμους, ζητά περιορισμό των προσλήψεων κατά 10% του προσωπικού με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου και με σύμβαση έργου. Εργαζόμενους, δηλαδή, που καλύπτουν βασικές κοινωνικές ανάγκες σε υπηρεσίες που αφορούν άμεσα τα λαϊκά στρώματα και όχι έκτακτες, όπως υποστηρίζει η κυβέρνηση, κάνοντας λόγο για «έκτακτο προσωπικό».
Συνεχίζεται μ’ αυτό τον τρόπο  η ομηρία των συμβάσεων, της πολιτικής εκδούλευσης πάνω στα εργασιακά, πράγμα το οποίο είναι αντιδραστικό και δεν τηρεί μάλιστα και τις δεσμεύσεις που έδωσε ο υπουργός Ν. Βούτσης  προεκλογικά με την ΚΕΔΕ όταν μίλησαν για μόνιμο προσωπικό.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου καταδικάζει αυτή την πολιτική που συνεχίζει να δημιουργεί τεράστια προβλήματα στις λαϊκές ανάγκες και τονίζει την ανάγκη να παλέψουμε για τη στελέχωση των υπηρεσιών, με πλήρες προσωπικό, με θέσεις εργασίας με μισθολογικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Η δαπάνη αυτή πρέπει να καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό. Είμαστε αντίθετοι στην πιθανή αυριανή πολιτική αφαίρεσης των όποιων χρηματοδοτήσεων δίνει το κράτος και να πάμε στη λογική της ανταποδοτικότητας. Θα μας βρει και αυτή η κυβέρνηση απέναντί της.