Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΔΑΣΟΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΧΙΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

      Συνάδελφοι, το πενταήμερο από 27/03/2013 μέχρι 01/04/2013 ο πρόεδρος και μετέπειτα κι ο γραμματέας του σωματείου μας συμμετείχαν στις προσπάθειες της Ομοσπονδίας για να λυθούν τα προβλήματα συμβασιούχων και πενταετών δασοπυροσβεστών. Τις 2 πρώτες μέρες, 27 και 28/03/2013 είχαμε συναντήσεις με πολιτικά πρόσωπα και δικηγόρους, την Παρασκευή 29/03/2013 ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας συναντηθήκαμε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Επιτελάρχη και τον Υπαρχηγό. την Κυριακή 31/03/2013 συναντηθήκαμε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία για να αποφασίσουμε τις μελλοντικές μας κινήσεις. Τη Δευτέρα 01/04/2013 επισκεφτήκαμε ξανά τον Αρχηγό και τον Επιτελάρχη όπου τους καταθέσαμε τις προτάσεις μας.
    Το σωματείο μας ήταν το μοναδικό που είχε ιδιαίτερη συνάντηση με τον Αρχηγό για 30 λεπτά και 45λεπτη συνάντηση με τον Επιτελάρχη ΧΑΦΑΛΗ (πρώην Περιφερειάρχη μας). Στις συναντήσεις αυτές συζητήθηκαν η πρόσφατη φωτιά και οι 3 θάνατοι των συναδέλφων μας και μας είπαν την εκτίμησή τους. Και στη συνέχεια μπήκαμε στα τοπικά ζητήματα και προσπαθήσαμε να τους πείσουμε με τα επιχειρήματά μας για το δίκαιο των διεκδικήσεών μας. Και οι 2 αναγνώρισαν τα δίκαιά μας αιτήματα.

     Πιο αναλυτικά, σε ότι έχει να κάνει με το οικονομικό μας επιβεβαίωσαν πως θα κάνουν ότι μπορούν. Δεσμεύτηκαν ότι οι συμβασιούχοι θα προσληφθούν από 1 έως 15 Μάη το αργότερο. Ζητήσαμε η σύμβαση να διαρκεί 8 μήνες κι όχι 5 όμως μας απάντησαν ότι είναι πολύ δύσκολο αλλά θα κάνουν ότι μπορούν. Στην ερώτησή μας για το θέμα των επιλαχόντων και την πρόσληψή τους ανέφεραν ότι και δική τους επιθυμία είναι να προσληφθούν αλλά αυτό είναι κάτι που δεν εξαρτάται απ’ αυτούς.
     Για την καταβολή των  150 ευρώ είπαν ότι είναι θέμα χρόνου να το ξαναπάρουμε όλοι. Για το ζήτημα των μεταθέσεων ότι θα υπάρχει ποσόστωση 2 τις εκατό. Το θέμα της δεύτερης φόρμας εργασίας παραμένει σε εκκρεμότητα καθώς η μια εταιρία έχει κάνει ένσταση καθώς και για τη μεταξύ μας επικοινωνία σχεδιάζεται διαγωνισμός μεταξύ όλων των εταιριών κινητής τηλεφωνίας. Όσον αφορά τις άδειες και το καθηκοντολόγιο βαδίζουμε βάση του ΚΕΥΠΣ και του νόμου αντίστοιχα. Για το ζήτημα της  ενσωμάτωσής μας με το μόνιμο προσωπικό μας είπαν ότι είναι στα άμεσα σχέδιά τους και θα γίνει πολύ νωρίτερα από τα 5 χρόνια.
     Τέλος μας διαβεβαίωσαν ότι το γραφείο τους και το τηλέφωνό τους θα είναι ανοικτό για μας όλο το 24ωρο. Θα υπάρξει αναλυτικότερη ενημέρωση στη Γενική Συνέλευση.
     Το σωματείο συνεχίζει να παρακολουθεί όλα τα θέματα με την υλοποίηση των υποσχέσεων που δόθηκαν και την συνεχή πίεση για τα υπόλοιπα.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                        Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΕΤΡΟΣ ΛΑΡΔΑΣ                                                         ΣΩΤΗΡΗΣ ΦΑΡΑΤΖΗΣ