Δευτέρα, 8 Απριλίου 2013

ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΝ ΜΑΝΙΤΑΚΗ , ΕΠΙΟΡΚΟΙ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣΣε 2000 ανεβάζουν τώρα κυβερνητικοί κύκλοι τους υπό απόλυση έως τον Ιούνιο επίορκους (για κακουργηματικές πράξεις) υπαλλήλους ανεβάζοντας τον πήχη για το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και τον Α. Μανιτάκη, που επιμένουν ότι με βάση τις ακολουθούμενες νόμιμες διαδικασίες δεν είναι δυνατόν να απολυθούν ούτε οι (αρχικοί) 1000.
Παράλληλα οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν ότι οι συμφωνία με την τρόικα για ένα προς ένα (ένα επίορκος φεύγει, ένας επιτυχών του ΑΣΕΠ προσλαμβάνεται) περιλαμβάνει την απόλυση ακόμη 5000 επίορκων υπαλλήλων εντός του 2013.
Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι είναι πιθανόν να περάσει ακόμη και νέα νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή, η οποία θα προβλέπει ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι θα διαγραφούν από τις καταστάσεις μισθοδοσίας μέχρις να τελεσιδικήσει η υπόθεσή τους.
Επιπλέον, η τρόικα επιμένει ότι μέχρι τα τέλη του 2014 ακόμη 20.000 υπάλληλοι θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, εκ των οποίων πηγές του υπουργείου Οικονομικών θεωρούν ότι θα απολυθούν περί τις 8000.
Καθώς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει ότι:
α) Δεν έχει, μέχρι στιγμής, τέτοιο αριθμό (1000, πόσο μάλλον 2000) επίορκων
β) Το μέτρο για τους 20.000 «διαθέσιμους» εντός του 2014 δεν είναι δυνατόν να εφαρμοστεί λόγω αδυναμίας να αξιολογηθούν αλλά και γιατί πρόκειται για οριζόντιο μέτρο που απαιτεί νέα νομοθετική ρύθμιση που πρέπει να περάσει από τη Βουλή,
είναι σαφές ότι με τον τρόπο αυτό στην ουσία ο Α. Μανιτάκης οδηγείται στην έξοδο δια της μεθόδου της παραίτησης.
aftodioikisi.gr